Ottalvós Erzsébet-táborok
Nyári Élménytábor Zánkán

Vasárnaptól péntekig tartó ottalvós táborok a Balaton északi partján. Napi ötszöri étkezés, hamisíta...

Nyári Élménytábor Fonyódligeten

Vasárnaptól péntekig tartó jurtasátras, ottalvós táborok a Balaton déli partján. Napi ötszöri étkezé...

Osztálykirándulás Zánkán

Háromnapos, kétéjszakás ottalvós táborok tavasszal és ősszel. Hétfőtől szerdáig és szerdától pénteki...

Osztálykirándulás Fonyódligeten

Őszi, háromnapos és kétéjszakás, ottalvós táborok. Hétfőtől szerdáig és szerdától péntekig tartó tur...

Diabétesz Erzsébet-tábor
Diabétesz Erzsébet-tábor Zánkán

Biztonságos kikapcsolódás az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek a Zánkai Erzsébet-táborban a diabé...

Diabétesz Erzsébet-tábor külső helyszínen ottalvós és napközi formában

A közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampánya során befolyt állampolgári adományoknak köszönhe...

Napközi Erzsébet-tábor
Napközi Erzsébet-tábor

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények országszerte. A nyári szünetben t...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor
Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás tábor a speciális ellátást igé...

Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Különleges tábor Zalaszabarban, a speciális odafigyelést igénylő gyermeket nevelő családok számára. ...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Tihanyban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás táborok, daganatos betegségből...

Erdélyi Erzsébet-tábor
Osztálykirándulás Erdélyben

Az erdélyi évközbeni osztálykirándulásokat az Erdélyben működő közintézmények és gyermekvédelmi inté...

Nyári Élménytábor Erdélyben

Felejthetetlen élmények a határon túl. Ötnapos négyéjszakás tábor Erdélyben, oda-vissza 1-1 napos, h...

Családi Erzsébet-tábor
Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Péntektől vasárnapig együtt a család! Hétvégente a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem csalá...

Erzsébet-karácsony
Erzsébet-karácsony

Évzáró ünnepi programsorozat. Az Erzsébet-karácsony 2016 óta minden évben különleges kulturális prog...

sun boat fish fish

Rólunk

korok dots oval

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35.; adószám: 18398304-2-41; kuratóriumi elnök: Hornyák Tibor) valósít meg közfeladatként, 2020 júniusától az Erzsébet-táborokról szóló törvény értelmében. Az alapítvány a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozik, az alapítói jogokat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja.

Az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban 126 ezer táborozót ért el az egész éven átívelő program, 2019-ben pedig az egész éves részvétel elérte a 130 ezres összlétszámot. 2020-ban minden eddiginél többen, összesen mintegy 80 ezren vettek részt Napközi Erzsébet-táborokban a legmagasabb fokú óvintézkedések mellett. A résztvevők között hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, sajátos nevelési igényű, fogyatékkal, továbbá betegséggel élő és gyógyuló gyermekek is vannak.

Az elmúlt 5 évben folyamatosan bővült az Erzsébet-táborok köre. Egész évben vannak ottalvós (nyári Élménytáborok és tavaszi, valamint őszi osztálykirándulások), napközi, családi, erdélyi, gyógyító és diabétesz táborok, továbbá az Erzsébet-karácsonyt is minden évben megszervezi az Erzsébet Alapítvány.

A táborokban megvalósuló programok szakmai tartalma az Erzsébet Táborok öt alappillérére épül. Ezek a magyarság és honismeret – hagyományőrzés és a magyarságtudat erősítése; a sport – sportfoglalkozások, egészséges életmódra való törekvés; a tudomány – ismeretterjesztés és a környezettudatosság fejlesztése; a kultúra – különböző művészeti ágak bemutatása, bemutatkozása; és a kereszténység.

Az ottalvós táborok jellemzően az alapítvány tulajdonában lévő zánkai, fonyódligeti és erdélyi táborhelyeken valósulnak meg. A Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (8251 Zánka, Hrsz 030/15.; adószám: 25510410-2-19; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi. Az erdélyi tábort szintén alapítványi tulajdonú cég, az Erdélyi Erzsébet-tábor SRL. üzemelteti (székhely: Zetea [Zetelaka], Sat Izvoare [Ivómezeje], Nr. 109/A, bejegyzési száma a Hargita megye [jud. Harghita]; nyilvántartási száma: J19/60/2013; képviseli: Sályi Lőrinc).

A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban összesen több ezren vakációzhatnak egy időben, tavasszal és ősszel pedig háromnapos osztálykirándulásoknak is otthont adnak a táborhelyek. A zánkai táborban hétvégenként Családi Erzsébet-táborok is vannak, amelyekben a gyermektáborokhoz hasonlóan szintén biztosított a teljes ellátás, valamint a programkavalkád. A székelyföldi tábor kapui is jóformán folyamatosan nyitva állnak, tavasztól őszig erdélyi magyar gyermekek és anyaországi társaik együtt is táborozhatnak a Madarasi Hargitánál. A zánkai, a fonyódligeti és az erdélyi Erzsébet-tábor állami támogatással megújul, így az elkövetkezőkben már modern, 21. századi körülmények között kapcsolódhatnak ki a táborozók.

A speciális ellátást nyújtó Gyógyító Szent Erzsébet-táborok a betegséggel élő és a gyógyuló gyermekek biztonságos, élményterápiás üdülését szolgálják. Emellett több tízezer diák nyári, kirándulásokkal bővített tábori programjai és étkezése közvetlenül a lakóhelyen, a tematikus Napközi Erzsébet-táborok által valósul meg a táboroztatási programban. Az adventi időszakban szervezett Erzsébet-karácsony programsorozatban a kulturális és szórakoztató előadások élménye mellett ajándékot is kapnak gyerekek.

A táboroztatást végző Erzsébet Alapítvány a táborok szervezésén, koordinálásán és a táborhelyek üzemeltetésén túl, a honlapján megjelenő tartalmakkal is a gyermekeket és családjukat tartja szem előtt. Olyan információkat, játékokat, ismertetőket is közzétesz, amelyek a járványügyi készültségben is hasznosak lehetnek a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt.