Játssz offline játékokat a barátaiddal interneten keresztül


Lassan vége a digitális tanrendnek és a tanévnek. Nagyon fontos azonban, hogy ne szakadjatok el a barátaitoktól. Szerencsére ebben az internet tud nektek segíteni, mert a különböző videobeszélgetést biztosító felületeken keresztül nem csak hallhatjátok, láthatjátok is egymást. Az is lehet, hogy számítógépes játékokat már régóta játszatok együtt a barátaitokkal úgy, hogy a játék folyamán chateltek.

 

>> Tovább a teljes cikkhez <<

 

 

SZÓKERESŐ

Készítettünk nektek egy szókeresőt, amiben a nyárhoz kapcsolódó szavakat rejtettünk el. Vajon megtaláljátok az összeset?

>> Tovább a teljes cikkhez <<

 

 

AJÁNLÓ – TALÁLÓS KÉRDÉSEK

A Találós kérdések applikáció még akkor is egy szórakoztató játék lehet, ha kevésbé rajongsz az ilyen típusú agymozgatókért, észre sem vesszed, és csak úgy szalad az idő miközben játszol vele. Minden egyes helyes megfejtés növeli az önbizalmat és a kíváncsiságot, vajon a  következő feladványt meg tudom-e fejteni? Próbáld ki a játékot, teszteld a tudásod, és szerezz minél több érmét!

>> Tovább a teljes cikkhez <<

 

 

AJÁNLÓ – VAKTÉRKÉP

Mi van a térképen? Játszva ismerkedhetsz a Vaktérkép applikáció segítségével hazánk domborzati térképével, vízrajzával és természeti kincseivel!

>> Tovább a teljes cikkhez <<

 

 

SZÁMOLÁST FEJLESZTŐ JÁTÉKOK OTTHON

Az alábbi kreatív ötletekkel játékosan gyakorolhatod a számok világát, az egyszerűbb matematikai műveleteket.

>> Tovább a teljes cikkhez <<

 

 

HANGOSKÖNYV AJÁNLÓ FELSŐSÖKNEK

Kész az olvasókuckó, de kifogytál a könyvekből? Tipp: hangoskönyvek!

>> Tovább a teljes cikkhez <<

 

 

CSODÁLATOS MAGYARORSZÁG

Barangold be a magyar tenger környékét otthonról! Webkamerák a Balaton környékén:

https://csodalatosmagyarorszag.hu/webkamerak/

 

 

MADÁRLES

Pillants be a magyarországi gólyafészkekbe. Tudtad, hogy a különleges fekete gólyát is megnézheted?

https://www.facebook.com/watch/gkamerak/

 

 

LEGYÉL A CSALÁD PICASSOJA

Ha már unod az egyszerű színezőket, elsajátítanál néhány rajzos trükköt, akkor a Szépművészeti Múzeum Alkoss otthon! menüpontja csak arra vár, hogy KATTINTS!

 

 

VIRTUÁLIS RÉGÉSZKEDÉS, AVAGY KUTASD FEL A LAKÓHELYED TÖRTÉNETÉT

Vajon a hely, ahol éltek mióta számít lakott területnek? Lehet, hogy már több ezer évvel ezelőtt is éltek ott. Kutasd fel lakóhelyed kincseit és kultúráját a Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Adatbázisának segítségével.

https://mnm.hu/hu/node/5763

 

 

Köszi, Anyu! Néha egy dal többet mond minden szónál.

Hallgasd meg a legújabb anyák napi dal feldolgozást a STRAND fesztivál All Stars előadásában:

 

Április 29-én a táncművészet világnapját ünnepeljük. Ha véget érnek a digitális tanóráid, tedd be a kedvenc számodat, és táncolj rá egy nagyot! 

 

 

UNATKOZOL? Nézd meg a Digitális Erzsébet-táborok JÁTÉKGYŰJTEMÉNYÉT, a szórakozás garantált!

 

 

RÉGI IDŐK JÁTÉKAI

Kíváncsi vagy mivel múlatták a szüleid gyerekként az időt?

Kattints > IDE < és mutatjuk, mi az a “macskabölcső”!

 

Kattints > IDE < és nézd meg, mi is az a “gumizás”!

 

 

LEPD MEG SZÜLEIDET!

Lepd meg szüleidet azzal, hogy segítesz a házimunkában: porszívózás, rendrakás, mosogatás… Széles a választék, szerezz te is örömöt egy apró figyelmességgel!

 

 

TESO-TESI

A Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak, akik az ottalvós táborok idejére a gyerekek nagy tesói lesznek, és jó tesók módjára foglalkoznak testvéreikkel. Egyszerű, bárhol végezhető gyakorlatot mutatunk be, ami nem más, mint a négyütemű fekvőtámasz, két digitális tanóra között garantáltan felfrissít! 😉

 

 

Sétálj az erdőben


Legyünk csendes megfigyelők!

Kapcsoljunk ki mindent (a rádiót, a tévét, vagy a zenét), hogy kikapcsolódjunk!

Hihetetlen zöld látvány és lélegzetelállító madárcsicsergés vár ránk.

Strandja Natural Park, Bulgaria

 

Nézz be a fészekaljába


Üdvözlünk az Egyesült Államokban, Iowa államban! Ez az élő kamera egy kopasz sas fészkére néz, magasan egy fehér tölgyfában, egy félreeső völgyben Decorah-tól északra.

DECORAH, IOWA, USA

 

Kínai pandák


A Wolong Grove élő kamerája a Shenshuping Gengda Panda Központban, Kína Wolong Valley természetvédelmi területén 11 különféle panda-udvarra nyújt kilátást. Nézzük meg, hogy töltik napjaikat ezek az óriás pandák ebben az óriási bambusz-oázisban.

Látogassuk meg őket! Vajon most mit csinálnak?

 

GENGDA, SICHUAN, CHINA

 

Hegyre fel – Láss messzebbre!


A Homewood- hegy tetején található élő kamera panorámás kilátást nyújt a Tahoe-tóra. Ez egy nagy édesvizű tó a Sierra Nevada északi hegységében, Kalifornia és Nevada határán. Élvezd a lenyűgöző kilátást télen a hófödte hegyekről, nyáron a Tahoe-tó mélykékéről, valamint egész évben vár rád a lélegzetelállító napfelkelte és a naplemente.

 

HOMEWOOD, CALIFORNIA, USA

GRACE Gorillái Afrikából


Van egy erdei folyosó, ami összeköti a gorillák éjszakai negyedét a Kongói Demokratikus Köztársaság erdei élőhelyével a GRACE-el. Ezen az élő közvetítésen leggyakrabban a Grauer gorilláit láthatjuk, ahogy az erdőből jönnek, áthaladnak, legelészik a növényzetet és talán még fészket is készítenek az éjszakai alvásukhoz. A gorillák megválaszthatják hol szenderülnek álomra, ezért gyakran döntenek úgy, hogy lefekszenek az éjszakai épületükben, de előfordul, hogy kint a szabad ég alatt alszanak. Ezek az állatok rostos, hosszú emésztést igénylő növényeket fogyasztanak, ezért sok időt töltenek pihenéssel.

Figyeljük meg természetes élőhelyükön a legnagyobb emberszabású majmokat és készüljünk fel néhány látványosan lusta délutáni szunyókálásra!

GRACE CENTER, KASUGHO, EASTERN DRC

ÉLŐBEN A TENGERPARTON


Ez itt a híres Banzai Pipeline, más néven Pipeline, Oahu északi partján, az Ehukai strandon. Balról jobbra fordulva ez az élő kamera biztosítja a legjobb kilátást és vizuális időjárás-jelentést a világ egyik legnépszerűbb szörfözési célpontja számára.

 EHUKAI BEACH – OAHU – HAWAII, USA

 

A TENGER MÉLYÉN


A trópusi zátony akvárium 1 295 000 liter vizet tartalmaz és több mint 1000 állat él benne. Ezzel a méretével a kaliforniai Long Beachen található Aquarium of the Pacific vízi élővilágot bemutató központ legnagyobb akváriuma. A zátony a híres Palau partjainál lévő „kék sarok” élővilágát mutatja be, amelyet a világ egyik legszebb óceáni helyszínének tartanak. A tengeri élőlényeken kívül akár búvárt is észrevehetünk a vízben, aki éppen víz alatti előadást tart, tisztítja az állatok élővilágát, vagy a halakat eteti.

Merüljünk le a tengerek mélyére, nézzünk be a színes, víz alatti világba!

LONG BEACH – CALIFORNIA, USA

TUDJ MEG MINÉL TÖBBET A NAGYSZÜLEIDRŐL:

KATTINTS

UNATKOZOL? TANULJ NYELVET! – DUOLINGO

A Duolingo ingyenes nyelvtanuló applikációval játszva tanulhatod meg egy új nyelv alapjait vagy gyakorolhatod az eddig tanultakat.

Érdekel? Kattints és olvasd el a részleteket: http://erzsebettaborok.hu/unatkozol-tanulj-nyelvet-duolingo/

Állatvilág (Kvíz játék)


Az állatvilág amennyire összetett és sokszínű, annyira eltérően vélekedünk, gondolkodunk az állatokról, a felelős állattartásról. Van, aki imádja az állatokat, folyton csak róluk tud beszélni és állandóan vicces vagy cuki képeket küldözget róluk a barátainak. Van, aki nagyon szeretne kis kedvencet magának, de a szülei nem engedik, hogy otthon háziállat legyen, és van, aki csupán úgy gondolkodik róluk, hogy azért nem minden állat olyan elbűvölő, és igenis vannak ijesztő és furcsa  álltatok is.

Bármelyik táborba is tartozol, abban talán megállapodhatunk, hogy az állatok alapvetően szerethetőek, rendkívül találékonyak és jó, hogy az életünk részei.

Most, hogy tanácsos otthon maradnunk, és az állatkertek is átmenetileg zárva tartanak, ezért szeretnénk az otthonodba csempészni egy állati jó élményt!

Kattints a IDE, és tudj meg többet!

 

CSOPA TV – OVI ÉS SULI KALAND

A Csodák Palotája sem hagyja program nélkül a gyerekeket, minden nap 11 órától érdekesebbnél érdekesebb kísérletek és ötletek várják az érdeklődőket.

https://www.facebook.com/watch/csodakpalotaja/211707923367099/

 

 

PARAMISI TÁRSULAT MESESZÍNHÁZ

Zenés meseszínház óvodásoknak és kisiskolásoknak:

 

FEDEZD FEL ERDÉLY, HARGITA MEGYE KINCSEIT ONLINE!

Virtuális barangolás Székelyföldön:

https://visitharghita.com/hu/places/fedezd-fel-hargita-megyet-otthonrol-a-jv6kjxouwpza

 

 

FÖLSZÁLLOTT A PÁVA VIDEÓ GALÉRIÁJA

Szemezgessünk a Fölszállott a páva népművészeti verseny galériájából! Keresd meg kedvenc előadóid és énekelj vagy táncolj velük kedvedre!

https://mediaklikk.hu/folszallott-a-pava-2019-produkciok/

 

 

HANGOSKÖNYVEK MAGYARUL – REJTŐ JENŐ KLASSZIKUS MŰVEI

Rejtő Jenő legnépszerűbb művei közül válogathatsz. Meghallgathatod többek között Piszkos Fred, a kapitány, A tizennégy karátos autó, vagy A három testőr Afrikában regényeket is népszerű színészek tolmácsolásában.

 

 

TUDJ MEG MINÉL TÖBBET A NAGYSZÜLEIDRŐL, CSALÁDODRÓL

Kedves Gyerekek! Most, hogy a nagyszüleitekkel nem tanácsos személyesen találkozni, fontos, hogy próbáljatok minél többet törődni velük az online térben. Mivel ők a legveszélyeztetettebb korosztály a vírus szempontjából, nem tudjátok meglátogatni őket, és nekik sem ajánlott elhagyni az otthonukat. Ez nagyon sok idős emberben azt az érzetet kelti, hogy nincs is rájuk szükség, semmi hasznos nincs a napjaikban. Mivel Ti, unokák vagytok a legfontosabbak számukra, ezért most Ti tudtok nekik a legtöbbet segíteni abban, hogy jobban érezzék magukat.

Olvasd el: http://erzsebettaborok.hu/tudj-meg-tobbet-nagyszuleidrol/

 

 

TUDJ MEG TÖBBET  A SZÜLEIDRŐL

Most, hogy tanácsos otthon maradni és otthon is tanultok, lassan talán kialakul egy olyan életritmus, amelybe olyan elfoglaltságok is beleférhetnek, amelyekre a mindennapi rohanásban talán nem jut időtök. Szüleiteknek sem könnyű ez az időszak, valószínűleg otthonról kell dolgozniuk, vagy olyan területen dolgoznak, ahol lehet, hogy még több a munkájuk, mint eddig. Bármelyik esetben igaz az, hogy biztosan jól esik nekik, ha olyan játékokra hívjátok őket, amely a jelenből kiszakítja őket, és azt érezhetik belőle, hogy figyeltek rájuk (a szülőknek legalább annyira szüksége van erre, mint nektek). Nektek pedig izgalmas lehet megtudni többet a szüleitekről. Ehhez sokféle játékot ki lehet próbálni!

Olvasd el: http://erzsebettaborok.hu/tudj-meg-tobbet-szuleidrol/

 

 

FAKANÁLBÁB – NYUSZI

Biztos sokan várjátok már a húsvétot. Színes tojásokat, nyuszi figurákat lehet rajzolni, festeni, vagy színes papírból kivágni. Az így elkészült alkotásokat kirakhatjátok a szobátokba, de az ablakban is vidám dekoráció lehet.

Kérjetek egy fakanalat anyától, mert most abból készítünk egy nyuszi figurát!

>> Leírásért KATTINTS! <<

 

 

KÉZMŰVES-FOGLALKOZÁSOK HÚSVÉT ELŐTT

A húsvéti készülődés egyik legfontosabb alapanyaga a tojás, amely gondos előkészítést követően a „vásznunk” lehet. A tojásokat többféle módon festhetjük, akár a konyhában fellelhető természetes alapanyagok segítségével is, sőt, egy harisnya és különböző formájú levelek segítségével már a festés folyamatában dekorálhatjuk őket. Kérd szüleid segítségét, és a festett tojásokra akár viasszal is írhatsz!

>> KATTINTS és kezdődjön az alkotás <<

 

 

BOOKR Kids

Ezeket a sorokat olvasva, diákként már szereztetek valamennyi rutint az otthoni tanulásban. A tabletek, okostelefonok és számítógépek mesterszintű felhasználói vagytok, hiszen naponta használjátok a Discordot, TikTokot, Vibert, Messengert, Instagramot.

Egy olyan applikációt ajánlunk most nektek, amivel kedvenc esti meséiteket, regényeiteket, történeteiteket érhetitek el okostelefonon és tableten. A sztorik animációkkal és kedvenc magyar színészeink hangjával elevenednek meg, a történetek végén pedig memóriajátékokat, sudokut, színezőt, rímkereső játékokat találhattok.

>> Tovább a teljes cikkhez <<

 

 

Elgémberedtek a végtagjaid? Mozogj a TESO-kal!

 

 

Végeztél a tanulással? Játssz az iskolában a társaiddal, vagy otthon a családoddal!

VIDEÓ-játék: LÉGY DETEKTÍV!

Ha legalább ketten vagytok, akkor van egy jó tippünk: légy detektív! Hogyan? Mutatjuk!

 


Ne unatkozz!

A pandák hipercukik! 🙂

A Wolong Grove élő kamerája a Shenshuping Gengda Panda Központban, Kína Wolong Valley természetvédelmi területén 11 különféle panda-udvarra nyújt kilátást. Nézd meg, hogy töltik napjaikat ezek az óriás pandák ebben az óriási bambusz-oázisban.

Nézd meg Te is őket élőben!

Most épp mit csinálnak? 😉

 

 

ALTÁBORI CSAPATKIÁLTÁS

Ha voltál már Erzsébet-táborban azért…, ha még nem, de szeretnél táborozni és megtapasztalni a tábori összetartozás erejét, akkor azért! 😉 Lássuk a klasszikus ottalvós táborok csapatkiáltásait!

 


PIROSAK

Ismerd meg a piros csapat vidám kiáltását, tanuld meg Te is és hozz egy kis színt a hétköznapokba a legszebb nyári emlékeiddel:


TÉLI CITROM

Íme a téli citromok kreatív rigmusa:

 


Alkossunk együtt! – Só-liszt-gyurma

Mi van otthon a konyhában? Tuti, hogy só és liszt van. Készíts só-liszt gyurmát, alkoss együtt szüleiddel és testvéreiddel!

 


Alkossunk együtt! –  Teremts újat a használtból!

Tudtad, hogy népes állatsereget wc papírgurigából is készíthetsz? Mutatjuk, hogyan csináld!

Bagoly:

 


Polip? Igen!

 


Ne légy nyuszi, csináld meg! 🙂

 


LEGYETEK HARCOSOK! Mi az a koronavírus? Megmutatja Kőnig doki.

 


VIRTUÁLIS SZAFARI! VÁRD KI, VERSENYEZZETEK, KI LÁTJA MEG HAMARABB!

 1. Lesd meg a Fővárosi Állat- és Növénykert szavanna kifutó állatait és a fókákat, vagy nézd meg, mit csinálnak az elefántok.
https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/webkamera

 

Hol vannak a fókák?

https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/webkamera/foka

 

Ki veszi észre hamarabb az elefántot?

https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/webkamera/elefantkifuto

 

Zsiráfok, antilopok, nyalák – figyelünk benneteket, tessék kijönni!

https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/webkamera/szavanna

 

2. Vajon mit csinálhatnak a Szegedi Vadaspark tigrisei, oroszlánjai és farkasai? Nézd meg!

http://www.zooszeged.hu/szeged-vadasparkja/webkamerak/

 

3. FóKamera a pécsi állatkertben, pillants be Donka és Bonifác mindennapjaiba:

https://csodalatosmagyarorszag.hu/webkamera/pecsi-allatkert/

 

4. Nézd meg, mit csinálnak éppen Erdélyben a medvék, ha szerencséd van, még akár vaddisznókat, őzeket és szarvasokat is láthatsz:

https://www.youtube.com/watch?v=2BDnAMR3GLg&feature=emb_title

 

 

FOGLALD EL MAGAD!

A tesóiddal és a barátaiddal együtt is nézheted! Nekünk a magyar népmesék a kedvenceink! Neked?

1. Magyar Népmesék:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLpshJy6oyjM9fD2YtXafkvuSCkkprffuO

 

2. „Annyiféle kincs létezik a világon! A mesék is azok! A MeseKincstár azért jött létre, hogy összegyűjtse és megmutassa kedves látogatói számára a legjobb online nézhető meséket.” Írja a www.mesekincstar.tv

Jégvarázs, Így neveld a sárkányodat, A Hihetetlen Család, Pókember… és ez csak néhány online mese a kínálatból.

Érdemes ellátogatni az oldalra!

https://mesekincstar.tv/

 

 3. Az MTVA Rádióarchívumában olyan fontos klasszikusokat találtok például, mint az Abigél, a Bogáncs, A Kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, Az Arany ember, vagy az Egri csillagok. Érdemes átböngészni!

https://archivum.mtva.hu/radio

 

4. KISEBBEKNEK

Gyermekdalok, mondókák animációkkal:

https://www.youtube.com/user/GyerekdalokMondokak/videos

 

Mesék, dalocskák és mondókák színes tárháza a MESE TV YouTube csatornáján:

https://www.youtube.com/user/mesetv/videos

 

Ismered a Futrinka utca lakóit? Ha nem, akkor az alábbi linkre kattintva már kezdődhet is a bábozás.

https://archivum.mtva.hu/m3/open?series=RnV0cmlua2EgdXRjYQ%3D%3D

 

Minden napra új állatka? Igen! Agócs Írisz illusztrátor Facebeook oldalán minden nap egy új kisállat rajzolási folyamatát mutatja be. A kisállatok segítségével akár saját mesék is megalkothatók.

https://www.facebook.com/irisz.agocs