ÖSSZESEN KÖZEL 30 EZER TÁBOROZÓ KAPCSOLÓDHAT KI 2019 NYARÁN A ZÁNKAI ERZSÉBET-TÁBORBAN

2019.08.02.

Június 16-án mintegy 2500 gyermek számára kezdődött el a balatoni vakáció, az iskolai szünidő 11 hetében pedig összesen közel 30 ezren nyaralhatnak a zánkai Erzsébet-táborban. Az első turnusba az ország 50 különböző pontjáról érkeztek a 20-150 fős csoportok. A június 21-ig tartó turnus résztvevői közül több mint 800-an választották az idén először nyújtott ingyenes utazási lehetőséget. Idén először két akadálymentes kisbuszt is a táborozók szolgálatába állított az alapítvány, megteremtve a lehetőségét annak, hogy a mozgásukban korlátozott gyermekek még könnyebben eljuthassanak a 150 hektáros tábori terület minden frekventált pontjára. Az ottalvós Élménytáborok és az ingyenes utazás túlnyomórészt az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által megvalósított 13,500 milliárd forint összegű, EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” projekt keretében valósul meg. Az európai uniós támogatás vissza nem térítendő.

Megkezdődtek az ottalvós balatoni Élménytáborok, amelyek 11 héten át, vasárnaptól péntekig tartanak. Valamennyi turnusban naponta több mint 30 tartalmas és fejlesztő program közül választhatnak a diákcsoportok, akiknek élménydús és gondtalan kikapcsolódásáról, továbbá tábori ellátásukról és biztonságukról a szervező Erzsébet Alapítvány, valamint a szervezet kötelékébe tartozó felkészült TESO-k (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) gondoskodnak a táborban töltött hat nap minden pillanatában. A közel egyhetes nyaralás során nem csak a teljes ellátás és a napi ötszöri bőséges étkezés, valamint a tartalmas, élménydús és egyben fejlesztő programok térítésmentesek, de idén először vonattal is ingyenesen utazhatnak a gyermekek az Erzsébet-táborba és haza. Az utazás lehetőségével már az első turnus alkalmával is sokan éltek: a táborozók többségének útiköltsége a projekt által finanszírozott.

 

 

 

 

 

 

A tábori hét minden alkalommal nyitó ceremóniával kezdődik, melyen az ünnepélyes zászlófelvonás, a TESO-k (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) előadása, és a tánc- vagy zenei produkció is állandó programelem. A gyerekek hétfőtől péntekig a lehető legszínesebb foglalkozásokon és játékokon, komoly- és könnyűzenei koncerteken, színházi előadásokon vehetnek részt, és bepillantást nyerhetnek a tudományok világába is. A programok során hangsúlyos a prevenció és a digitális kompetencia fejlesztése, a gyermekek készségeiket robottechnológia és 3D tárgyalkotás során is kibontakoztathatják. Mindezek mellett a szórakoztató, közösségépítő és integrációra fókuszáló programok is teret kapnak: csapatépítő játékok, vízi és szárazföldi kalandpark, szervezett sportprogramok várják a táborozókat, utóbbiak idén Teqball bajnoksággal egészülnek ki. Mindezek mellett a projekt keretében olyan érzékenyítő és egyben fejlesztő játékok is szolgálják az aktív kikapcsolódást, mint a tandem biciklik, egyensúlyozó lépegetők, motoszenzorikus körök, csörgőlabdák, kooperációs ernyők és vakpingpong asztalok.

    

A zánkai Élménytáborok turnusaiban mozgásukban korlátozott és kerekesszéket használó gyermekek is vakációznak, az ő táboron belüli közlekedésüket idén először két akadálymentes kisbusszal segíti a szervező Erzsébet Alapítvány. Ezáltal a gyermekek a tábor területén lévő programpontokra, az akadálymentesített földszinti szállásokra, az éttermekbe és a strandra is még könnyebben juthatnak el az Élménytáborokban.

     

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!