IDÉN ELŐSZÖR KÉTSZER IS EGYÜTT TÁBOROZNAK A MAGYAR ÉS KÜLHONI GYEREKEK ERDÉLYBEN

2019.07.29.

Idén először két alkalommal a nemzeti összetartozás jegyében, együtt Erzsébet-táborozhatnak a magyar és az erdélyi magyar gyermekek. Augusztus végéig mintegy 30 ezren nyaralhatnak egyhetes turnusokban a Balatonnál, 1500 táborozó pedig Erdélyben üdülhet. A napi ötszöri étkezés mellett a tartalmas programokról és kirándulásokról, valamint az oda- és visszautazásról is a szervező Erzsébet Alapítvány gondoskodik.

A szünidőben minden vasárnap Budapestről, a Keleti pályaudvarról indul az a vonat Erdélybe, amelynek három kocsiját az Erzsébet-táborozók veszik birtokba hétről hétre. A táborozók hétfőn kora reggel érkeznek meg a gyergyószentmiklósi pályaudvarra, ahonnan ingyenes külön buszokkal jutnak el a Hargita megyei nyaralás helyszínére.

A július 27-ig tartó turnusban Ceglédről 47, Szombathelyről 35 diák utazott Erdélybe, akik a Kovászna megyei Esztelnekről érkező 48 erdélyi magyar társukkal együtt vakációztak az Ivó településen lévő táborban. Július 28-án Pusztaföldvárról, Szentgálról és Vámosmikoláról utaztak gyerekek Erdélybe, ahol nagyváradi diákokkal együtt táboroznak augusztus 3-ig, összesen mintegy 150-en.

A 9-14 év közötti gyermekek a táborban megismerhetik egymás hagyományait, közösségként alkothatnak, sportolhatnak. Esténként koncertek, kulturális előadások várják a diákcsoportokat. A gyermekek vadasparkba kirándulnak, a Parajdi sóbányába, Korondra, a Csíksomlyói Kegytemplomhoz, a Csíki Székely Múzeumba és Székelyudvarhelyre is együtt látogatnak el a tábori hét során.

A hétnapos hatéjszakás erdélyi táborozás, a teljes ellátás, az összes program és az utazás is mindössze 1.000 Ft-os kiadást jelent a családok számára.

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!