A tábori és a természeti értékek nyomába eredhettek a nyár folyamán azok a táborozók, akik a „Digitális kalandozások” elnevezésű programban vettek részt. A Káli-medence kapujában található, több mint 150 hektáros Zánkai Erzsébet-táborban, valamint a gyönyörű északi parti panorámával rendelkező Fonyódligeti Erzsébet-táborban pedig mondanunk sem kell, hogy akad bőven látnivaló.

A foglalkozás a digitális eszközök és platformok praktikus és sokoldalú használatára épült, ahol interaktív és játékos aktivitások keretében játszhattak a gyerekek. A kalandorok a megoldandó feladatokat főként applikáción keresztül kapták meg, amelyek a táboron belül különböző állomások felé vezették őket. Az egyes helyszínekre érve fontos tudnivalókat és érdekes információkat is megtudhattak a táborhelyről. A feladat egy izgalmas kerettörténetbe foglalva valósult meg, ahol az utolsó állomás egy valódi kincsesládát és természetesen jutalmat tartogatott a felfedezők számára.

A játék elsősorban a digitális kompetenciafejlesztést célozta meg. Kiemelten fontos, hogy a program lehetőséget biztosított a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a fogyatékossággal élő tanulók technológiai felzárkóztatására és fejlesztésére, továbbá hozzájárult motiváltságuk, kreativitásuk, világlátásuk kiszélesítéséhez egyaránt.