decor-top
decor-bottom
decor decor

Leírás

Zánkán valósulnak meg 2018 óta a Családi Erzsébet-táborok is. A Családi Erzsébet-táborral olyan élményközpontú, speciálisan a családokra szabott programsorozatot kínál a szervező Erzsébet Alapítvány, amely az Erzsébet Táborok szellemiségében, tábori környezetben teremti meg biztonságos, gondtalan és programdús családi együttlét lehetőségét.

A péntektől vasárnapig tartó családi táborokban a programok mellett a napi ötszöri étkezés (speciális étkezési igények kiszolgálása) is biztosított.  A családi táborokban a gyermekek a szülőkkel, és már a nagyszülőkkel vagy akár a dédszülőkkel együtt is táborozhatnak. Jelentkezni minden évben az együttműködő partnereken keresztül lehet. Az együttműködők között van az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Szülők Háza Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Görögkatolikus Metropólia, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Regőczi Alapítvány, a Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a Szurikáta Alapítvány. Utóbbi két szervezeten keresztül azok a családok tudnak jelentkezni, akik 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelnek.

A családi hétvégéken a megújult zánkai tábor minőségi szállásokkal, napi ötszöri étkezéssel és változatos programokkal várja a kikapcsolódásra vágyó családokat. A péntektől vasárnapig tartó táborokban szórakoztató, zenés-táncos, kulturális programok, például: könnyűzenei előadások, népzenei formációk, valamint gyermekprogramok is biztosítják az önfeledt kikapcsolódást. Nagy hangsúlyt kapnak azok az élmények, amelyek a családot összekovácsolhatják, kézműves foglalkozások, táblás játékok, vetélkedők, csocsózás, asztalitenisz, relaxációs program, hajókázás és túra is szolgálja a kikapcsolódást és az élményszerzését. A sport- és a szabadidős programok sem maradhatnak el, a családtagok gondtalan időtöltését a közös programok mellett, az egyéni feltöltődést nyújtó elfoglaltságok is tarkítják.