Alkalmazásajánló ovisoknak és kisiskolásoknak – Street Music Academy

Alkalmazásajánló ovisoknak és kisiskolásoknak – Street Music Academy

 

A „Street Music Academy” egy muzikalitást és ritmusérzéket fejlesztő alkalmazás, hétköznapi tárgyak segítéségével. Az applikáció mindennapi eszközök képét és hangját (például üdítős doboz, edzőcipő, kerekek stb.) használja arra, hogy a játékos ritmusérzékét fejlessze. A játékos feladata a hallott ritmusok ismétlése, amiben színes, leeső pöttyök segítenek. Választhatunk hangszereket és nehézségi fokozatot is. A játék fejleszti a koncentrációt és a figyelmet, továbbá segíti összehangolni a kéz-szem koordinációt is. A játékot 9-11 éves korosztály számára ajánlják készítői. Kisebb korosztály számára a Baba hangszerek, a Jelly Band vagy a Mussila Music School ajánlott, de utóbbi csak fizetős verzióban érhető el.

Az applikáció ingyenes felülete is tartalmas és reklámmentes, internetkapcsolat nélkül is használható.

 

Rövid bemutató a játékról:

 

Street Music Academy technikai összefoglaló:

Típus: zene

Rövid leírás: Ki mondta, hogy a zenét tanulni kell? Ebben a játékban hétköznapi eszközök válnak ritmushangszerré.

Ajánlott életkor: 9+

Követelmény/platform: Android 5 fölött, iOS 7 fölött

Gyártó: Marshmallow Games

Leírás: A játék hétköznapi eszközök képét és hangját (üdítős doboz, edzőcipő, kerekek stb.) használja arra, hogy a játékos ritmusérzékét fejlessze. A játékos feladata a hallott ritmusok ismétlése, amelyben színes, leeső pöttyök segítenek. Választhatunk hangszereket és nehézségi fokot.

Készségfejlesztés: koncentráció, figyelem, szem-kéz, ritmusérzék

Szülői felügyelet: A játékot elsősorban 9-11 éveseknek ajánlják összetettsége miatt. Nem gyűjt személyes adatokat a gyerekekről. A szülő megtekintheti az Adatvédelmi tájékoztatót, és tájékozódhat a gyűjtött adatokról.

Megjegyzések /regisztráció: A zenei készségfejlesztő játékok észrevétlenül szórakoztatva fejlesztenek. Az óvodás korosztály számára hangszerfelismerő, illetve mini-zongora alkalmazások elérhetőek, például a Baba hangszerek: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appquiz.baby.musical

Zenét hozhatunk létre kész elemekből például a Jelly Band-del: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.idreams.jellyband

(Sajnos ez nem reklámmentes, Google Play-hozzáférést kér és az ingyenes verzió csak rövid ideig nyújt szórakozást, és semmilyen készséget nem fejleszt.)

Nagyon színvonalasnak tűnik a Mussila Music School, ennek azonban – az alkalmazásbolt leírása ellenére csak fizetős változata van.

Ajánlott korosztály: 9-99 év

Alkalmazásengedélyek: futó alkalmazások visszaállítása, hozzáférés tárhelyhez, alvás megakadályozása, vibrálás, internet-hozzáférés, Google Play fiók engedély vizsgálata

Családbarát: igen

Ingyenes/freemium/fizetős: Ingyenes a részleges használat, a teljes játékhoz alkalmazáson belüli vásárlással juthatunk hozzá, de az ingyenes verzió is jól játszható.

Reklám: reklámmentes

Alkalmazáson belüli vásárlások: igen

Interakció a felhasználók között: nincs

Offline: igen

 

Kiemelt kép forrása: canva.com