Ottalvós Erzsébet-táborok
Nyári Élménytábor Zánkán

A nyári szünidőben, vasárnaptól péntekig tartó, hatnapos, ötéjszakás turnusokban.

Nyári Élménytábor Fonyódligeten

Vasárnaptól péntekig tartó jurtasátras, ottalvós táborok a Balaton déli partján. Napi ötszöri étkezé...

Osztálykirándulás Zánkán

Háromnapos, kétéjszakás ottalvós Erzsébet-táborok tavasszal és ősszel. Hétfőtől szerdáig és szerdátó...

Diabétesz Erzsébet-tábor
Diabétesz Erzsébet-tábor Zánkán

Biztonságos kikapcsolódás az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek a Zánkai Erzsébet-táborban a diabé...

Diabétesz Erzsébet-tábor külső helyszínen ottalvós és napközi formában

Diabétesz Erzsébet-táborok napközi és ottalvós formában, az ország bármely pontján, gyermekdiabetoló...

Napközi Erzsébet-tábor
Napközi Erzsébet-tábor

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények az ország minden pontján megszerv...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor
Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás táborok térítésmentesen a spec...

Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Különleges Erzsébet-tábor Zalaszabarban, a speciális odafigyelést igénylő gyermeket nevelő családok ...

Erdélyi Erzsébet-tábor
Nyári Élménytábor Erdélyben

Felejthetetlen élmények a magyarság „erdélyi szigetén”. Vasárnaptól szombatig tartó kikapcsolódás az...

Családi Erzsébet-tábor
Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Péntektől vasárnapig együtt a család a „Zánkai Erzsébet-táborban”. Hétvégente a gyermekek a családta...

Erzsébet-karácsony
Erzsébet-karácsony

A korábban egynapos Erzsébet-karácsony programjai többnapos, ottalvós programsorozattá váltak a zánk...

sun boat fish fish

Rólunk

korok dots oval

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35.; adószám: 18398304-2-41; kuratóriumi elnök: Hornyák Tibor) valósít meg közfeladatként az Erzsébet-táborokról szóló LXIV. törvény értelmében. A táboroztatási program a Kormányon belül a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz tartozik.

Az elmúlt években folyamatosan bővült az Erzsébet-táborok köre. Egész évben vannak táborok, közöttük ottalvós (nyári Élménytáborok és tavaszi, valamint őszi osztálykirándulások), napközi, családi, erdélyi, gyógyító és diabétesz táborok, továbbá az Erzsébet-karácsonyt is minden évben megszervezi az Erzsébet Alapítvány.

A kezdetektől – 2012 óta – több mint 1 millióan vettek részt a különféle Erzsébet-táborokban. 

A gyermekek között hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, sajátos nevelési igényű, fogyatékkal, továbbá betegséggel élő és gyógyuló gyermekek is vannak.

A táborokban megvalósuló programok szakmai tartalma az Erzsébet Táborok öt alappillérére épül. Ezek a magyarság és honismeret – hagyományőrzés és a magyarságtudat erősítése; a sport – sportfoglalkozások, egészséges életmódra való törekvés; a tudomány – ismeretterjesztés és a környezettudatosság fejlesztése; a kultúra – különböző művészeti ágak bemutatása, bemutatkozása; és a kereszténység.

Az ottalvós táborok jellemzően az alapítvány tulajdonában lévő zánkai, fonyódligeti és erdélyi táborhelyeken valósulnak meg. A Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (8251 Zánka, Hrsz. 030/15.; adószám: 25510410-2-19; ügyvezető: Kárpáti Zoltán) végzi. Az erdélyi tábort szintén alapítványi tulajdonú cég, az Erdélyi Erzsébet-tábor S.R.L. üzemeltet (székhely: 537362 Zetelaka, Románia, Hargita megye, Izvoare (Ivó falu) Ivóbérce utca 13.; nyilvántartási száma: J19/60/2013; képviseli: Sályi Lőrinc).

A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban összesen több ezren vakációzhatnak egy időben, tavasszal és ősszel pedig háromnapos osztálykirándulásoknak is otthont ad a zánkai táborhely. Hétvégenként Családi Erzsébet-táborok vannak, amelyekben a gyermektáborokhoz hasonlóan szintén biztosított a teljes ellátás, valamint a programkavalkád. A székelyföldi tábor kapui is jóformán folyamatosan nyitva állnak, tavasszal és ősszel erdélyi magyar gyermekek vehetnek részt osztálykirándulásokon, nyáron pedig az anyaországi és a külhoni gyerekek együtt is táborozhatnak a Madarasi Hargitánál.

A Zánkai- és a Fonyódligeti Erzsébet-táborok állami támogatással 2021-ben újjáépültek, így már modern, 21. századi körülmények között kapcsolódhatnak ki a táborozók. A magyarországi táborhelyek mellett az Erdélyi Erzsébet-tábor is megújult.

A speciális ellátást nyújtó Gyógyító Szent Erzsébet-táborok a betegséggel élő és a gyógyuló gyermekek biztonságos, élményterápiás üdülését szolgálják, a Diabétesz Erzsébet-táborokban pedig az 1-es típusú diabéteszes gyermekek gondtalan nyaralása valósulhat meg évről évre.

Emellett sok ezer diák nyári, kirándulásokkal bővített tábori programjai és étkezése közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által valósul meg a táboroztatási programban.

Az adventi időszakban szervezett Erzsébet-karácsony programsorozat kulturális és szórakoztató előadásokat kínál a gyerekeknek, 2021-től már a zánkai táborhelyen, többnapos programsorozatként.

Kulturális és Innovációs Minisztérium