Nem lehet elégszer hangsúlyozni a sport mindennapi életünkre gyakorolt pozitív hatásait. A sport küzdőszellemre, tiszteletre neveli a fiatalokat és segíthet tudatosítani, hogy fontos az egészséggel foglalkozni, mindemellett pedig nagyon jó közösségi élményt ad.

Az egészségtudatosság és a fizikai aktivitás fejlesztése az Erzsébet Táborok sport alappillérének megfelelően fontos egy-egy tábori turnusban. 2023-ban négy teniszpálya, három strandröplabda-pálya, egy röplabdapálya, három kosárlabdapálya és négy kézilabdapálya felújítására került sor a zánkai táborhelyen. Emellett a régi, leromlott állapotú stadiont kisebb, praktikusabb és biztonságosabb, 800 fős lelátóval láttuk el, a hozzá tartozó futókör és focipálya pedig megújult. Fonyódligeten pedig a kosárlabdapálya korszerű technológiával, időjárásálló burkolattal ellátott, rugalmas felületű versenypályaként született újjá. Szintén időtálló kialakítással, korszerű minőségben újult meg a két kézilabdapálya, amelyeket az elmúlt években a leromlott állapotuk miatt már egyáltalán nem tudtak használni a táborozók Fonyódligeten. Ugyanitt a meglévő kettő helyett négy strandröplabdapálya jött létre a meglévők felújításával és homokcseréjével, valamint egy 400 m-es futókörrel rendelkező, rugalmas, műanyag borítású atlétikai pálya született meg.

A meglévő sportpályák felújításával és továbbfejlesztésével a sport élményét és szeretetét a legmagasabb színvonalon nyújthatjuk a táborozóknak.

Az Erzsébet-táborokban számos sportág kipróbálásának lehetőségével is gondoskodunk a testet-lelket egyaránt építő foglalkozásokról. 2021 óta Sportnap színesíti a balatoni táborok keddi programkínálatát, amelynek célja, hogy ösztönözze a gyermekeket a mozgásra, a fizikai aktivitásra, az egészséges életmódra, a megfelelő én- és testkép kialakítására.  A tábori sportnap az információátadáson túl motivációt és alternatívát kínál a sportolási lehetőségek tekintetében az ország minden pontjáról érkező gyermekeknek. A sportnap keretében sportszövetségekkel működik együtt a szervező alapítvány, így a gyerekek sportágválasztó jelleggel találkozhatnak ismert és kevésbé ismert sportágakkal egyaránt.