EFOP-1.2.12-17-2017-00006

A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok

 

A kedvezményezett neve: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány

A projekt címe: A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok

A szerződött támogatás összege: 13,5 Milliárd forint

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok elnevezésű EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú projekt lehetővé teszi, hogy még több eszközzel, még több módon és még több hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint fogyatékossággal élő tanuló számára váljanak elérhetővé az Erzsébet Táborok programjai. A projekt a játékos készségfejlesztés és szociális kompetenciafejlesztés feltételeinek, korszerű eszközökkel történő megteremtését is biztosítja, így az élményalapú tábori programok és tematikus foglalkozások révén lehetőség nyílik arra, hogy a hátrányokkal küzdő gyermekek is kibontakoztathassák képességeiket. A projekt átfogó célja egy olyan, országos táboroztatási program megvalósítása, amely hozzájárul a szegregált környezetben élő hátrányos helyzetűek felzárkóztatásához, társadalmi integrációjához és szociális kompetenciáik fejlesztéséhez. Cél továbbá egy komplex táboroztatási módszertan kidolgozása.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.31.

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.12-17-2017-00006

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2019.08.30.

KÖZEL 30 EZREN NYARALHATTAK A BALATONI ERZSÉBET-TÁBORBAN

A Zánkai Erzsébet-táborból augusztus 30-án az utolsó turnus táborozói is hazaindultak, ezzel a 11 héten át tartó tábori vakáció véget ért. Az iskolai szünidőben közel 30 ezren nyaralhattak hatnapos és ötéjszakás turnusokban a Balatonnál. A zánkai táborba és hazafelé is ingyenesen utazhattak vonattal a gyermekcsoportok, ezt a lehetőséget több mint 12 ezren vették igénybe. 2019-től európai uniós támogatásból finanszírozott két akadálymentesített kisbusz is a táborozókat szolgálta: a mozgásukban korlátozott és a kerekesszéket használó gyermekek az akadálymentes földszinti szállásokra, az éttermekbe, a strandra és a programpontokra is könnyebben juthattak el. A gyerekeknek különféle szórakoztató és ismeretterjesztő programokat szervezett az alapítvány. Az Erzsébet Táborok kiemelt célja, hogy a Balatonnál eltöltött egy-egy hét alatt minél több lehetőséggel találkozzanak a gyerekek a klasszikus tábori és élménypedagógiára épülő programok, a modern tudományok, valamint a környezettudatosság mentén. Az ottalvós Élménytáborok programjai, szolgáltatásai és az ingyenes utazás is részben az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által megvalósuló 13,500 milliárd forint összegű, EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” projekt keretében valósult meg 2019-ben. Az európai uniós támogatás vissza nem térítendő.

Véget értek  a 2019. évi nyári ottalvós Élménytáborok. A zánkai turnusok 11 héten át, vasárnaptól péntekig nyújtottak felhőtlen kikapcsolódási lehetőséget az 1-11. évfolyamos gyermekeknek. A közösségépítő, valamint a képességfejlesztő és társadalmi integrációra fókuszáló programok által a gyermekek az iskolai szünidőben is új ismeretekkel gazdagodhattak, amelyek a későbbiekben hatással lehetnek a pályaválasztásukra is.

  

A gyerekek kézműves foglalkozásokon, hagyományőrző és sportprogramokon, komoly- és könnyűzenei koncerteken, érzékenyítő, drog- és alkoholprevenciós foglalkozásokon, színházi előadásokon vehettek részt, és bepillantást nyerhettek a tudományok világába is. A tábori foglalkozások között a digitális készségek fejlesztése kiemelt szerepet kapott. Működés közben láthattak 3D nyomtatót és tervezhettek is, felmerülő kérdéseiket pedig mérnökök válaszolták meg. Az edukációs program során az online tér veszélyeiről, az adatlopás és az internetes zaklatás elkerüléséről szerezhettek ismereteket. A LEGO robot foglalkozás alkalmával pedig minden résztvevő egyéni figyelmet és segítséget is kapott a robotépítésben.

  

A programok másik csoportja a környezettudatossághoz kapcsolódott: az ügyességi és gyorsasági játékokkal az alapítvány a természet megóvására ösztönözte a gyerekeket.

A projekt keretében olyan érzékenyítő és egyben fejlesztő játékok is szolgálták az aktív kikapcsolódást, mint a Teqball, a tandem biciklik, az egyensúlyozó lépegetők, a motoszenzorikus körök, a csörgőlabdák, a kooperációs ernyők és a vakpingpong asztalok.

  

A zánkai Élménytáborok turnusaiban mozgásukban korlátozott és kerekesszéket használó gyermekek is vakációztak: a programpontokra, az akadálymentes földszinti szállásokra, az éttermekbe és a strandra is akadálymentesített kisbuszokkal segítette az eljutásukat az Erzsébet Alapítvány.

A balatoni kikapcsolódásról és ellátásról a 2016 óta táboroztatást végző Erzsébet Alapítvány, valamint a szervezet kötelékébe tartozó felkészült TESO-k (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) gondoskodtak részben az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” című európai uniós projekt keretében.

  

 


2019.06.17.

ÖSSZESEN KÖZEL 30 EZER TÁBOROZÓ KAPCSOLÓDHAT KI 2019 NYARÁN A ZÁNKAI ERZSÉBET-TÁBORBAN

Június 16-án mintegy 2500 gyermek számára kezdődött el a balatoni vakáció, az iskolai szünidő 11 hetében pedig összesen közel 30 ezren nyaralhatnak a zánkai Erzsébet-táborban. Az első turnusba az ország 50 különböző pontjáról érkeztek a 20-150 fős csoportok. A június 21-ig tartó turnus résztvevői közül több mint 800-an választották az idén először nyújtott ingyenes utazási lehetőséget. Idén először két akadálymentes kisbuszt is a táborozók szolgálatába állított az alapítvány, megteremtve a lehetőségét annak, hogy a mozgásukban korlátozott gyermekek még könnyebben eljuthassanak a 150 hektáros tábori terület minden frekventált pontjára. Az ottalvós Élménytáborok és az ingyenes utazás túlnyomórészt az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által megvalósított 13,500 milliárd forint összegű, EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” projekt keretében valósul meg. Az európai uniós támogatás vissza nem térítendő.

Megkezdődtek az ottalvós balatoni Élménytáborok, amelyek 11 héten át, vasárnaptól péntekig tartanak. Valamennyi turnusban naponta több mint 30 tartalmas és fejlesztő program közül választhatnak a diákcsoportok, akiknek élménydús és gondtalan kikapcsolódásáról, továbbá tábori ellátásukról és biztonságukról a szervező Erzsébet Alapítvány, valamint a szervezet kötelékébe tartozó felkészült TESO-k (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) gondoskodnak a táborban töltött hat nap minden pillanatában. A közel egyhetes nyaralás során nem csak a teljes ellátás és a napi ötszöri bőséges étkezés, valamint a tartalmas, élménydús és egyben fejlesztő programok térítésmentesek, de idén először vonattal is ingyenesen utazhatnak a gyermekek az Erzsébet-táborba és haza. Az utazás lehetőségével már az első turnus alkalmával is sokan éltek: a táborozók többségének útiköltsége a projekt által finanszírozott.

A tábori hét minden alkalommal nyitó ceremóniával kezdődik, melyen az ünnepélyes zászlófelvonás, a TESO-k (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) előadása, és a tánc- vagy zenei produkció is állandó programelem. A gyerekek hétfőtől péntekig a lehető legszínesebb foglalkozásokon és játékokon, komoly- és könnyűzenei koncerteken, színházi előadásokon vehetnek részt, és bepillantást nyerhetnek a tudományok világába is. A programok során hangsúlyos a prevenció és a digitális kompetencia fejlesztése, a gyermekek készségeiket robottechnológia és 3D tárgyalkotás során is kibontakoztathatják. Mindezek mellett a szórakoztató, közösségépítő és integrációra fókuszáló programok is teret kapnak: csapatépítő játékok, vízi és szárazföldi kalandpark, szervezett sportprogramok várják a táborozókat, utóbbiak idén Teqball bajnoksággal egészülnek ki. Mindezek mellett a projekt keretében olyan érzékenyítő és egyben fejlesztő játékok is szolgálják az aktív kikapcsolódást, mint a tandem biciklik, egyensúlyozó lépegetők, motoszenzorikus körök, csörgőlabdák, kooperációs ernyők és vakpingpong asztalok.

A zánkai Élménytáborok turnusaiban mozgásukban korlátozott és kerekesszéket használó gyermekek is vakációznak, az ő táboron belüli közlekedésüket idén először két akadálymentes kisbusszal segíti a szervező Erzsébet Alapítvány. Ezáltal a gyermekek a tábor területén lévő programpontokra, az akadálymentesített földszinti szállásokra, az éttermekbe és a strandra is még könnyebben juthatnak el az Élménytáborokban.

 


2018.11.29.

 

I. TÁMPONT KONFERENCIA    

KÖZEL 150 FŐ RÉSZVÉTELÉVEL VALÓSULT MEG AZ ERZSÉBET ALAPÍTVÁNY ELSŐ SZAKMAI KONFERENCIÁJA

 

Az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” című projekt keretében 2018. november 23-24-én az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány esélyteremtő táborokról és táboroztatási módszertanról szóló konferenciát szervezett. A „Zánkai Erzsébet-táborban” megvalósuló I. TÁMPONT elnevezésű szakmai esemény célja a táboroztatás jó gyakorlatainak bemutatása, valamint a partnerkapcsolatok és szakértői hálózat kiépítésének megalapozása volt. A konferenciára az ország közel 70 településéről, mintegy 150-en érkeztek. A hallgatóság az Erzsébet Alapítvány projektje mellett az Esély Budapest Fővárosi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány, a Manna Alapítvány és a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány EFOP-1.2-12-17 konstrukció projektjeit is megismerhette. A konferenciát Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány főigazgatója nyitotta meg.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által megvalósítás alatt álló EFOP-1.2.12.17-2017-00006 azonosítószámú projekt fő célkitűzése egy olyan ottalvós táboroztatási program megvalósítása, mely hozzájárul a kevésbé fejlett régiókban élő gyermekek, fiatalok felzárkóztatásához, hátrányaik kompenzálásához. Az esélyteremtést és a társadalmi integrációt szem előtt tartó projekt középpontjában többek között egy komplex táboroztatási módszertan kidolgozása áll, melynek kulcseleme a szakértői hálózat és a partnerkapcsolatok kialakítása. Ennek fényében az Erzsébet Alapítvány a táboroztatás szakmai tapasztalatait, jó gyakorlatait bemutató szakmai konferencia-sorozatot valósít meg, amelynek I. TÁMPONT elnevezésű, esélyteremtő táborokról és táboroztatási módszertanról szóló első rendezvényére 2018. november 23-24-én került sor a „Zánkai Erzsébet-táborban”. A táborhely a konferencia szombatján igazi táboroztatási módszertani ponttá vált: plenáris előadásokon, illetve szűkebb körű szekcióbeszélgetéseken oszthatták meg tudásukat, véleményeiket és tapasztalataikat az eseményen résztvevők.

A plenáris előadásokon az Erzsébet Alapítvány munkatársai bemutatták a „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” projektet, valamint az „ottalvós” balatoni Erzsébet-táborok táboroztatási gyakorlatát a projekt eltelt időszakának tapasztalatai alapján, Dr. Jancsák Csaba szociológus, ifjúságkutató pedig az Erzsébet-táborok fejlesztő hatásairól beszélt a résztvevőknek. Az Erzsébet Alapítvány az EFOP-1.2.12-17 konstrukció további nyertes pályázóit is meghívta a konferenciára, így a hallgatóság megismerhette az ő általuk szervezett nyári ottalvós táborok programjait és koncepcióját. Az Esély Budapest Fővárosi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kutassy György az alapítvány tatai tábor programjairól, és az azokon megvalósuló felzárkóztatásról tartott előadást, a Manna Alapítvány szakmai vezetője, Egerszegi Andrea a Zsályaliget Élménytáborok 2018. évi tapasztalatait osztotta meg a közönséggel. A Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány projektmenedzsere, Hegyiné Kovács Éva a „Tiszaliget-Élménysziget” program táboroztatási tapasztalatait ismertette, és a Magyarországi Református Egyház Bárka Táborának hangulatába is bepillantást nyerhetett a közönség egy kisfilmen keresztül.

A konferencia résztvevői négy szekcióbeszélgetés közül választhattak: az egyes szekciónak a hátránykompenzálás és az érzékenyítés volt a témája, a kettesben a táborszervezéshez kapcsolódó feladatokat és tapasztalatokat oszthatták meg az érdeklődők, a hármas szekció interaktív módon is megmutatta az egyes Erzsébet-tábori játékokat, a négyes szekció pedig a projektmenedzsment feladatokra és felmerült problémákra fókuszált. A kétszer egyórás beszélgetések után a szekcióvezetők összefoglalták az elhangzottakat, és megosztották tapasztalataikat, valamint a közös gondolkodás eredményeit a konferencia résztevőivel.

A tapasztalok átadására és az ismerkedésre azonban nem csak az előadásokon és a szekciókban volt lehetőség. „Nagyon jó, hogy a tapasztalatainkat megosztjuk egymással, tulajdonképpen nem csak a plenáris üléseken, hanem így ebéd közben, vacsora közben, vagy ha épp találkozunk az úton” – mondta Farkas Tímea, a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola tanítója.

A konferencia résztvevői között akadtak olyanok, akik eddig még nem jártak az ottalvós Erzsébet-táborhelyeken, ezért szerették volna megismerni a lehetőségeket, programokat, a gyermekek jelentkeztetésével járó adminisztratív feladatokat. Bodó Judit, a szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskola pedagógusa sem volt még diákjaival Erzsébet-táborban, de mint mondta, a konferencia után a kollégájával azon gondolkodtak, hogy ezen változtatni kell. „Jó volt személyesen megtapasztalni, hogy a gyerekeknek ez milyen jó. Itt azért számtalan bizonyítékát láttam annak, hogy mekkora élmény lehet, és hogy érdemes vele dolgozni.”

Voltak olyan pedagógus résztvevők is, akik már táboroztattak, de szerettek volna új ismereteket szerezni. Balogh Bianka, a Paks Kistérségi Szociális Központ óvodai-iskolai szociális munkás munkatársa is ezért regisztrált a konferenciára, valamint érdekelte, hogy milyen lehetőségeket kínálnak az Erzsébet Táborok. Bianka abszolút hasznosnak gondolta a konferenciát, mert sok ötletet kapott, hogyan lehetne még színesebbé tenni egy gyermektábor programját.

A konferenciának voltak olyan résztvevői is, akik már többször átélhették az ottalvós Erzsébet-tábori szabadidős létet, és szerettek volna mélyebben belelátni a táborszervezésbe, a projektmenedzsmentbe, a hátránykompenzációba vagy a tábori programokba, illetve tapasztalatokat cserélni. „A mi szekciónkban nagyon-nagyon jó kis kerekasztal-beszélgetés alakult ki, és egy nagyon hasznos tapasztalatcsere, ötletbörze valósulhatott meg közöttünk. Úgy gondolom, hogy ebben vannak a továbblépés lehetőségei: hogy akár mi magunk, pedagógusok is megújulhatunk, módszertanilag vagy szemléletben is elindulhatunk egy olyan irányba, hogy legközelebb például elsősorban ne csak a sportprogramokat, hanem azokat az érzékenyítő programokat is szívesebben válasszuk, amelyekről korábban kevesebb információnk volt” – osztotta meg gondolatait Gránitz-Pápai Judit, a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI pedagógusa, osztályfőnöke, aki a hátránykompenzálásra és érzékenyítésre fókuszáló szekcióban vett részt. Hozzátette: „Úgy gondolom, hogy nagyon jó érzés minden itt lévő kollégának, pedagógusnak, hogy tényleg érezzük azt, hogy az Erzsébet Alapítvány számára fontosak azok a tanárok, gyerekekkel foglalkozó személyek, akik elhozzák ide a gyerekeket, és vállalják azt a procedúrát, ami az adminisztrációval jár. Tényleg azt érzem, hogy önök nagyon-nagyon megbecsülnek minket, és ezt köszönjük szépen.”

 GALÉRIA:


 

 

2018.09.07.

 

BALATONI NYARALÁS AZ EFOP-1.2.12-17-2017-00006 AZONOSÍTÓSZÁMÚ „A TÁBOR ÖSSZEKÖT – ERZSÉBET TÁBOROK” PROJEKT KERETÉBEN

Véget értek az Erzsébet Táborok balatoni vakációs turnusai. A vasárnaptól péntekig tartó kikapcsolódás során az ország több száz pontjáról érkeztek gyermekek a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokba, ahol az élménydús programok mellett a napi ötszöri étkezés és a biztonságos nyaralás körülményei is adottak voltak. A Balaton-parti táborhelyeken hétről hétre egy időben összesen közel háromezren vakációztak, köztük hátrányos, halmozottan hátrányos és sajátos nevelési igényű gyermekek is. Az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” elnevezésű projekt keretében biztosítottak voltak a színes, ismeretorientált, tartalmas, ugyanakkor hátránykompenzáló és esélynövelő programok is. 2018-ban összesen csaknem 30 ezren vakációztak a balatoni Erzsébet-táborokban.

Az idei hatnapos, ötéjszakás, biztonságos, valamint a napi ötszöri bőséges étkezést biztosító turnusok során rengeteg színes aktivitás várta a táborozókat. A programok összeállításánál és a megvalósításánál kiemelt figyelmet kapott az egészségtudatosság, a környezettudatos életmódra való figyelemfelhívás, az érzékenyítés, a szociális kompetenciák fejlesztése, ugyanakkor az élményszerzés és a közösségépítés volt a programok alapja. A Balaton adta lehetőségek során a táborozók sárkányhajózhattak, sétahajózhattak, a nagy népszerűségnek örvendő vízi és szárazföldi kalandpark akadályait leküzdve pedig ügyességüket is játékosan fejleszthették a gyerekek. Az élményekre fókuszáló tartalmas vakációs mindennapok részeként sportprogramok, lasertag és íjászat, akadályversenyek és ügyességi vetélkedők, óriástrambulin, kézműves- és zenei foglalkozások, prevenciós és környezetvédelmi interaktív előadások, közlekedésbiztonsági bemutatók, komoly- és könnyűzenei koncertek és táncház is színesítette a tábori programpalettát. A táborokban óriási érdeklődés övezte a kulturális és színházi programokat.

A szórakoztató elfoglaltságok mellett idén is kiemelt szerepet kapott a gyermekek digitális kompetenciafejlesztése. A biztonságos internethasználathoz szükséges ismereteket is megszerezhették a diákok.

Az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú projekt átfogó célja egy olyan országos táboroztatási program megvalósítása, amely hozzájárul a szociális kompetenciák fejlesztéséhez és elősegíti a társadalmi integrációt.

A 2021-ig tartó uniós projekt keretében számos olyan fejlesztés valósul meg, amely megkönnyíti az Erzsébet-táborokban vakációzó fogyatékossággal élő gyermekek tábori életet, ilyen például a mindkét táborhelyszínen megvalósuló akadálymentesítés. Továbbá a projektben készül egy „Táboroztatási Módszertani” kézikönyv, valamint egy online „Tudásmegosztó” portál is, ezekkel segítve a táboroztatás iránt érdeklődő pedagógusok munkáját. Az így megszerzett tudás elmélyítésére pedig – szintén a projekt keretein belül megvalósuló – szakmai workshopokon és konferenciákon kerülhet sor.

„A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” elnevezésű uniós projektben a gyerekek élményszerzésének fokozására számos sportpálya (tenisz, strandröplabda, kézilabda, kosárlabda) és szórakoztató elem (például petanque, kültéri mászófal, street workout, ability park) létesül 2021-ig.

A táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 2017-2021 között 13,5 milliárd forintot fordíthat esélyteremtő táboroztatási programok megvalósítására.

_______________________________________________________________________________

2018.06.18.

ÖSSZESEN CSAKNEM 30 EZER TÁBOROZÓ KAPCSOLÓDHAT KI 2018 NYARÁN

A ZÁNKAI ÉS A FONYÓDLIGETI ERZSÉBET-TÁBORBAN

2018. június 17-én több mint 2500 táborozó kezdte meg nyári vakációját az Erzsébet-táborok első turnusában. A zánkai és a fonyódligeti Élménytáborokban a vasárnap esti látványos megnyitók után már hétfőn reggel zsúfolásig teltek a programok helyszínei. A gyerekek a Balaton meghódítására sétahajókkal indultak, az óriás trambulinoknál pedig megállás nélkül folytak a foglalkozások. De a kerékpáros és gokartos ügyességi versenyeket és a kézműves foglalkozásokat is óriási érdeklődés övezte. A balatoni Erzsébet-táborokban idén 11 héten át csaknem 30 ezer táborozó szerezhet életre szóló élményeket. Erről is beszélt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Zánkán, az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” című projekt keretében megvalósuló Élménytáborok sajtótájékoztatóján. Az Erzsébet Táborok szervezője és lebonyolítója az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A gyerekek a vasárnapi tábornyitón ujjongással és tapssal üdvözölték a nyári vakációt, másnap pedig belevetették magukat a programok kavalkádjába. A hatnapos, ötéjszakás, biztonságos és teljes ellátást, valamint a napi ötszöri bőséges étkezést biztosító turnusok során rengeteg színes aktivitás várja a táborozókat. Az ismeretorientált foglalkozások az élmények és a közösségépítés köré szerveződnek. A fürdőzés mellett a táborozók sárkányhajókon szelhetik a hullámokat, vagy sétahajózás közben ismerhetik meg a Balaton élővilágát. A gyerekek számos program során bizonyíthatják ügyességüket, miközben remekül szórakozhatnak. A sportprogramok mellett lasertag és íjászat, akadályversenyek és ügyességi vetélkedők, Zánkán kalandpark, Fonyódligeten pedig vízi kalandpark is várja őket. Ezeken kívül többek között óriás trambulin, kézműves- és zenei foglalkozások, prevenciós és környezetvédelmi előadások, közlekedésbiztonsági bemutatók, koncertek és táncház is színesíti a tábori programokat.

A zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban idén is kiemelt szerepet kap a gyermekek digitális kompetenciájának fejlesztése: az európai uniós projektnek köszönhetően a diákok tábori foglalkozásokon nyerhetnek betekintést a média világába, és a programok során a biztonságos internethasználathoz szükséges ismereteket is megszerezhetik a gyermekek. A projekt célja, hogy a munka világához elengedhetetlen digitális készségek fejlesztése is megvalósuljon az Erzsébet-táborokban. A tanulók idén az újságírásba is belekóstolhatnak, interjúkat készíthetnek a táborban, megismerkedhetnek a digitális fotózással és tábori filmet is forgathatnak.

A projekt átfogó célja egy olyan országos táboroztatási program megvalósítása, amely hozzájárul a szociális kompetenciák fejlesztéséhez és elősegíti a társadalmi integrációt. A programból játszóterek, sportpályák, közösségi terek építése és akadálymentesítések is megvalósulnak a következő években. A 2021-ig tartó európai uniós projektben módszertani tár és online tudásportál létrehozása valósul meg, a program továbbá jó gyakorlatok megismertetésével segíti a pedagógusok munkáját. Ezen felül az Alapítvány akkreditált képzési rendszert alakít ki, workshopokat, konferenciákat szervez, továbbá kiadványokat, módszertani segédanyagokat is készít a projekt során.

 


2018.01.30.

ERZSÉBET TÁBOROK 2018 EFOP-1.2.12-17-2017-00006 A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok

Sárkányhajózás, katamarán vitorlás, sétahajózás, kalandpark, kézműves- és sportprogramok, tábori akadályversenyek, vetélkedők, érzékenyítő előadások, zenei foglalkozások, koncertek, táncház, vízi kalandpark, játszóterek, népi játékok, óriástrambulinok, tábori olimpia, Ki mit tud?, Hősök napja és még sorolhatnánk, hogy mi minden várta a táborozókat 2017-ben a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborban. Idén pedig számos újdonsággal készülünk, amit minden táborozó megtapasztalhat Zánkán és Fonyódligeten. A balatoni táborhelyeken évről évre több tízezer gyermek tölti a szabadidejét, vakációját. Az Erzsébet Alapítvány célja, hogy ez idő alatt az Erzsébet Táborokban izgalmas és élménydús programokon keresztül legyen biztosított a diákok számára az önfeledt, biztonságos és tartalmas kikapcsolódás.

2018-ban az alábbi nyári Balaton-parti tábori időpontokat átölelő turnusokra lehet jelentkezni a márciusban megjelenő felhívások keretében:

Nyári „ottalvós” Élménytáborok Zánkán és Fonyódligeten
június 17. –  június 22.
június 24. – június 29.
július 1. –  július 6.
július 8. –  július 13.
július 15. –  július 20.
július 22. –  július 27.
július 29. – augusztus 3.
augusztus 5. –  augusztus 10.
augusztus 12. –  augusztus 17.
augusztus 19. – augusztus 24.
augusztus 26. – augusztus 31.

 


Videók

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!