FELHÍVÁS

Légy ÖnkénTESO az Erzsébet Táborokban! 

 

Ha még csak 17–18 éves vagy, azaz még érettségi előtt állsz, vagy éppen idén érettségizel, akkor jelentkezz ÖnkénTESO-nak! Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) önkénteseket keres nyári táboroztatási feladatok segítésére az Erzsébet Táborokba. A zánkai és a fonyódligeti táborokban évről évre több tízezer gyermek tölti vakációját. Az Alapítvány célja, hogy ez idő alatt az Erzsébet Táborokban izgalmas és élménydús programokon keresztül legyen biztosított a táborozók számára az önfeledt, biztonságos és tartalmas kikapcsolódás. Ennek megvalósításában most Te is részt vehetsz!

A jelentkezés menete:

 • Az ÖnkénTESO segítő tevékenységre történő jelentkezés az ÖnkénTESO jelentkezési lap kitöltésével lehetséges. Amennyiben a jelentkezési lapon megadott információk alapján a jelentkező alkalmasnak bizonyul a pozíció betöltésére, az űrlapon megadott e-mail címre az Alapítvány értesítést küld a kiválasztás további menetéről.
 • Sikeres jelentkezés esetén szükségesek az iskola által kiadott nyomtatványok/dokumentumok, amelyek kitöltésében az Alapítvány is segítséget nyújt.

Elvárások:

 • 2018. június 1-ig betöltött 17. életév.
 • Az önkéntesség feltétele két egymást követő turnusban történő részvétel, továbbá a kiválasztott táborhelyszínre történő eljutás, valamint a hazautazások önerőből történő biztosítása a turnusok teljes ideje alatt (egy turnus vasárnap reggeltől péntek délig tart: 6 nap, 5 éjszaka).
 • A turnusok ideje alatt naponta 4-5 óra intenzív segítői tevékenység ellátása.

Főbb feladatok ÖnkénTESO-ként:

 • A legfontosabb feladat az Erzsébet Táborokban résztvevő gyermekek aktív foglalkoztatása, a kísérők segítése a gyermekek felügyeletében mind a tábor területén, mind a szervezett, közeli programok során.
 • Aktív és kezdeményező részvétel a tábor napi életében, a reggeli-, esti- és össztábori ceremóniákon, valamint a hétindító, hétközi és turnuszáró TESO-találkozókon.
 • A mentor TESO-k munkájának segítése.
 • Napi beszámolás az ÖnkénTESO koordinátor felé.
 • Részvétel a tábor napi programjainak előkészítésében és azok lebonyolításában a mentor TESO, a táborvezető és az altáborvezető irányításának megfelelően.

Amit kínálunk:

 • Az Alapítvány megállapodást köt a sikeresen jelentkezővel, amely alapján a segítő tevékenység vállalt időtartama alatt önkéntes (tehát fizetés és juttatások nélküli), napközbeni (szállás nélküli) tevékenység végzésére nyílik lehetőség.
 • Az önkéntes tevékenységről igazolás és névre szóló referencialevél kiállítása (középiskolásként 50 órás közösségi szolgálatként elszámolható).
 • Részvételi lehetőség a tábori programokon (pl. koncerteken).
 • A segítői tevékenységet az Erzsébet Táborok táborvezetője osztályozza, amely a következő években elősegítheti a TESO-ként történő munkavégzés lehetőségét.

ÖnkénTESO-nak az alábbi turnusokra lehet jelentkezni:

Nyári 2-3. turnus: 2018. június 24. – 2018. július 6. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 4-5 turnus: 2018. július 8. – 2018. július 20. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 6-7. turnus: 2018. július 22. – 2018. augusztus 3. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 8-9. turnus: 2018. augusztus 5. – 2018. augusztus 17. (Fonyódliget, Zánka)
Nyári 10-11. turnus: 2018. augusztus 19. – 2018. augusztus 31. (Fonyódliget, Zánka)

KATTINTS ÉS JELENTKEZZ:

ÖnkénTESO jelentkezési lap

 

Tisztelt Érdeklődő!

 

Ezúton tájékoztatunk, hogy lezárult a jelentkezés az idei Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatárs – TESO – pozíciókra.

További információ hamarosan.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!