Erdélyi Erzsébet-tábor

helyszin_1

Ivó

Eszköz 1

Táborozás időszaka

A 2018-as nyári táborok véget értek.
Őszi osztálykirándulások: 2018.09.28.-12.16.
penz
NYÁR: 1000 Ft/gyermek/hét I ŐSZ: 1000 Ft/gyermek
kezek
Csoportos jelentkezés
taska
NYÁR: 1-11. évfolyamosok I ŐSZ: 1-8. évfolyamosok
haziko_1
Ottalvós
nap_1
NYÁR: 7 nap / 6 éjszaka (2 éjszaka vonaton) I ŐSZ: 3 nap / 2 éjszaka

 

Ivóban a táborozókat 2018 nyarán hétfőtől péntekig színes programok és felejthetetlen élmények várták, továbbá a táboron belül és azon kívül is minden helyi program ingyenes volt, valamint a napi ötszöri étkezés is biztosított volt számukra. Az erdélyi táborozás mindössze 1000 Ft-os költséget jelentett az érintett családok számára, amelynek befizetését a jelentkező szervezet vagy egyéb intézmény is átvállalhatta.

Az “Erdélyi Erzsébet-táborban” minimum 29, maximum 145 fős gyermekcsoportokkal vehettek részt Magyarország köznevelési és gyermekvédelmi intézményei.

A 7 napos, 6 éjszakás erdélyi vakációs hetek vasárnap estétől szombat reggelig tartottak. A turnus magában foglalta az utazás idejét is, amelyet az iskolai csoportok kizárólag az Erzsébet Táborok számára fenntartott hálókocsis, biztonságos, jól felszerelt és kényelmes vonatokon töltöttek.

A tábor több mint 2,5 hektáros területen fekszik, 900 méter körüli tengerszint feletti magasságban. A gyerekek a gyönyörű természeti környezet mellett számos tábori program és közeli szabadidős tevékenység között válogathattak.

A tábor területén sportolási lehetőség (méta, frizbi foci, röplabda, futball, tollaslabda), társasjátékok, asztalitenisz és csocsó várja a gyermekeket, de a tehetségüket is megcsillogtathatták, hiszen táncház, tánctanulás, festészet, kézműves tevékenység is szerepelt a programok között.

A táborhelyhez közel a 320 hektáros Vadaspark és a Madarasi Hargita is felejthetetlen élményeket kínált. A túrák alatt nem csak a csodás tájban gyönyörködhettek, hanem a Vadasparkban akár muflonokkal, szarvasokkal, őzekkel és barátságos vaddisznókkal is találkozhattak, a hegyi séta alatt pedig a tájolási alapismereteket is elsajátíthatták elektronikus tájoló eszközök és térképek segítségével. Rövid buszos utazással további különleges kulturális látnivalókat is felfedezhettek.

Az ivói tábor 2018 őszén 3 napos 2 éjszakás osztálykirándulásoknak ad otthont, amelyeken erdélyi magyar gyermekek vesznek részt.

Cím: 537362, Erdély, Ivó

Megközelítés:

Vonattal: a táborozó csoportok a budapesti Keleti pályaudvarról indulnak az erdélyi táborba, majd a Keleti pályaudvarra is érkeznek vissza a kizárólag az Erzsébet Táborok számára fenntartott hálókocsis vagonokkal.

 

Eszköz 1

Táborozás időszaka

penz
1000 Ft/gyermek/hét
kezek
Csoportos jelentkezés
taska
1-11. évfolyamosok
haziko_1
Ottalvós
nap_1
6 nap/ 5 éjszaka

“…ahogy átléptük a tábor kapuját, felszabadultam. Éreztem, hogy jó helyen vagyok, és csupa jó emberekkel leszek körülvéve. A fogadtatás nagyon szívélyes volt, a szobatársakat az első pillanatban a szívembe zártam…” (13 éves táborozó)

Élménytáboraink a vakáció ideje alatt a Zánkai Erzsébet-táborban, valamint a Fonyódligeti Erzsébet-táborban valósulnak meg.

A fonyódligeti táborban résztvevő gyermekek vasárnap érkeznek meg a Balaton partján található táborhelyre, hogy aztán 6 felejthetetlen napot töltsenek el a magyar tenger déli partján.

Az Élménytáborok célja, hogy a gyerekek egy turnus ideje alatt a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjanak és minél több kikapcsolódási lehetőséggel találkozzanak.

A fonyódligeti táborhelyen ez garantált: a közvetlenül a Balaton partján másfél kilométer hosszan húzódó komplexumban minden feltétel adott az aktív pihenéshez: a táborhelyen 5 sportpálya (foci, kosár, kézilabda, tenisz), egy vízikalandpark, valamint sárkányhajózási lehetőség is van.

A rendezvénysátorban, valamint a közösségi terekben napközben kézműves foglalkozások, vetélkedők, esténként pedig koncertek és kulturális programok biztosítják a gyermekek tartalmas kikapcsolódását.

Ezekbe a táborokba jellemzően köznevelési, valamint családsegítő és gyermekvédelmi intézmények jelentkezhetnek csoportosan. A közel egyhetes táborozáshoz jelképes (1000 Ft/gyermek) részvételi biztosíték befizetése szükséges.

Az Élménytáborokba érkező, évente több mint 25 000 táborozót a sport és az egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és a kézművesség, az önismeret és a közösségépítés témájához kapcsolódó színes programkínálat, sok-sok felfedezésre váró élmény, biztonság és napi ötszöri étkezés várja.

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, az aktuális felhívások az E-TÁBOROK menüpontra kattintva érhetők el. Jelentkezni is ezen a felületen tudnak az arra jogosultak előzetesen történt regisztrációt követően/korábbi, érvényes regisztráció esetén.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!