ERZSÉBET TÁBOROK 2019

2019.03.06.

2019. március 26-ig lehetett jelentkezni a balatoni Élménytáborokba, az első turnus táborozói már június 16-án elfoglalhatták a „Zánkai Erzsébet-tábort”. A hatnapos, ötéjszakás táborok 10 vakációs turnusára 1-8. évfolyamos gyermekekkel jelentkezhettek a köznevelési és gyermekvédelmi intézmények. A június 30. és július 5. közötti turnus esetén pedig 6-11. évfolyam közötti diákcsoportok táborozhatnak Zánkán. Összesen több mint 30 ezer táborozót vár idén nyáron a Balaton, az utolsó turnus augusztus 30-án ér véget.

A tavaszi osztálykirándulásokra április 1-én zárult le a jelentkezés, május 1-én pedig már meg is érkezett az első diákcsoport a „Zánkai Erzsébet-táborba”. A táboroztatási program szervezője és lebonyolítója, az Erzsébet Alapítvány a tavaszi zánkai osztálykirándulásokon több mint 15 ezer táborozót fogadott 2019-ben, az utolsó, tizedik turnus résztvevői június 5-én utaztak haza. Bővebb információ a tavaszi osztálykirándulásokról IDE KATTINTVA olvasható.

A kormányzati támogatásból megvalósuló táborokról és gyermekprogramokról az egyházi hátterű Erzsébet Alapítvány gondoskodik.

 

 

A Napközi Erzsébet-táborokra iskolák, továbbá családsegítő szolgálatok és központok, valamint kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények jelentkezhettek 1-8. évfolyamos tanulókkal 2019. április 25-ig. A napközik helyben, a nyári szünet időtartama alatt zajlanak, az Erzsébet Táborok által a napi négyszeri étkezés és a programok is finanszírozottak hétfőtől péntekig.

2019. május 2-án 14 órakor zárult a jelentkezés az Erdélyi Erzsébet-tábor turnusaira. A Madarasi Hargita lábánál lévő táborhelyen színes programokon és kirándulásokon vehetnek részt a gyermekek, emellett utazásukat, szállásukat és a napi ötszöri étkezést is biztosítja a táboroztatási program. Az Ivó településen található táborhelyre köznevelési és gyermekvédelmi intézmények jelentkeztethettek minimum 30, maximum 135 fős gyermekcsoportokat. Bővebb információ: http://erzsebettaborok.hu/ujabb-remek-lehetoseg-erdely-nyar-igazi-kalandok/

Tavaly mintegy 2500 táborozó érkezett Kárpátaljáról, Erdélyből, a Felvidékről és a Délvidékről a Balaton partjára az Erzsébet-táborokba, a jelentkezésre idén volt lehetőség. Április elejétől május 14-ig jelentkezhettek a határon túli magyar lakta területekről a köznevelési és a gyermekvédelmi intézmények a balatoni élménytáborokba 1-8. évfolyamos tanulók minimum 20, maximum 100 fős csoportjaival. A 6 napos és 5 éjszakás turnusok célja, hogy a Kárpát-medencében élő hátrányos helyzetű gyermek és ifjúsági közösségek is részesüljenek a táboroztatási program nyújtotta élményekben, a határon túli magyar gyermekek együtt üdülhessenek magyarországi társaikkal a Balaton partján, barátságokat kössenek, szorosabbá váljon kapcsolatuk az anyaországgal.

A beadási határidők lejárta után ütemezetten történt az elbírálás és a kiértesítés: tehát először a tavaszi, majd a nyári táborozási lehetőségről értesülhettek a jelentkezők.

A tavaszi és a nyári táborokban való részvételhez szükség van a gyermekek érvényes fényképes igazolványára. A napközi tábortípus esetében ez nem kötelező. A dokumentumok helyszíni biztosítása is a tanulók biztonságát szolgálja, az ottalvós turnusok ideje alatt ugyanis kiemelt figyelem övezi a gyermekeket, a testi- és lelki épségük megóvását. Mindezekről 24 órás gyermekorvosi ügyelet-, a balatoni Élménytáborokban pedig állandó mentőszolgálat- és vízimentő szolgálat is gondoskodik. Utóbbiakon túl az Erzsébet Táborokban dolgozók, és a Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak (TESO-k) is figyelnek a gyermekekre. A diákokat olyan felnőttek is körülveszik a táborokban, akikkel nap mint nap találkoznak, ismerik őket. Ők azok a pedagógus, családsegítő- és egészségügyi szakemberek, akik a gyermekekkel együtt vesznek részt valamennyi táborban. A jelentkezések során 10 gyermekenként 1 felnőtt-, 10 fő sajátos nevelési igényű tanulónál pedig 2 felnőtt kísérő részvétele szükséges.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány munkatársai az alábbi ügyfélszolgálati időben állnak rendelkezésre: hétfőtől csütörtökig 9:00-17:00 között, pénteken 9:00-15:00 között a +36 1 445 0215-ös vagy a +36 1 445 0214-es telefonszámokon, illetve az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!