Szülőkkel közösen: Aktív használat, saját tartalom és megosztás

Szülőkkel közösen: Aktív használat, saját tartalom és megosztás

A digitális nevelés napjaink egyik legfontosabb témája. Minden család más és más, ám egy közös pont biztosan van, méghozzá a gyermekek digitális nevelését illetően. A beszélgetések során különböző, napjainkat meghatározó digitális nehézségeket, lehetőségeket és tapasztalatokat vitatnak meg a résztvevők a szülő-gyermek-család kontextusában.

Korunk kiemelkedő témája az online jelenlét, hiszen nem mindegy, hogy milyen fotókat teszünk közzé magunkról az interneten, milyen kommenteket írunk, hisz’ van olyan, aki ezek alapján ítél meg minket. A beszélgetés témája ezt a kérdéskört járja alaposan körbe.

Szó esik az alkalmazások fejlesztő hatásáról, valamint arról is, hogy a folyamatos tartalommegosztás milyen veszélyeket rejt, hogyan lehetnek tudatos internethasználók a gyerekek? Szülőként mit tehetünk, hogyan hívhatjuk fel gyermekeink figyelmét a túlzott közösségi média használat hátulütőire.

A beszélgetésben többgyermekes szülők osztják meg egymással a gondolataikat, a beszélgetés moderátora is elsőkézből ismeri a jelenkor problémáit, egy médiatanár személyében:

Kép forrása: pixabay.com