Rólunk

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35. VII. em.; adószám: 18398304-2-41; elnök: Hornyák Tibor) valósít meg. A Szervezet felett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja az alapítói jogokat, az Alapítvány közfeladatként végzi munkáját az Erzsébet-programról szóló törvény 2016. április 12-én hatályba lépett módosításának értelmében.

Az Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Legyen szó hagyományőrzésről, a sport, az életmód, a kultúra, a művészet vagy a tudományok területéről: széles programkínálat, évről évre egyre több lehetőség és rengeteg élmény várja a gyermekeket. Napközi és ottalvós táborok, osztálykirándulások, családi hétvégék, továbbá fővárosi és országos rendezvények is tartoznak az Erzsébet Táborokhoz. Az ottalvós Erzsébet-táborokba Kárpátaljáról, Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről is érkeznek tanulók.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban több mint 126 ezerre emelkedett a résztvevők száma, 2019 végéig pedig várhatóan összesen mintegy 130 ezres összlétszámról beszélhetünk.

A Balaton-partján több ezren vakációzhatnak egy időben, míg több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ottalvós osztálykirándulásokon, továbbá karácsonyi eseményeken is részt vehetnek a gyermekek. Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek jellemzően a tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti táborhelyeken valósulnak meg. Ezeknek a Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (1134 Budapest, Váci út 35. V. em.; adószám: 25510410-2-41; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi.

A táborokba online felületen jelentkezhetnek többek között a köznevelési, gyermekvédelmi és egészségügyi intézmények, családsegítő szolgálatok és központok. A résztvevők számára minden szolgáltatás és program ingyenes, és az egész napi étkezésük is biztosított. Továbbá számos szakember, a Balatonnál vakációzók esetében pedig gyermekorvosi ügyelet, mentő-, vízimentő és biztonsági szolgálat óvja a gyermekek testi és lelki épségét. Az Erzsébet Táborokhoz gyógyító táborok is tartoznak, amelyeknek az Alapítvány partner-táborhelyszínei adnak otthont.

Az Erzsébet Táborok szervezése és lebonyolítása mellett, nagyszabású és kulcsfontosságú fejlesztések kezdődtek 2018-ban: a 13,5 milliárd forint összegű európai uniós projekt keretében esélyteremtő programokat valósít meg az Erzsébet Alapítvány, valamint a hazánkban egyedülálló befogadóképességű és kivételes földrajzi elhelyezkedésű zánkai és a fonyódligeti táborhelyek 26 milliárd forint összegű felújítási munkálatainak szervezését, koordinálását, lebonyolítását és felügyeletét is az Erzsébet Alapítvány végzi a következő években.

 

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!