decor-top
decor-bottom
decor decor

Leírás

Zánkán valósulnak meg 2018 óta a „Családi Erzsébet-táborok” is. A Családi Erzsébet-tábor olyan élményközpontú, speciálisan a családokra szabott programsorozatot kínál a résztvevőknek, amely az Erzsébet Táborok szellemiségében, tábori környezetben teremti meg biztonságos, gondtalan és programdús családi együttlét lehetőségét. A péntektől vasárnapig tartó családi táborokban a programok mellett a napi ötszöri étkezés (speciális étkezési igények kiszolgálása is) is biztosított. A Családi Erzsébet-táborokban egy helyen és egy időben rengeteg programot kínál a szervező Erzsébet Alapítvány. A családi táborokban a gyermekek a szülőkkel, és már a nagyszülőkkel vagy akár a dédszülőkkel együtt is táborozhatnak. Jelentkezni minden évben az együttműködő partnereken keresztül lehet. Az együttműködők között van az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Görögkatolikus Metropólia és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete.

A családi hétvégéken a megújult zánkai tábor minőségi szállásokkal, napi ötszöri étkezéssel és változatos programokkal várja a kikapcsolódásra vágyó családokat. A péntektől vasárnapig tartó táborokban szórakoztató, zenés-táncos, kulturális programok, például: könnyűzenei előadások, népzenei formációk, látványszínház, valamint további gyermekprogramok segítik az önfeledt kikapcsolódást. Nagy hangsúlyt kapnak azok az élmények, amelyek a családot összekovácsolhatják, például kézműves foglalkozások, fotófalak, táblás játékok, vetélkedők, csocsóasztal, asztalitenisz, relaxációs program és túra is szolgálja a családok kikapcsolódását és élményszerzését. A sport, a szabadidős és a játékprogramok szintén a Családi Erzsébet-táborok szerves részét képezik, így a családtagok gondtalan időtöltését a közös programok mellett, az egyéni feltöltődést nyújtó elfoglaltságok is tarkítják.

A koronavírus-járvány miatt minden ottalvós Erzsébet-táborban – így a Családi Erzsébet-táborok esetén is – védettségi igazolvány szükséges a 18 év felettieknek. Ez a vendégek mellett természetesen vonatkozik a táborokban dolgozókra, a programlebonyolítókra, előadókra, valamint az operatív működést biztosítókra (például élelmiszer szállítókra) is.