Zalaszabar

Az Erzsébet Alapítvány zalaszabari táborhelyszínén a Gyógyító Szent Erzsébet-tábor turnusai a speciális ellátást igénylő, különböző betegségekkel küzdő vagy gyógyuló gyermekek élményterápiás kikapcsolódását szolgálják.

A zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-tábor a gyermekek részére igazi kuriózum, hiszen egy élménypark területén helyezkedik el a Kis-Balaton régió mesés látványával párosítva.

A csodálatos természeti környezetben található táborban a kötélpályás kalandpark mellett többek között vizes játszótér, 4D mozi, hullámvasút, fedett csúszdapark, óriáshinta, szabadesés torony, izgalmas és korszerű játékok, valamint állatsimogató is található. A tábori aktivitásokat kirándulások, fürdőzés és kulturális programok is színesítik.

A gyógyító táborokban speciális ellátást igénylő, többek között diabéteszes, veleszületett szívbetegséggel és reumatikus betegséggel élő, étkezési zavarokkal küzdő, koraszülött, neurológiai, krónikus és nefrológiai betegségben szenvedő, lelki sérüléssel, hallássegítő implantátummal, magas vérnyomással élő, pulmonológiai, allergiás és endokrin betegségben szenvedő, égési sérült, ajak- és szájpadhasadékos, valamint gasztroenterológiai beteg, továbbá baleseti sérült gyermekek vesznek részt. A szakorvosi felügyelet mellett gyógyulást támogató környezet és szakemberek, nem utolsó sorban pedig el- és befogadó közösség várja a gyerekeket.

A szállások 6 férőhelyesek. A tábor közösségi terekkel és tűzrakó hellyel is rendelkezik.