JELENTKEZZ AZ ERZSÉBET-TÁBOROKBA!

2019.03.06.

MÁR LEHET JELENTKEZNI A TAVASZI ÉS NYÁRI ÉLMÉNYTÁBOROKBA

2019. március 6-án megjelentek a tavaszi és nyári ottalvós Erzsébet-táborok felhívásai. A táboroztatási program szervezője és lebonyolítója, az Erzsébet Alapítvány a tavaszi zánkai osztálykirándulásokra a tavalyihoz képest kétszer annyi gyermeket vár: összesen 20 ezer tanulót fogad májustól a „Zánkai Erzsébet-tábor”. Nyáron több mint 30 ezren vakációzhatnak a Balaton partján. Jelentkezni az Erzsébet Táborok weboldaláról elérhető E-TÁBOR PLUSZ szoftveren keresztül lehet, minimum 20, maximum 150 fős gyermekcsoportokkal. Fontos, hogy a felületre regisztrálni kell, és azoknak az intézményeknek és szervezeteknek is szükséges ezt megtenniük, akik már korábban jelentkeztettek tanulókat bármely Erzsébet-táborba. A kormányzati támogatásból megvalósuló táborokról és gyermekprogramokról az egyházi hátterű Erzsébet Alapítvány gondoskodik.

 

A jelentkezési felület az erzsebettaborok.hu weboldal E-TÁBOR PLUSZ menüpontján keresztül, vagy az alábbi linken érhető el: https://etaborplusz.hu/Core/

 

Az egész éven átívelő Erzsébet Táborok idei első magyarországi táborai a tavaszi ottalvós osztálykirándulások, amelyek május 1-től június 5-ig Zánkán valósulnak meg. A kétéjszakás Erzsébet-tábori osztálykirándulás minden köznevelési intézmény 1-12. évfolyam közötti diákja számára elérhető.

A balatoni nyári Élménytáborok június 16-án kezdődnek. A hatnapos, ötéjszakás táborok 10 vakációs turnusára 1-8. évfolyamos gyermekekkel jelentkezhetnek a köznevelési és gyermekvédelmi intézmények. A június 30. és július 5. közötti turnus esetén pedig 6-11. évfolyam közötti diákcsoportokat lehet delegálni. Az utolsó nyári turnus augusztus 30-án zárul.

A Napközi Erzsébet-táborok és a nyári erdélyi Élménytáborok felhívásai szintén megjelennek március elején. Előbbiekre iskolák, továbbá családsegítő szolgálatok és központok, valamint kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos tanulókkal, az erdélyi táborba pedig köznevelési intézmények jeletntkezhetnek.

A tavaszi osztálykirándulásokra április 1-ig, a nyári balatoni Élménytáborokba március 26-ig lehet jelentkezni. Az Erzsébet Táborokba csak úgy lehet jelentkezni, ha az intézmény regisztrál: ez mind a korábban már jelentkező, mind pedig az újonnan jelentkező szervezetek esetében szükséges. A beadási határidők lejárta után ütemezetten történik az elbírálás és a kiértesítés: tehát először a tavaszi, majd a nyári táborozási lehetőségről értesülhetnek a jelentkezők.

  

A tavaszi és a nyári táborokban való részvételhez szükség van a gyermekek érvényes fényképes igazolványára. A napközi tábortípus esetében ez nem kötelező. A dokumentumok helyszíni biztosítása is a tanulók biztonságát szolgálja, a balatoni turnusok ideje alatt ugyanis kiemelt figyelem övezi a gyermekeket, a testi- és lelki épségük megóvását. Mindezekről 24 órás gyermekorvosi ügyelet-, állandó mentőszolgálat- és a nyári időszakban vízimentő szolgálat gondoskodik. Utóbbiakon túl, és a programok biztosítása mellett az Erzsébet Táborokban dolgozók, és a Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak (TESO-k) is figyelnek a gyermekekre. A diákokat olyan felnőttek is körülveszik a táborokban, akikkel nap mint nap találkoznak, ismerik őket. Ők azok a pedagógus, családsegítő- és egészségügyi szakemberek, akik a gyermekekkel együtt vesznek részt valamennyi táborban. A jelentkezések során 10 gyermekenként 1 felnőtt-, 10 fő sajátos nevelési igényű tanulónál pedig 2 felnőtt kísérő részvétele szükséges.

A jelentkezési időszakban az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány munkatársai meghosszabbított ügyfélszolgálati időben állnak rendelkezésre: hétfőtől csütörtökig 7:30-18:00 között, pénteken 7:30-15:00 között a +36 1 445 0215-ös vagy a +36 1 445 0214-es telefonszámokon, illetve az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!