Rólunk

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35. VII. em.; adószám: 18398304-2-41; elnök: Hornyák Tibor) valósít meg ötödik éve. A Szervezet felett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja az alapítói jogokat.

Az Erzsébet Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Alapértelmezetten a Balaton-partján (a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban) összesen több ezren vakációzhatnak egy időben, és az erdélyi táborhely, valamint a partner-táborhelyszíneken megvalósuló Gyógyító Szent Erzsébet-táborok is várják a gyermekeket. Több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ottalvós osztálykirándulásokon, továbbá 2016 óta az Erzsébet-karácsony ünnepi programjain is részt vehetnek a gyermekek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban több mint 126 ezerre emelkedett a résztvevők száma, 2019-ben pedig összesen mintegy 130 ezres összlétszámról beszélhetünk.Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek jellemzően a tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti táborhelyeken valósulnak meg. Ezeknek a Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (1134 Budapest, Váci út 35. V. em.; adószám: 25510410-2-41; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi.

Az Erzsébet Alapítvány olyan tartalmakat is közzétesz a honlapján, amelyek a járványügyi készültségben is hasznosnak lehetnek a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt.

Az „Online Erzsébet-játékok” az iskolákon kívül a szülőknek, valamint az iskolás és az óvodáskorú gyermekeknek is változatos, hasznos, vidám és figyelemfelkeltő online tartalmakkal jelentkeznek.  A cél, hogy egy helyen minél több praktikumot, információt és programjavaslatot találjanak a honlapra látogatók.

A program kiemelt célja, hogy a gyerekek online is találkozhassanak élményprogramokkal, valamint az érdeklődési körüknek megfelelő tartalmakkal. A gyerekek például kézműveskedhetnek, de akár interaktív énekórán vagy egy koncerten is részt vehetnek, altábori csapatkiáltásokat gyakorolhatnak a TESO-kal (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársakkal), vagy a TESO-tesin végezhetnek otthoni mozgásos gyakorlatokat. A pedagógusoknak, óvodai dolgozóknak, szülőknek pedig olyan írásos, illetve mozgóképes tartalmakat is biztosít,  amelyek a hétköznapok és a táborok hasznos szabadidő-eltöltést segíthetik. Az oldal gyűjtőoldalként is funkcionál, mind az ismeretszerzés, mind a szabadidő és a szórakozás tekintetében.

A felület rendszeresen frissülő saját gyártású anyagokkal, játékötletekkel és további felületekre való átnavigálási lehetőségekkel gyarapszik napról napra.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!