Ivói Erzsébet-tábor

helyszin_1

Ivó

Eszköz 1

Táborozás időszaka

2018. június 17-től
penz
1000 Ft/gyermek/hét
kezek
Csoportos jelentkezés
taska
1-11. évfolyamosok
haziko_1
Ottalvós
nap_1
7 nap / 6 éjszaka (2 éjszaka vonaton)

Ivóban a táborozókat hétfőtől péntekig színes programok és felejthetetlen élmények várják, továbbá a táboron belül és azon kívül is minden helyi program ingyenes, valamint a napi ötszöri étkezés is biztosított. Az erdélyi táborozás mindössze 1000 Ft-os költséget jelent az érintett családok számára, amelynek befizetését a jelentkező szervezet vagy egyéb intézmény is átvállalhatja.

Az Ivói Erzsébet-táborba minimum 29, maximum 145 fős gyermekcsoportokkal vehetnek részt Magyarország köznevelési és gyermekvédelmi intézményei.

A 7 napos, 6 éjszakás erdélyi vakációs hetek vasárnap estétől szombat reggelig tartanak. A turnus magában foglalja az utazás idejét is, amelyet az iskolai csoportok kizárólag az Erzsébet Táborok számára fenntartott hálókocsis, biztonságos, jól felszerelt és kényelmes vonatokon töltenek.

Az erdélyi Erzsébet-tábor több mint 2,5 hektáros területen fekszik, 900 méter körüli tengerszint feletti magasságban. A gyerekek garantáltan nem fognak unatkozni: a gyönyörű természeti környezet mellett számos tábori program és közeli szabadidős tevékenység között válogathatnak.

A tábor területén sportolási lehetőség (méta, frizbi foci, röplabda, futball, tollaslabda), társasjátékok, asztalitenisz és csocsó várja a gyermekeket, de a tehetségüket is megcsillogtathatják, hiszen táncház, tánctanulás, festészet, kézműves tevékenység is szerepel a programok között.

A táborhelyhez közel a 320 hektáros Vadaspark és a Madarasi Hargita kínál felejthetetlen élményeket. A túrák alatt nem csak a csodás tájban gyönyörködhetnek, hanem a Vadasparkban akár muflonokkal, szarvasokkal, őzekkel és barátságos vaddisznókkal is találkozhatnak, a hegyi séta alatt pedig a tájolási alapismereteket is elsajátíthatják elektronikus tájoló eszközös és térképek segítségével. Rövid buszos utazással további különleges kulturális látnivalókat is felfedezhetnek.

Cím: 537362, Erdély, Ivó

Megközelítés:

Vonattal: a táborozó csoportok a budapesti Keleti pályaudvarról indulnak az ivói táborba, majd a Keleti pályaudvarra is érkeznek vissza a kizárólag az Erzsébet Táborok számára fenntartott hálókocsis vagonokkal.

 

Eszköz 1

Táborozás időszaka

penz
1000 Ft/gyermek/hét
kezek
Csoportos jelentkezés
taska
1-11. évfolyamosok
haziko_1
Ottalvós
nap_1
6 nap/ 5 éjszaka

“…ahogy átléptük a tábor kapuját, felszabadultam. Éreztem, hogy jó helyen vagyok, és csupa jó emberekkel leszek körülvéve. A fogadtatás nagyon szívélyes volt, a szobatársakat az első pillanatban a szívembe zártam…” (13 éves táborozó)

Élménytáboraink a vakáció ideje alatt a Zánkai Erzsébet-táborban, valamint a Fonyódligeti Erzsébet-táborban valósulnak meg.

A fonyódligeti táborban résztvevő gyermekek vasárnap érkeznek meg a Balaton partján található táborhelyre, hogy aztán 6 felejthetetlen napot töltsenek el a magyar tenger déli partján.

Az Élménytáborok célja, hogy a gyerekek egy turnus ideje alatt a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjanak és minél több kikapcsolódási lehetőséggel találkozzanak.

A fonyódligeti táborhelyen ez garantált: a közvetlenül a Balaton partján másfél kilométer hosszan húzódó komplexumban minden feltétel adott az aktív pihenéshez: a táborhelyen 5 sportpálya (foci, kosár, kézilabda, tenisz), egy vízikalandpark, valamint sárkányhajózási lehetőség is van.

A rendezvénysátorban, valamint a közösségi terekben napközben kézműves foglalkozások, vetélkedők, esténként pedig koncertek és kulturális programok biztosítják a gyermekek tartalmas kikapcsolódását.

Ezekbe a táborokba jellemzően köznevelési, valamint családsegítő és gyermekvédelmi intézmények jelentkezhetnek csoportosan. A közel egyhetes táborozáshoz jelképes (1000 Ft/gyermek) részvételi biztosíték befizetése szükséges.

Az Élménytáborokba érkező, évente több mint 25 000 táborozót a sport és az egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és a kézművesség, az önismeret és a közösségépítés témájához kapcsolódó színes programkínálat, sok-sok felfedezésre váró élmény, biztonság és napi ötszöri étkezés várja.

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, az aktuális felhívások az E-TÁBOROK menüpontra kattintva érhetők el. Jelentkezni is ezen a felületen tudnak az arra jogosultak előzetesen történt regisztrációt követően/korábbi, érvényes regisztráció esetén.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!