Keressünk kincseket otthon!

 

Ha már kibontotta a család az összes társasjátékot, meguntátok a SOLO partikat, a gyerekek kívülről fújják az összes mesét a tv-ből, akkor ideje új játékot kitalálni: irány az otthoni kincskeresés!

Azoknak a gyerekeknek, akik a korábbi években jártak már Erzsébet-táborban, ismerős lehet a mostani játék. Most két változatát osztjuk meg, kisebb és nagyobb gyerekek számára egyaránt izgalmas lehet.

 

  1. Fotónyomozó kincskereső (6-10 éves korig)

Szükséges eszköz: mobiltelefon

Előkészület:

  • Készítsünk fotókat a lakásban/házban/kertben. Keressünk olyan tárgyakat, amik jellegzetesek, feltűnőek, viszont nincsenek nagyon szem előtt.

A lényeg, hogy a tárgyakat ne egészben fényképezzük le, hanem csak egy részletét! Például csak a tv készülék sarkát, a reggeli teáskancsó fülét.

Ezeket a képeket másoljuk rá egy A4-es papírlapra (ha ez nem megoldható, akkor rajzoljuk le a tárgyak adott részletét). Érdemes jó sok ilyen fényképrészletet készíteni, mert akkor tovább tart a móka.

Adjuk át a gyerkőcnek a kincskereső „térképet”.

Feladatleírás: A gyermeknek meg kell keresni azokat a tárgyakat, melyeknek a részletét látja a lapon. Ezekről teljes nagyságban fényképet kell készítenie. Ha megvan mind, akkor a játékvezetőnek (szülőnek) kell visszavinnie a lapot és megmutatnia az elkészült képeket. Amennyiben minden megvan, jutalmazzuk a kicsit! 😊

 

  1. Színkereső kincskereső (3-6 éves korig)

 Szükséges eszköz: papírlap

Előkészület:

  • Készíts egy olyan lapot, melyekre különböző színeket fújsz, színes mezőket rajzolsz. A színes mezőket megrajzolhatod számítógépen, Paint programmal, de akár saját kezűleg, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, vagy festék használatával.

 

Feladatleírás: A kicsiknek olyan színű tárgyakat kell keresniük a szobában/lakásban/kertben, amelyek a lapon szerepelnek. Fontos, hogy egyezzen a tárgy és a lapra fújt, rajzolt szín. Ha a gyerekek minden színből összegyűjtöttek tárgyakat, akkor be kell mutatniuk a talált tárgyakat úgy, hogy rápakolják azokat a színes mezőkre. Éppen ezért fontos, hogy lehetőleg apró tárgyakat gyűjtsenek!

Ha mind passzol, jutalmazzuk gyermekünket! 😊

 

Kiemelt kép és cikken belüli képek forrása: Pixabay.com