Rólunk

A megújuló ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, melynek megvalósításáért az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány felel.

Az Alapítvány a gyermekprogramok, valamint ifjúsági táborok szervezésével kapcsolatos feladatait az Erzsébet-programról szóló törvény 2016. április 12-én hatályba lépett módosításának értelmében, közfeladatként, Magyarország Kormányának támogatásával valósítja meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével évente több mint 90 ezer fiatal kikapcsolódásáról gondoskodunk.

A támogatásnak köszönhetően az Erzsébet Táborokba érkező gyerekek szinte térítésmenetesen, egy jelképes összegű részvételi biztosíték befizetésével vehetnek részt a táborokban és a programjainkon.
A központi költségvetési támogatásból megvalósuló gyermekprogramok és ifjúsági táborok jellemzően a Balatonnál vagy napközi formában, a lakóhelyen valósulnak meg.

Táborainkban sport, életmód, kultúra, művészet, tudomány, ismeretterjesztő, valamint hagyományőrző foglalkozások – széles programkínálat, felfedezni való élmények várják a táborozókat. „Ottalvós” táborainkban Zánkán, illetve Fonyódligeten a nyári időszakban több ezer fiatal vakációzik egyszerre, de az Erzsébet Táborok nemcsak a Balaton partján, és nemcsak a vakáció időszakában várják a gyerekeket.

Nyári táboraink mellett az őszi és a tavaszi időszakban „Igazolt hiányzások” címmel osztálykirándulásokat, valamint télen karácsonyi programot is szervezünk, míg több tízezer fiatal táborozásáról közvetlenül a lakóhelyen, napközi rendszerű táborok megszervezésével gondoskodunk.

Táborainkra és programjainkra pályázat útján lehet jelentkezni – aktuális pályázati kiírásaink és a jelentkezési feltételek a PÁLYÁZATOK menüpontra kattintva érhetők el.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!