Erdélyi Erzsébet-tábor

Az Erdélyi Erzsébet-tábor csodálatos környezetben, a Madarasi Hargita lábánál helyezkedik el, Ivó településen. A település névadója egy sebes, tiszta vizű hegyi patak.

Az erdélyi táborhely egyedi és mérete is jóval kisebb magyarországi társaihoz képest, ezért még a fonyódligeti tábornál is családiasabb hangulatú, különleges kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A 2,5 hektáros táborhelyen 150 táborozó fogadására van lehetőség. A lélegzetelállító kilátás és a természeti szépségek mellett számos program és kirándulási lehetőség várja a határon innen és túlról érkező gyermekeket.

Az erdélyi tábor is megújulva, még magasabb színvonalú körülmények között fogadja a diákokat.

A táboron belül és azon kívül is minden program ingyenes a táborozóknak, és napi ötszöri étkezés biztosított (figyelemmel a speciális igényekre), valamint a gyermekorvosi ügyelet is a testi-lelki egészséget garantálja.

A tábor területén sportolási lehetőség (méta, frizbi foci, röplabda, futball, tollaslabda), társasjátékok, asztalitenisz és csocsó is várja a gyermekeket, de a tehetségüket is megcsillogtathatják, hiszen táncház, tánctanulás és kézműveskedés is szerepel a programok között. Népi mesterségekkel is megismerkedhetnek a táborozók, például kipróbálhatják a nemezelést, a kenyérsütést, a kürtőskalács és a mézeskalács készítést vagy a fa- és cserépedényfestést is.

A csíkszeredai és a szejkefürdői kirándulások, valamint a Madarasi Hargita is felejthetetlen élményeket kínál.