JAVÁBAN TARTANAK A TAVASZI OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK ZÁNKÁN

2019.05.14.

Eshet az eső, fújhat a szél, a „Zánkai Erzsébet-táborban” semmi nem akadályozhatja meg a felhőtlen kikapcsolódást! Rohamléptekkel közelít a szeszélyes tavasz vége, de az osztálykirándulások még három héten át tartanak.

Az idei balatoni Erzsébet-tábori szezon a háromnapos, kétéjszakás zánkai osztálykirándulásokkal vette kezdetét. Az első hét két turnusában (hetente hétfőtől szerdáig és szerdától péntekig) több mint 3 ezer gyermek lehetett részese a tábori élményeknek, június 5-ig pedig összesen több mint 15 ezren fordulnak meg a „Zánkai Erzsébet-táborban”.

Az időjárás ugyan nem kedvezett az elmúlt hetekben az osztálykirándulóknak, ám a szervező Erzsébet Alapítvány munkatársai a hűvösebb időre is felkészültek: ilyen esetekben a programok fedett sátorban vagy a közösségi épületekben valósulnak meg. A gyermekek lelkesen vetették bele magukat az alkotás világába, a kézműves foglalkozások során sokan készítettek bőr- és zsinór karkötőket, kulcstartót, decoupage képet, cérnaképet, festettek fakanál bábot, kavicsot és vászontáskát, de vasalható gyöngyalkotások és kavicsképek is születtek. A tábori mozizás nagy népszerűségnek örvend az osztálykirándulók körében, a természettudományok szerelmeseit pedig látványos bemutatók várták az eddigi turnusokban. Az utóbbiakon keresztül a diákok közelebbről is megismerhették a bolygó legkülönlegesebb bogarait, a legbátrabbak akár kézbe is vehették őket. Szintén a gyermekek kedvence volt a kutyabemutató, ahol a lelkes négylábúakat az előadás végén simogatással jutalmazhatták a táborozók.

Nagy érdeklődés övezte az interaktív fizikai és kémiai előadásokat is, melyek során a résztvevők különleges kísérleteket láthattak, a vállalkozó kedvű gyermekek akár a show részeseivé is válhattak. Este pedig a szórakozásé volt a főszerep: az első három turnus alatt olyan népszerű előadók léptek színpadra a Zánkai Erzsébet-táborban, mint Burai Krisztián vagy Veréb Tamás. Minden koncerten fergeteges volt a hangulat, a buli után lehetőség volt egy-két közös fotót is készíteni a fellépőkkel. Ha az idő engedte, számos kültéri programot is kipróbálhattak a táborozók. A csoportok sétahajózhattak, de a lézerharc és a klasszikus tábori játék, a számháború sem maradhatott el. Az eddigi turnusok utolsó napját disco-val és közös tánctanulással zárták a táborozók.

A vakációig már nem kell sokat aludni, az első nyári balatoni ottalvós Erzsébet-tábor június 16-án kezdődik. A táborozókra ekkor még több színes program vár: a Balaton nyújtotta lehetőségek mellett kalandpark, különböző sportos aktivitások (pl. íjászat, szablyavívás, lasertag, trambulin), komoly- és könnyűzenei koncertek, digitális képességeket fejlesztő (pl. 3D nyomtatás, LEGO robot) és kézműves foglalkozások, prevenciós előadások, sétahajózás, állomásos csapatépítő játékok, ismeretterjesztő foglalkozások, kreatív játékok és még sok izgalmas élményprogram várja a Zánkára érkező kicsiket és nagyokat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!