Zánkai Erzsébet-tábor

A zánkai táborhely festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos, a táborozók számára ingyenes szolgáltatással – például sárkányhajózással, kalandparkkal –, valamint 2021-től már megújult szállásokkal, sportcsarnokkal, színházteremmel, vadonatúj étteremmel és multifunkcionális nyitott-fedett közösségi épülettel, továbbá a felújított, Zánka-Erzsébettábor vasútállomással várja a táborozókat.

A minden pontján teljesen új Zánkai Erzsébet-tábor befogadóképessége (heti turnusban) a fejlesztéseknek köszönhetően több mint 3000 főre emelkedett, és 21. századi, grandiózus, modern és nyüzsgő, kultúrfesztivál hangulatú gyermektáborként nyújthat generációkon átívelő jelentőségű táborozási lehetőséget.

A táborok ideje alatt változatos programokon vehetnek részt a gyerekek. Egy autóktól elzárt gyalogos sétányon tudják megközelíteni a Balaton-partot, ahol a lidósított partszakaszon kialakított öblök és felújított vizesblokkok teszik még kényelmesebbé a strandolást, valamint a vízparti programokat.

A megújult szálláshelyek szobáiban új bútorok, továbbá vadonatúj fürdőszobák várják a táborozókat. A konyha és az étterem Magyarország egyik legmodernebb, klimatizált étkezdéjévé vált. Az étterem befogadóképesége nőtt, mivel a napi étkezések – a korábbi egy szint helyett – már két szinten valósulhatnak meg. A főtéren vadonatúj építményként létesült, több mint 2.000 m2-es új, fedett-nyitott közösségi tér amellett, hogy helyet ad a tábor nagylétszámú programjainak, esőhelyszínkénként is funkcionál. A teljesen megújult sportcsarnok és színház még kényelmesebb és esztétikusabb környezetben adhat otthont a sport- és kulturális rendezvényeknek, gyermekprogramoknak. Átalakult a központi épület, új vizesblokkok épültek, és egy kápolna is létesült a földszinten. A korszerű, akadálymentesített egészségház a kórtermi és a belgyógyászati vizsgálóágyak mellett a szükséges egészségügyi eszközökkel felszerelve működik. A partszakasz lidósítása még jobb Balaton-parti élményt kínál a táborozóknak, illetve 2021 óta már a megújult kikötőből futnak ki a gyermekekkel a fedélzetükön a sétahajók, valamint a sárkányhajók és újításként egy teljeskörűen felújított katamarán vitorlás is. A felújítás a teljes infrastruktúrát érintette: például a víztorony, a vízműkutak, a gyermekeket kiszolgáló háttérhelyiségek (mosoda, raktárak), a közösségi területek és az úthálózat (pl. tömeges szabadtéri közlekedőfolyosókat, járdákat) is megújult.