FELHÍVÁS

Légy ÖnkénTESO az Erzsébet Táborokban! 

 

Ha még csak 17–18 éves vagy, azaz még érettségi előtt állsz, vagy éppen idén érettségizel, akkor jelentkezz ÖnkénTESO-nak! Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) önkénteseket keres nyári táboroztatási feladatok segítésére az Erzsébet Táborokba. A zánkai és a fonyódligeti táborokban évről évre több tízezer gyermek tölti vakációját. Az Alapítvány célja, hogy ez idő alatt az Erzsébet Táborokban izgalmas és élménydús programokon keresztül legyen biztosított a táborozók számára az önfeledt, biztonságos és tartalmas kikapcsolódás. Ennek megvalósításában most Te is részt vehetsz!

A jelentkezés menete:

 • Az ÖnkénTESO segítő tevékenységre történő jelentkezés az ÖnkénTESO jelentkezési lap kitöltésével lehetséges. Amennyiben a jelentkezési lapon megadott információk alapján a jelentkező alkalmasnak bizonyul a pozíció betöltésére, az űrlapon megadott e-mail címre az Alapítvány értesítést küld a kiválasztás további menetéről.
 • Sikeres jelentkezés esetén szükségesek az iskola által kiadott nyomtatványok/dokumentumok, amelyek kitöltésében az Alapítvány is segítséget nyújt.

Elvárások:

 • 2018. június 1-ig betöltött 17. életév.
 • Az önkéntesség feltétele két egymást követő turnusban történő részvétel, továbbá a kiválasztott táborhelyszínre történő eljutás, valamint a hazautazások önerőből történő biztosítása a turnusok teljes ideje alatt (egy turnus vasárnap reggeltől péntek délig tart: 6 nap, 5 éjszaka).
 • A turnusok ideje alatt naponta 4-5 óra intenzív segítői tevékenység ellátása.

Főbb feladatok ÖnkénTESO-ként:

 • A legfontosabb feladat az Erzsébet Táborokban résztvevő gyermekek aktív foglalkoztatása, a kísérők segítése a gyermekek felügyeletében mind a tábor területén, mind a szervezett, közeli programok során.
 • Aktív és kezdeményező részvétel a tábor napi életében, a reggeli-, esti- és össztábori ceremóniákon, valamint a hétindító, hétközi és turnuszáró TESO-találkozókon.
 • A mentor TESO-k munkájának segítése.
 • Napi beszámolás az ÖnkénTESO koordinátor felé.
 • Részvétel a tábor napi programjainak előkészítésében és azok lebonyolításában a mentor TESO, a táborvezető és az altáborvezető irányításának megfelelően.

Amit kínálunk:

 • Az Alapítvány megállapodást köt a sikeresen jelentkezővel, amely alapján a segítő tevékenység vállalt időtartama alatt önkéntes (tehát fizetés és juttatások nélküli), napközbeni (szállás nélküli) tevékenység végzésére nyílik lehetőség.
 • Az önkéntes tevékenységről igazolás és névre szóló referencialevél kiállítása (középiskolásként 50 órás közösségi szolgálatként elszámolható).
 • Részvételi lehetőség a tábori programokon (pl. koncerteken).
 • A segítői tevékenységet az Erzsébet Táborok táborvezetője osztályozza, amely a következő években elősegítheti a TESO-ként történő munkavégzés lehetőségét.

ÖnkénTESO-nak az alábbi turnusokra lehet jelentkezni:

Nyári 2-3. turnus: 2018. június 24. – 2018. július 6. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 4-5 turnus: 2018. július 8. – 2018. július 20. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 6-7. turnus: 2018. július 22. – 2018. augusztus 3. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 8-9. turnus: 2018. augusztus 5. – 2018. augusztus 17. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 10-11. turnus: 2018. augusztus 19. – 2018. augusztus 31. (Fonyódliget, Zánka)

KATTINTS ÉS JELENTKEZZ:

ÖnkénTESO jelentkezési lap

FELHÍVÁS

Dolgozz TESO-ként a balatoni Erzsébet Táborokban!

 

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) segítőket keres nyári táboroztatási munkára az Erzsébet Táborokba. A zánkai és a fonyódligeti táborokban évről évre több tízezer fiatal tölti a szabadidejét, vakációját. Az Alapítvány célja, hogy ez idő alatt az Erzsébet Táborokban izgalmas és élménydús programokon keresztül legyen biztosított a gyermekek számára az önfeledt, biztonságos és tartalmas kikapcsolódás. Ennek megvalósításában most Te is részt vehetsz!

A jelentkezés menete:

 • A Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársnak, tehát TESO-nak történő jelentkezés a TESO jelentkezési lap kitöltésével lehetséges.
 • A TESO pozíció betöltése a létszámot tekintve korlátozott, így érdemes a jelentkezést mihamarabb beadni.
 • Amennyiben az űrlapon megadott információk alapján a jelentkező alkalmasnak bizonyul a pozíció betöltésére, a megadott e-mail címre az Alapítvány értesítést küld a kiválasztás további menetéről.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén a teso@erzsebettaborok.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a +36 1 445 0211-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Elvárások:

 • Megkezdett vagy már befejezett felsőfokú tanulmányok (legalább egy teljesített szemeszter).
 • A nyári táborokban történő munkavégzés feltétele, hogy a kiválasztott TESO önerőből vállalja az adott táborhelyszínre történő oda- és hazautazás(oka)t.
 • A nyári táboroztatásra kiválasztott TESO-nak 2018 júniusában részt kell vennie Zánkán egy tábori feladatokra felkészítő TESO Orientációs Hétvégén. Erre a tréningre az oda- és visszautazás költsége is biztosított.
 • A nyári táborok esetében további feltétel, hogy a jelentkezés legalább 5 vagy 6 turnusra történjen, de akár a teljes nyári időszakra (11 turnus) is beadható a jelentkezés. Egy TESO turnus szombat délutántól péntek délig tart. A turnus hetének szombatján kezdődnek a TESO előkészületek, a gyermekek pedig vasárnap reggeltől érkeznek.
 • Előnyt jelent a pedagógia, pszichológia, testnevelés- és sporttudományok, orvostudomány, egészségügy, hittudomány, gyermek-, ifjúság- és családvédelem stb. területén jelenleg aktív vagy befejezett tanulmány.
 • Előnyt jelent a táboroztatási és/vagy pedagógiai tapasztalat.

Főbb feladatok TESO-ként:

 • A TESO-k legfontosabb feladata az Erzsébet Táborokban résztvevő gyermekek aktív foglalkoztatása, a kísérők segítése a gyermekek felügyeletében mind a tábor területén, mind a szervezett, közeli programok során.
 • Aktív és kezdeményező részvétel a tábor napi életében, a reggeli-, esti- és össztábori ceremóniákon, valamint a hétindító, hétközi és turnuszáró TESO-találkozókon.
 • A tábor napi programjainak előkészítése, valamint részvétel a lebonyolításukban az előzetes beosztásnak, illetve a táborvezető és az altáborvezető irányításának megfelelően.
 • A(z al)táborvezető által adott, a gyermekek segítésével kapcsolatos feladatok elvégzése, illetve proaktív megoldások kidolgozása.
 • A tábor területén jelentkező tárgyi meghibásodások, balesetveszélyes helyzetek, fennakadások haladéktalan jelzése az (al)táborvezető felé és amennyiben lehetséges, segítségnyújtás a fennakadások áthidalásában, megoldásában.

Amit kínálunk:

 • Az Alapítvány megállapodást köt a felvételt nyert TESO-val, amely alapján a vállalt időtartam alatt szállást és teljes ellátást nyújt, valamint versenyképes fizetést biztosít.
 • Igény esetén az Alapítvány ajánlólevelet vagy szakmai gyakorlatról szóló igazolást állít ki.
 • Munkatapasztalat és fejlődési lehetőség.
 • Több tízezer gyermek önfeledt mosolya és felejthetetlen közösségi élmények.

Az alábbi turnusokra lehet jelentkezni:

Tavaszi 1-2. turnus: 2018. május 14. – 2018. május 18. (Fonyódliget, Zánka)
Tavaszi 3-4 turnus: 2018. május 28. – 2018. június 1. (Fonyódliget, Zánka)
Tavaszi 5-6. turnus: 2018. június 4. – 2018. június 8. (Fonyódliget, Zánka)

Nyári 1-11. turnus: 2018. június 17. – 2018. augusztus 31. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 1-5. turnus: 2018. június 17. – 2018. július 20. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 1-6. turnus: 2018. június 17. – 2018. július 28. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 5-11. turnus: 2018. július 15. – 2018. augusztus 31. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 6-11. turnus: 2018. július 22. – 2018. augusztus 31. (Fonyódliget, Zánka)

Őszi 1-2. turnus: 2018. szeptember 10. – 2018. szeptember 14. (Zánka)
Őszi 3-4. turnus: 2018. szeptember 17. – 2018. szeptember 21. (Zánka)
Őszi 5-6. turnus: 2018. szeptember 24. – 2018. szeptember 28. (Zánka)

KATTINTS ÉS JELENTKEZZ:

TESO jelentkezési lap

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!