FELHŐTLEN CSALÁDI HÉTVÉGÉK ZÁNKÁN

2019.05.03.

Június 21-én érkeztek az első családok Zánkára: több mint 500 táborozó, 110 család pihenhetett egy munkával töltött hosszú hét után, június 28-án pedig közel 600 gyermek és felnőtt nyaralt a Családi Erzsébet-táborban, amely tartalmas időtöltést, igazi felüdülést, és valódi többletélményt nyújt minden korosztálynak idén 10 turnuson át.

A családi hosszú hétvégék 2018-ban, a Családok évében debütáltak a táboroztatási program részeként. A Zánkai Erzsébet-táborba idén nyáron mintegy 1400 családot, tehát összesen 7000 résztvevőt vár a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Ezeken a háromnapos kétéjszakás hétvégéken a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem a szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel együtt tapasztalhatják meg az Erzsébet-tábori szabadidős létet.

A Családi Erzsébet-tábor turnusai minden korosztály számára ideálisak, a programok széles skálán mozognak, és a hétvége során minden ingyenes. A legkisebbeket baba- és gyermekjátszó, illetve bábszínház várja, az örökmozgóknak pedig többek között csúszdás légvár és trambulin is biztosított. Izgalmas óriás labirintus és óriás társasjáték is lesz hétvégente, de akár az íjászatot, a minigolfot, vagy a különös ügyességet igénylő trükkös biciklit és a hoverboard-ot is kipróbálhatja a család. A beltéri aktivitások között szerepel a játékterem, ahol Xbox, Multitouch asztal, MiniGT autópálya, szimulátorok, flipper és a reflexeket próbára tevő Batak reakciófal is van a családi táborban. A szülőknek, nagyszülőknek „nyugi-sziget” és relaxációs szoba áll rendelkezésükre, ahol a dolgos hétköznapok a feledésbe merülhetnek, és a 15 perces masszázs által felfrissülhetnek. A természettudományok iránt érdeklődők az Utazó Planetárium csodái mellett az ízeltlábúak érdekes világába is betekintést nyerhetnek, továbbá szórakoztató fizikai előadás részeseivé is válhatnak. A családi hétvégékre minden alkalommal ellátogat egy-egy elismert magyar művész (színész, szinkronszínész, animációs kisfilmkészítő), akivel a táborozók beszélgethetnek a hivatásáról, életútjáról, szakmája érdekességeiről, kihívásairól. Ezeken túl arcfestés, kézműves foglalkozások, családi mozizás, koncert, és természetesen a Balaton adta lehetőségek is várják a Zánkára érkező kicsiket és nagyokat. A táboroztatási program által a napi teljes ellátás és a szállás is biztosított minden résztvevő számára.

A Családi Erzsébet-táborba csoportosan lehetett jelentkezni, a szervező Erzsébet Alapítvány a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, a Katolikus Karitásszal, a Magyar Református Szeretetszolgálattal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Sportos Cukorbetegek Egyesületével működik együtt.

A Családi Erzsébet-táborok kiemelt célja, hogy a családok minőségi időt tudjanak közösen eltölteni, és hátrahagyva az otthoni, hétköznapi problémákat, csak egymásra figyeljenek, együtt játsszanak, szórakozzanak, sportoljanak, strandoljanak vagy ha ahhoz van kedvük, egyszerűen csak pihenjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!