LEZÁRULT A TESO JELENTKEZÉS

2020.02.06.

2020. február 23-ig lehetett jelentkezni Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának csapatába, ahol a feladat más, mint egy átlagos munkahelyen: több ezer gyerek számára kell örömteli és felejthetetlen élményeket nyújtani a tábori hét alatt. MIÉRT? Mert minden gyermeknek jár a feledhetetlen nyár!

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársakat (TESO-kat) keresett a Zánkai Erzsébet-táborba és az Erdélyi Erzsébet-táborba, valamint Altáborvezetőket (ATV-ket) a zánkai táborba. Az Alapítvány célja, hogy az Erzsébet Táborok minden egyes programja élménydús és önfeledt pillanatokat, biztonságos és tartalmas kikapcsolódást nyújtson a gyermekek számára. Ennek megvalósításában nélkülözhetetlen résztvevők a TESO-k és az Altáborvezetők.

TESO-nak és Altáborvezetőnek lenni kemény munka, de nem egy átlagos munka. Ők mindenhol ott vannak. Minden nap más és más, tele gyerekmosollyal és kihívásokkal. Egy TESO mindaz, ami egy tesó. Figyel, óv, kérdez, veled van, válaszol, irányt mutat, szórakoztat, tanít, megért és vigasztal – egy hétre tényleg a táborozók nagytesójává válik.

  

MI VOLT AZ ELSŐ LÉPÉS, HOGYAN LEHET VALAKI TESO?

2020-ban a jelentkezéshez egy online jelentkezési lapot kellett kitölteni a jelentkezőknek, majd egy minta alapján elkészített önéletrajzot kért az Alapítvány, és egy 1-1,5 perces motivációs videót.

2020-ban is két főbb feltétele volt a jelentkezésnek: a betöltött 19. életév és legalább egy teljesített szemeszter felsőoktatási intézményben!

A jelentkezésnél előnynek számított, ha a leendő munkatársnak van táboroztatási, animátori vagy aktív ifjúsági közösségben szerzett tapasztalata. Netán pedagógia, gyógypedagógia, sporttudományi, orvos- és egészségtudományi, hittudományi vagy szociális munka szakirányon tanul vagy végezett.

A jelentkezéskor a jövendőbeli TESO-k és Altáborvezetők tudásuknak és érdeklődési körüknek megfelelő „pozíciókat” is megjelölhettek, így a turnusok során átadhatják a táborozóknak zenei, táncos vagy éppen digitális tudásukat.

 

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!