Ismerős a tévéből a népszerű 1 perc és nyersz! elnevezésű tévéműsor? A nyári Élménytáborokban lehetőséged van részt is venni, ezen a szórakoztató vetélkedőn. A játék során a táborozók 10 különböző állomáson tehetik próbára ügyességüket, memóriájukat és gyorsaságukat.

Az első és legfontosabb feladat, amivel a játék indul, a csapatnév kiválasztása egy perc alatt. A többi feladat számos vicces, ügyességi játékból áll: az egyik ilyen feladat például, amikor műanyag poharakból és papírtányérokból kell ötemeletes, fordított piramist építeni, melynek minimum három másodpercig kell állnia. Az első emeleten 1, majd 2, majd 3, majd 4, végül 5 pohár kell, hogy legyen. Ugye, nem is hangzik olyan egyszerűen?

Aggodalomra azonban semmi ok, a feladatok ideje alatt a TESO-k folyamatosan biztatják a játékosokat, illetve tájékoztatja őket, hogy mennyi idejük maradt az adott feladatra. Amennyiben a csapatok teljesítenek egy feladatot, pontot kapnak érte, aminek a feladatok végén fontos szerepe van, hiszen a játék eredményhirdetéssel zárul.

A program célja, hogy erősítse a gyermekek ön- és társismereti, szociális készségeit, elősegítheti a társas kapcsolataik fejlesztését, ösztönözheti kreativitásukat, kezdeményezőkészségüket és vállalkozó kedvüket is.