Ottalvós Erzsébet-táborok
Nyári Élménytábor Zánkán

Vasárnaptól péntekig tartó ottalvós táborok a Balaton északi partján. Napi ötszöri étkezés, hamisíta...

Nyári Élménytábor Fonyódligeten

Vasárnaptól péntekig tartó jurtasátras, ottalvós táborok a Balaton déli partján. Napi ötszöri étkezé...

Osztálykirándulás Zánkán

Háromnapos, kétéjszakás ottalvós táborok tavasszal és ősszel. Hétfőtől szerdáig és szerdától pénteki...

Diabétesz Erzsébet-tábor
Diabétesz Erzsébet-tábor Zánkán

Biztonságos kikapcsolódás az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek a Zánkai Erzsébet-táborban a diabé...

Diabétesz Erzsébet-tábor külső helyszínen ottalvós és napközi formában

A közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampánya során befolyt állampolgári adományoknak köszönhe...

Napközi Erzsébet-tábor
Napközi Erzsébet-tábor

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények országszerte. A nyári szünetben t...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor
Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás tábor a speciális ellátást igé...

Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Különleges tábor Zalaszabarban, a speciális odafigyelést igénylő gyermeket nevelő családok számára. ...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Tihanyban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás táborok, daganatos betegségből...

Erdélyi Erzsébet-tábor
Osztálykirándulás Erdélyben

Az erdélyi évközbeni osztálykirándulásokat az Erdélyben működő közintézmények és gyermekvédelmi inté...

Nyári Élménytábor Erdélyben

Felejthetetlen élmények a határon túl. Ötnapos négyéjszakás tábor Erdélyben, oda-vissza 1-1 napos, h...

Családi Erzsébet-tábor
Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Péntektől vasárnapig együtt a család! Hétvégente a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem csalá...

Erzsébet-karácsony
Erzsébet-karácsony

Évzáró ünnepi programsorozat. Az Erzsébet-karácsony 2016 óta minden évben különleges kulturális prog...

sun boat fish fish

Rólunk

korok dots oval

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35.; adószám: 18398304-2-41; kuratóriumi elnök: Hornyák Tibor) valósít meg közfeladatként, 2020 júniusától az Erzsébet-táborokról szóló LXIV. törvény értelmében.

Az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban 126 ezer táborozót ért el az egész éven átívelő program, 2019-ben pedig az egész éves részvétel elérte a 130 ezres összlétszámot. 2020-ban minden eddiginél többen, összesen mintegy 80 ezren vettek részt Napközi Erzsébet-táborokban a legmagasabb fokú óvintézkedések mellett. 2021-ben újra megtarthatta az alapítvány az ottalvós táborokat, így az összes nyári (napközi, ottalvós, családi, gyógyító, diabétesz és erdélyi) táborban 110 ezren vettek részt. Az Erzsébet-táborok 2021-ben ősszel is folytatódnak.

A résztvevők között hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, sajátos nevelési igényű, fogyatékkal, továbbá betegséggel élő és gyógyuló gyermekek is vannak.

Az elmúlt 5 évben folyamatosan bővült az Erzsébet-táborok köre. Egész évben vannak ottalvós (nyári Élménytáborok és tavaszi, valamint őszi osztálykirándulások), napközi, családi, erdélyi, gyógyító és diabétesz táborok, továbbá az Erzsébet-karácsonyt is minden évben megszervezi az Erzsébet Alapítvány.

A táborokban megvalósuló programok szakmai tartalma az Erzsébet Táborok öt alappillérére épül. Ezek a magyarság és honismeret – hagyományőrzés és a magyarságtudat erősítése; a sport – sportfoglalkozások, egészséges életmódra való törekvés; a tudomány – ismeretterjesztés és a környezettudatosság fejlesztése; a kultúra – különböző művészeti ágak bemutatása, bemutatkozása; és a kereszténység.

Az ottalvós táborok jellemzően az alapítvány tulajdonában lévő zánkai, fonyódligeti és erdélyi táborhelyeken valósulnak meg. A Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (8251 Zánka, Hrsz 030/15.; adószám: 25510410-2-19; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi. Az erdélyi tábort szintén alapítványi tulajdonú cég, az Erdélyi Erzsébet-tábor SRL. üzemelteti (székhely: Zetea [Zetelaka], Sat Izvoare [Ivómezeje], Nr. 109/A, bejegyzési száma a Hargita megye [jud. Harghita]; nyilvántartási száma: J19/60/2013; képviseli: Sályi Lőrinc).

A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban összesen több ezren vakációzhatnak egy időben, tavasszal és ősszel pedig háromnapos osztálykirándulásoknak is otthont ad a zánkai táborhely. Hétvégenként Családi Erzsébet-táborok is vannak, amelyekben a gyermektáborokhoz hasonlóan szintén biztosított a teljes ellátás, valamint a programkavalkád. A székelyföldi tábor kapui is jóformán folyamatosan nyitva állnak, tavasztól őszig erdélyi magyar gyermekek és anyaországi társaik együtt is táborozhatnak a Madarasi Hargitánál. A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborok állami támogatással megújultak, így már modern, 21. századi körülmények között kapcsolódhatnak ki a táborozók. A magyarországi táborhelyek mellett az „Erdélyi Erzsébet-tábor” is megújul.

A speciális ellátást nyújtó Gyógyító Szent Erzsébet-táborok a betegséggel élő és a gyógyuló gyermekek biztonságos, élményterápiás üdülését szolgálják, a Diabétesz Erzsébet-táborokban pedig az 1-es típusú diabéteszes gyermekek gondtalan nyaralása valósulhat meg évről évre.

Emellett több tízezer diák nyári, kirándulásokkal bővített tábori programjai és étkezése közvetlenül a lakóhelyen, a tematikus Napközi Erzsébet-táborok által valósul meg a táboroztatási programban. Az adventi időszakban szervezett Erzsébet-karácsony programsorozat kulturális és szórakoztató előadásokat kínál a gyerekeknek.

A táboroztatást végző Erzsébet Alapítvány a táborok szervezésén, koordinálásán és a táborhelyek üzemeltetésén túl, a honlapján megjelenő tartalmakkal is a gyermekeket és családjukat tartja szem előtt. Olyan információkat, játékokat, ismertetőket is közzétesz, amelyek a járványügyi készültségben is hasznosak lehetnek a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt.