Erdélyi Erzsébet-tábor

helyszin_1

Ivó

Eszköz 1

Táborozás időszaka

Feltöltés alatt
penz
NYÁR: 1000 Ft/gyermek/hét I ŐSZ: 1000 Ft/gyermek
kezek
Csoportos jelentkezés
taska
NYÁR: 1-11. évfolyamosok I ŐSZ: 1-8. évfolyamosok
haziko_1
Ottalvós
nap_1
NYÁR: 7 nap / 6 éjszaka (2 éjszaka vonaton) I ŐSZ: 3 nap / 2 éjszaka

A Madarasi Hargita lábánál fekvő „Erdélyi Erzsébet-táborba” jellemzően magyarországi székhelyű köznevelési és gyermekvédelmi intézmények jelentkezhetnek a felhívások megjelenésének időpontjától.  Az ivói Erzsébet-táborozás esetén egy nap az oda- és egy nap a hazautazás ideje, így összesen hét napos távollétet jelent a határon túli vakáció.

Az “Erdélyi Erzsébet-táborban” orvosi rendelő működik, az Erzsébet Alapítvány állandó orvosi ügyelettel gondoskodik a gyermekek testi és lelki épségéről.

 

2018

Ivóban a táborozókat 2018 nyarán hétfőtől péntekig színes programok és felejthetetlen élmények várták, továbbá a táboron belül és azon kívül is minden helyi program ingyenes volt, valamint a napi ötszöri étkezés is biztosított volt számukra. Az erdélyi táborozás mindössze 1000 Ft-os költséget jelentett az érintett családok számára, amelynek befizetését a jelentkező szervezet vagy egyéb intézmény is átvállalhatta.

Az “Erdélyi Erzsébet-táborban” minimum 29, maximum 145 fős gyermekcsoportokkal vehettek részt Magyarország köznevelési és gyermekvédelmi intézményei.

A 7 napos, 6 éjszakás erdélyi vakációs hetek vasárnap estétől szombat reggelig tartottak. A turnus magában foglalta az utazás idejét is, amelyet az iskolai csoportok kizárólag az Erzsébet Táborok számára fenntartott hálókocsis, biztonságos, jól felszerelt és kényelmes vonatokon töltöttek.

A tábor több mint 2,5 hektáros területen fekszik, 900 méter körüli tengerszint feletti magasságban. A gyerekek a gyönyörű természeti környezet mellett számos tábori program és közeli szabadidős tevékenység között válogathattak.

A tábor területén sportolási lehetőség (méta, frizbi foci, röplabda, futball, tollaslabda), társasjátékok, asztalitenisz és csocsó várja a gyermekeket, de a tehetségüket is megcsillogtathatták, hiszen táncház, tánctanulás, festészet, kézműves tevékenység is szerepelt a programok között.

A táborhelyhez közel a 320 hektáros Vadaspark és a Madarasi Hargita is felejthetetlen élményeket kínál. A túrák alatt nem csak a csodás tájban gyönyörködhettek, hanem a Vadasparkban akár muflonokkal, szarvasokkal, őzekkel és barátságos vaddisznókkal is találkozhattak, a hegyi séta alatt pedig a tájolási alapismereteket is elsajátíthatták elektronikus tájoló eszközök és térképek segítségével. Rövid buszos utazással további különleges kulturális látnivalókat is felfedezhettek.

Az ivói táborhely 2018 őszén 3 napos 2 éjszakás osztálykirándulásoknak adott otthont, amelyeken erdélyi magyar gyermekek vettek részt.

Cím: 537362, Erdély, Ivó

Megközelítés:

Vonattal: 2018-ban a táborozó csoportok a budapesti Keleti pályaudvarról indultak az erdélyi táborba, majd a Keleti pályaudvarra érkeztek vissza a kizárólag az Erzsébet Táborok számára fenntartott hálókocsis vonatokkal.

 

Eszköz 1

Táborozás időszaka

penz
1000 Ft/gyermek/hét
kezek
Csoportos jelentkezés
taska
1-11. évfolyamosok
haziko_1
Ottalvós
nap_1
6 nap/ 5 éjszaka

A Madarasi Hargita lábánál fekvő „Erdélyi Erzsébet-táborba” jellemzően magyarországi székhelyű köznevelési és gyermekvédelmi intézmények jelentkezhetnek.  Az ivói Erzsébet-táborozás esetén egy nap az oda- és egy nap a hazautazás ideje, így összesen hét napos távollétet jelent a határon túli vakáció.

Az erdélyi táborozás mindössze 1000 Ft-os költséget jelentett az érintett családok számára, amelynek befizetését a jelentkező szervezet vagy egyéb intézmény is átvállalhatta. Az összeg magában foglalta a teljes ellátást, továbbá a környékbeli kirándulások útiköltségét és a különféle belépők árát is. Valamennyi Erzsébet-táborban kiemelten fontos a biztonság: az “Erdélyi Erzsébet-táborban” orvosi rendelő van, az Erzsébet Alapítvány állandó orvosi ügyelettel gondoskodik a gyermekek testi és lelki épségéről.

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, az aktuális felhívások az E-TÁBOROK menüpontra kattintva érhetők el. Jelentkezni is ezen a felületen tudnak az arra jogosultak előzetesen történt regisztrációt követően/korábbi, érvényes regisztráció esetén.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!