Rólunk

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35. VII. em.; adószám: 18398304-2-41; elnök: Hornyák Tibor) valósít meg ötödik éve. A Szervezet felett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja az alapítói jogokat, az Alapítvány közfeladatként végzi munkáját az Erzsébet-programról szóló törvény értelmében.

Az Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Alapértelmezetten a Balaton-partján több ezren vakációzhatnak egy időben, míg több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ottalvós osztálykirándulásokon, továbbá karácsonyi eseményeken is részt vehetnek a gyermekek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban több mint 126 ezerre emelkedett a résztvevők száma, 2019-ben pedig összesen mintegy 130 ezres összlétszámról beszélhetünk.Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek jellemzően a tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti táborhelyeken valósulnak meg. Ezeknek a Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (1134 Budapest, Váci út 35. V. em.; adószám: 25510410-2-41; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi.

Ugyanakkor a koronavírus-járvány idején sokak mellett az Alapítvány is igyekszik a maga módján segíteni: a Digitális Erzsébet-táborok által olyan tartalmakat tesz közzé a honlapján, amelyek a reményei szerint hasznosnak bizonyulhatnak a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt.

A Digitális Erzsébet-táborokban az iskolákon kívül a szülőknek, valamint az iskolás és az óvodáskorú gyermekeknek is változatos, hasznos, vidám és figyelemfelkeltő online tartalmakat készít és állít össze az Erzsébet Alapítvány. A programmal a szervezet arra törekszik, hogy az Erzsébet-tábori sokszínűség a digitális tanórák szüneteire, a gyermekfelügyeletről gondoskodó intézmények falai közé és az otthonokba is eljuthasson. A cél, hogy egy helyen minél több praktikumot, információt és programjavaslatot találjanak a honlapra látogatók.

A program kiemelt célja, hogy a gyerekek a táboroztatási időszakon kívül is találkozhassanak élményprogramokkal, valamint az érdeklődési körüknek megfelelő online tartalmakkal. A gyerekek például kézműveskedhetnek, de akár interaktív énekórán vagy egy koncerten is részt vehetnek, altábori csapatkiáltásokat gyakorolhatnak a TESO-kal (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársakkal), vagy a TESO-tesin végezhetnek otthoni mozgásos gyakorlatokat. A pedagógusoknak, óvodai dolgozóknak, szülőknek pedig olyan írásos, illetve mozgóképes tartalmakat is biztosít,  amelyek a hétköznapok hasznos szabadidő-eltöltést segíthetik. Az oldal gyűjtőoldalként is funkcionál, mind az ismeretszerzés, mind a szabadidő és a szórakozás tekintetében.

A Digitális Erzsébet-táborok fontos célja, hogy a tartalmak a mentális jóllét megteremtését is támogassák. A felület rendszeresen frissülő saját gyártású anyagokkal, játékötletekkel és további felületekre való átnavigálási lehetőségekkel gyarapszik napról napra.

A Digitális Erzsébet-táborokban az alapítvány a Nemzeti Színházzal, a Fővárosi Nagycirkusszal, a Digitális Jólét Programmal, művészekkel, orvosokkal és mentálhigiénés szakemberekkel is együttműködik: színházi- és komolyzenei előadásokat, interjúkat tesz közzé a weboldalon, a testi és a lelki egészség megőrzésére, valamint a környezettudatosságra is összpontosító anyagokat, linkgyűjteményeket (online játékokat és meseoldalakat, virtuális múzeumi sétákat, kiállításokat, otthoni elfoglaltságokat), gemifikációkat, „Digitális Immunerősítő” tartalmakat, tippeket és tanácsokat is elérhetővé tesz a szervezet.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!