FELHŐTLEN CSALÁDI HÉTVÉGÉK ZÁNKÁN

2019.05.03.

„Szerintem az a legfontosabb egy család életében, hogy közös élmények legyenek, közös programok, mert a gyerekek ezekre fognak emlékezni mindig.”

„A gyerekekért élünk, ezért tettük meg ezt a nagy utat!”

„A gyerekek el vannak ájulva tőle, nagyon elégedettek vagyunk!”

Ezek a mondatok tavaly hangoztak el Zánkán, az Erzsébet-táborban, ahol idén egy munkával töltött hosszú hét után ismét tartalmas időtöltést, igazi felüdülést, és valódi többletélményt garantál a Családi Erzsébet-tábor. A családi hosszú hétvégék 2018-ban, a Családok évében debütáltak a táboroztatási program részeként. A Zánkai Erzsébet-táborba idén nyáron összesen mintegy 1400 családot, tehát összesen 7000 résztvevőt vár a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Ezeken a háromnapos kétéjszakás hétvégéken a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem a szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel együtt tapasztalhatják meg az Erzsébet-tábori szabadidős létet. A jelentkezés feltétele, hogy a családok legalább egy tagja 1-11. osztályos tanuló legyen.

A Családi Erzsébet-tábor turnusai minden korosztály számára ideálisak, a programok széles skálán mozognak, és a hétvége során minden ingyenes. A legkisebbeket baba- és gyermekjátszó, illetve bábszínház várja, az örökmozgóknak pedig többek között csúszdás légvár és trambulin is biztosított. Izgalmas óriás labirintus és óriás társasjáték is lesz hétvégente, de akár az íjászatot, a minigolfot, vagy a különös ügyességet igénylő trükkös biciklit és a hoverboard-ot is kipróbálhatja a család. A beltéri aktivitások között szerepel a játékterem, ahol Xbox, Multitouch asztal, MiniGT autópálya, szimulátorok, flipper és a reflexeket próbára tevő Batak reakciófal is elérhető. A szülőknek, nagyszülőknek „nyugi-sziget” és relaxációs szoba áll rendelkezésükre, ahol a dolgos hétköznapok a feledésbe merülhetnek, és a 15 perces masszázs által felfrissülhetnek. A természettudományok iránt érdeklődők az Utazó Planetárium csodái mellett az ízeltlábúak érdekes világába is betekintést nyerhetnek, továbbá szórakoztató fizikai előadás részeseivé is válhatnak. A családi hétvégékre minden alkalommal ellátogat egy-egy elismert magyar művész (színész, szinkronszínész, animációs kisfilmkészítő), akivel a táborozók beszélgethetnek a hivatásáról, életútjáról, szakmája érdekességeiről, kihívásairól. Ezeken túl arcfestés, kézműves foglalkozások, családi mozizás, koncert, és természetesen a Balaton adta lehetőségek is várják a Zánkára érkező kicsiket és nagyokat. A táboroztatási program által a napi teljes ellátás és a szállás is biztosított minden résztvevő számára.

 

A Családi Erzsébet-táborba csoportosan lehet jelentkezni, így a szervező Erzsébet Alapítvány a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, a Katolikus Karitásszal, a Magyar Református Szeretetszolgálattal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal működik együtt, így ezen szervezetek révén az első hat vakációs hétvégére május 24-ig, a hetedik, nyolcadik, kilencedik, és tizedik turnusra pedig június 14-ig nyújthatók be a jelentkezések.

A Családi Erzsébet-táborok kiemelt célja, hogy a családok minőségi időt tudjanak közösen eltölteni, és hátrahagyva az otthoni, hétköznapi problémákat, csak egymásra figyeljenek, együtt játsszanak, szórakozzanak, sportoljanak, strandoljanak vagy ha ahhoz van kedvük, egyszerűen csak pihenjenek.

Idén tíz turnusban várja a családokat a Zánkai Erzsébet-tábor:

  1. turnus: 2019. június 21-23.
  2. turnus: 2019. június 28-30.
  3. turnus: 2019. július 5-7.
  4. turnus: 2019. július 12-14.
  5. turnus: 2019. július 19-21.
  6. turnus: 2019. július 26-28.
  7. turnus: 2019. augusztus 2-4.
  8. turnus: 2019. augusztus 9-11.
  9. turnus: 2019. augusztus 16-18.
  10. turnus: 2019. augusztus 23-25.

A jelentkezési időszakban az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány munkatársai meghosszabbított ügyfélszolgálati időben állnak rendelkezésre: hétfőtől csütörtökig 7:30-18:00 között, pénteken 7:30-15:00 között a +36 1 445 0215-ös vagy a +36 1 445 0214-es telefonszámokon, illetve az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen.

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!