decor-top
decor-bottom
decor decor

Leírás

Az Erzsébet-táborokhoz tartoznak olyan speciális táborok is, amelyek szervezése és megvalósítása, valamint a gyermekek jelentkeztetése egészségügyi vagy szociális területen működő intézményekkel együttműködve valósul meg. Ilyen a Gyógyító Szent Erzsébet-tábor is.

A speciális tábor és a résztvevői kör okán az Erzsébet Táborok kezdetétől olyan szakmai partnerekkel működik együtt az Erzsébet Alapítvány, akikre a terület sajátosságát tekintve szakavatottként épít. A táboroztatási munka közös, de az adott tábort az intézmény szervezi meg, az infrastruktúrát, az étkezést, a programokat, a felügyeletet, az egészségügyi ellátást az együttműködő partner, illetve az egészségügyi vagy szociális területen működő intézmény végzi. A jelentkeztetés is a partner-szervezeteken keresztül zajlik, így nagyban függ tőlük és természetesen a szülőktől, hogy bekapcsolódnak-e az Erzsébet Táborok rendszerébe.

A gyógyító táborok kiemelt célja, hogy a 7-18 év közötti, testi vagy lelki betegséggel élő, és gyógyuló gyermekek számára olyan táborozás váljon elérhetővé, amelyben a közösen szerzett élményekkel a gyermekek kicsit megfeledkezhetnek a problémákról, állapotukból adódó esetleges mindennapi nehézségeikről.

Mivel a gyógyító táborokba többségében egészségügyi intézmények, kórházak jelentkeztetik a gyermekeket (kisebb részben szociális területen működő intézmények), így alapértelmezett módon az egészségügyi intézmények szakorvosainak ajánlásával, engedélyével táborozhat egy gyermek.

Fontos, hogy a nyári egyhetes gyermektáborokba a gyerekek kezelőorvosaikkal, szakápolókkal együtt érkeznek. A Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor esetén a szülőkkel együtt vesznek részt a gyerekek a táborban.

Az Erzsébet Alapítvány a Holnapocska Alapítvánnyal működik együtt a zalaszabari gyógyító táborok kapcsán.

A zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-tábor a gyermekek részére igazi kuriózum, hiszen egy élménypark – a Zobori Élmény Park – területén helyezkedik el. A csodálatos természeti környezetben található táborban a kötélpályás kalandpark mellett többek között vizes játszótér, 4D mozi, hullámvasút, fedett csúszdapark, izgalmas és korszerű játékok, valamint állatsimogató is található. A tábori aktivitásokat kirándulások, fürdőzés és kulturális programok is színesítik.

A zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-tábor turnusai a résztvevők egészségi állapotának javulása szempontjából meghatározók: a gyermekek olyan programokon vehetnek részt, amelyekből mentálisan is töltekezhetnek. A programok önbizalmat adnak, hiszen a gyermekek sok esetben a játékok közben jönnek rá, hogy mi mindenre képesek, mennyi mindent el tudnak érni, a vakációs élmények mellett sikerélményekkel térnek haza.

A táborozók utaztatása szervezetten, különbusszal történik az egészségügyi intézmény szakembereinek kíséretével.