TAVASZI OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK – 2018

2018.05.17.

Május 14-től június 8-ig a balatoni Erzsébet-táborok úgynevezett ottalvós „Osztálykirándulásoknak” adtak otthont. Tavaly tavasszal mintegy hatezren táboroztak Zánkán és Fonyódligeten. Idén közel kétszer annyian jelentkeztek a tavaszi táborokra, így mintegy 10 000 gyermek szerezhetett életre szóló élményeket a kétéjszakás táborok alkalmával. A tábori színes programok mellett teljes ellátás, napi ötszöri étkezés és állandó gyermekorvosi ügyelet is biztosított volt a táborozók számára.

A tavaszi Osztálykirándulásokra március 21. és április 13. között 1-11. évfolyam közötti tanulói csoportokkal jelentkezhettek a köznevelési intézmények az erzsebettaborok.hu weboldalról elérhető E-TÁBOROK szoftveren keresztül. A klasszikus Erzsébet-táborok idei első kikapcsolódási lehetőségére az ország minden pontjáról érkeztek tanulók. A háromnapos, kétéjszakás Osztálykirándulásokon a gyermekek többek között sárkányhajózhattak, sétahajózhattak, íjászkodhattak, kipróbálhatták magukat a kalandparkban, látogatást tehettek a Haditechnikai Parkban, de trambulin, táncház, kézműves foglalkozások és sok más izgalmas játék is várta a táborozókat. A gyermekek számos sportprogramon vehettek részt, strandröplabda és vívás is szerepelt a palettán, de sorversenyek, gokart és kerékpáros ügyességi versenyek során is megmutathatták tehetségüket. Ismeretterjesztő erdei túrát tehettek és a Szent Balázs templomromhoz is ellátogathattak. A programok biztosításában és lebonyolításában „tesók”, tehát a Tábori Együttélést Segítő Operatív (TESO) munkatársak is segédkeztek.

Az Osztálykirándulásokat követően megkezdődtek a balatoni nyári Élménytáborok és ország számos pontján megvalósuló Napközi Erzsébet-táborok is. Az utolsó nyári turnusok augusztus 31-én érnek véget. A Gyógyító Szent Erzsébet-táborok szeptember végéig várják Zalaszabarban és Tihanyban a betegséggel küzdő vagy betegségből gyógyuló gyermekeket. Szeptember 10-28. között pedig ismét Osztálykirándulások helyszíne lesz Zánka és Fonyódliget. Utóbbira május 15-én délig adhatták be a diákok jelentkezését az iskolák.

Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának magyarországi kikapcsolódási lehetőségein tavaly összesen több mint 100 ezren vettek részt, 2018 nyarától pedig már Erdélyben is nyaralhatnak a magyar gyermekek.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!