FELHŐTLEN CSALÁDI HÉTVÉGÉK ZÁNKÁN

2020.01.06.

2019-ben június 21-én érkeztek az első családok Zánkára: több mint 500 táborozó, 110 család pihenhetett egy munkával töltött hosszú hét után, június 28-án pedig közel 600 gyermek és felnőtt nyaralt a 2019-es Családi Erzsébet-táborban, amely tartalmas időtöltést, igazi felüdülést, és valódi többletélményt nyújtott minden korosztálynak 10 turnuson át.

A családi hosszú hétvégék 2018-ban, a Családok évében debütáltak a táboroztatási program részeként. A Zánkai Erzsébet-táborban 2019 nyarán mintegy 1400 családot, tehát összesen 7000 résztvevőt fogadott a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Ezeken a háromnapos kétéjszakás hétvégéken a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem a szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel együtt tapasztalhatták meg az Erzsébet-tábori szabadidős létet.

A Családi Erzsébet-tábor turnusai minden korosztály számára ideálisak, a programok széles skálán mozognak, és a hétvége során minden ingyenes. 2019-ben a legkisebbeket baba- és gyermekjátszó, illetve bábszínház várta, az örökmozgóknak pedig többek között csúszdás légvár és trambulin is biztosított volt. Izgalmas óriás labirintus és óriás társasjáték is volt hétvégente, de akár az íjászatot, a minigolfot, vagy a különös ügyességet igénylő trükkös biciklit és a hoverboard-ot is kipróbálhatták a családok. A beltéri aktivitások között szerepelt a játékterem, ahol Xbox, Multitouch asztal, MiniGT autópálya, szimulátorok, flipper és a reflexeket próbára tevő Batak reakciófal is volt a családi táborban. A szülőknek, nagyszülőknek „nyugi-sziget” és relaxációs szoba állt rendelkezésükre, ahol a dolgos hétköznapok a feledésbe merülhettek, és a 15 perces masszázs által felfrissülhettek. A természettudományok iránt érdeklődők az Utazó Planetárium csodái mellett az ízeltlábúak érdekes világába is betekintést nyerhettek, továbbá szórakoztató fizikai előadás részeseivé is válhattak. A családi hétvégékre minden alkalommal ellátogatott egy-egy elismert magyar művész (színész, szinkronszínész, animációs kisfilmkészítő), akivel a táborozók beszélgethettek a hivatásáról, életútjáról, szakmája érdekességeiről, kihívásairól. Ezeken túl arcfestés, kézműves foglalkozások, családi mozizás, koncert, és természetesen a Balaton adta lehetőségek is várták a Zánkára érkező kicsiket és nagyokat 2019-ben. A táboroztatási program által a napi teljes ellátás és a szállás is biztosított volt minden résztvevő számára.

A 2019-es Családi Erzsébet-táborba csoportosan lehetett jelentkezni, a szervező Erzsébet Alapítvány a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, a Katolikus Karitásszal, a Magyar Református Szeretetszolgálattal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Sportos Cukorbetegek Egyesületével működött együtt.

A Családi Erzsébet-táborok kiemelt célja, hogy a családok minőségi időt tudjanak közösen eltölteni, és hátrahagyva az otthoni, hétköznapi problémákat, csak egymásra figyeljenek, együtt játsszanak, szórakozzanak, sportoljanak, strandoljanak vagy ha ahhoz van kedvük, egyszerűen csak pihenjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!