Rólunk

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35.; adószám: 18398304-2-41; elnök: Hornyák Tibor) valósít meg hatodik éve Erzsébet-táborokról szóló 2020. évi LXIV. törvény alapján. A Szervezet felett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja az alapítói jogokat.

Az Erzsébet Táborok szinte egész évben nyújtanak lehetőségeket a gyerekek számára: vannak nyári ottalvós táborok, napközi táborok, gyógyító és diabétesz táborok, tavaszi és őszi osztálykirándulások, erdélyi táborok, továbbá a hagyományos ünnepi programsorozat, az Erzsébet-karácsony is a komplex rendszer része.

Az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban 126 ezer táborozót ért el az egész éven átívelő program, 2019-ben pedig az egész éves részvétel elérte a 130 ezres összlétszámot. 

2020-ban minden eddiginél több gyermek vett részt a Napközi Erzsébet-táborokban: összesen közel 80 ezer gyermeket jelentkeztettek. Ezek a táborok a legmagasabb fokú óvintézkedések mellett valósultak meg.

A résztvevők között hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, sajátos nevelési igényű, fogyatékkal, továbbá betegséggel élő és gyógyuló gyermekek is vannak.

Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek ottalvós típusai jellemzően a tulajdonában lévő zánkai, fonyódligeti és erdélyi táborhelyeken valósulnak meg. A Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (1134 Budapest, Váci út 35. V. em.; adószám: 25510410-2-41; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi. Az erdélyi tábort a szintén alapítványi tulajdonú Erdélyi Erzsébet-tábor SRL. (székhely: Zetea [Zetelaka], Sat Izvoare [Ivómezeje], Nr. 109/A, bejegyzési száma a Hargita megye [jud. Harghita]; nyilvántartási száma: J19/60/2013; képviseli: Sályi Lőrinc) üzemelteti.

Az Erzsébet Alapítvány olyan tartalmakat is közzétesz a honlapján, amelyek a járványügyi készültségben is hasznosnak lehetnek a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt.

Az „Online Erzsébet-játékok” az iskolákon kívül a szülőknek, valamint az iskolás és az óvodáskorú gyermekeknek is változatos, hasznos, vidám és figyelemfelkeltő online tartalmakkal jelentkeznek.  A cél, hogy egy helyen minél több praktikumot, információt és programjavaslatot találjanak a honlapra látogatók.

A program kiemelt célja, hogy a gyerekek online is találkozhassanak élményprogramokkal, valamint az érdeklődési körüknek megfelelő tartalmakkal. A gyerekek például kézműveskedhetnek, de akár interaktív énekórán vagy egy koncerten is részt vehetnek, altábori csapatkiáltásokat gyakorolhatnak a TESO-kal (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársakkal), vagy a TESO-tesin végezhetnek otthoni mozgásos gyakorlatokat. A pedagógusoknak, óvodai dolgozóknak, szülőknek pedig olyan írásos, illetve mozgóképes tartalmakat is biztosít,  amelyek a hétköznapok és a táborok hasznos szabadidő-eltöltést segíthetik. Az oldal gyűjtőoldalként is funkcionál, mind az ismeretszerzés, mind a szabadidő és a szórakozás tekintetében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!