TÖBB TÍZEZER GYERMEKET VÁRNAK IDÉN NYÁRON AZ ERZSÉBET-TÁBOROK

2018.06.11.

Június 8-án hazaindultak a Zánkán és Fonyódligeten táborozó diákok: lezárultak a balatoni Erzsébet-táborok úgynevezett „ottalvós” osztálykirándulásai. A május 14-től június 8-ig tartó táborokat idén óriási érdeklődés övezte, a tavalyihoz képest mintegy kétszer annyian jelentkeztek. A nyári táborok június 17-én kezdődtek, az idei évben az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok projekt keretében több tízezer gyermeket várnak a szünidei Erzsébet-táborok.

Az Erzsébet Táborok programjai évről-évre egyre népszerűbbek. Májustól júniusig összesen mintegy 10 ezer gyermek vehetett részt különféle Balaton-parti programokon. A vakációs balatoni Élménytáborok az iskolai tanév zárása után azonnal megkezdődtek, június 17-e és augusztus 31-e között közel 30 ezer táborozó vehet részt szabadidős programokon az egyhetes turnusok során. A gyermekek épségére minden Erzsébet-táborban kiemelt figyelmet fordítunk. Azon túl, hogy többek között állandó orvosi ügyelet, mentőszolgálat és vízimentők óvják a testi- és lelki épséget, az Erzsébet Táborok felkészült munkatársai, a Táborvezetők és a „tesók” – tehát a Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak –, valamint a szakképzett programlebonyolítók is gondos figyelmet szentelnek a gyermekekre a kísérő pedagógus-, családsegítő- és egészségügyi szakemberek mellett.

„Nagyon sok olyan diák van, akik nemigen jutnak el másképpen a Balatonhoz, úgyhogy ez egy kiváló lehetőség” – mondta a „Fonyódligeti Erzsébet-táborban”, az egyik osztálykiránduláson részt vevő csoport kísérő pedagógusa. Hozzátette: a tanév végén a gyermekek számára rendkívül fontos a lazítás, a táborok pedig csapatépítő szempontból is meghatározóak. A háromnapos, kétéjszakás táborok ideje alatt a tanulók többek között sárkány- és sétahajózhattak, túrázhattak, kipróbálhatták a kalandparkot, különféle sportprogramokon, gokart és kerékpáros ügyességi versenyeken vehettek részt. Mindemellett kézműveskedhettek és táncházban is szórakozhattak. A programokhoz a napi ötszöri étkezés biztosította az energiát a tavaszi, tábori osztálykirándulások során.

A nyári táborok június 17-én kezdődtek, a turnusok idén 11 héten át tartanak. A balatoni táborok mellett az ország 500 pontján valósulnak meg Erzsébet-táborok: a lakóhelyhez közeli napközikben tavaly mintegy 55 ezer diák, idén június 18-a és augusztus 31-e között várhatóan közel 60 ezer gyermek vakációjáról és napi étkezéséről gondoskodhat az Erzsébet Táborok. Erdélyben, az „Ivói Erzsébet-táborban” előreláthatólag 1500 tanuló biztonságos nyári időtöltését garantálja a táboroztatási program. Mindezek mellett a szünidőben összesen majdnem 900 speciális ellátást igénylő, betegséggel élő, valamint gyógyuló gyermek kikapcsolódását biztosítják a Gyógyító Szent Erzsébet-táborok Zalaszabaron és Tihanyban.

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!