Ottalvós Erzsébet-táborok
Nyári Élménytábor Zánkán

A nyári szünidőben, vasárnaptól péntekig tartó, hatnapos, ötéjszakás turnusokban.

Nyári Élménytábor Fonyódligeten

Vasárnaptól péntekig tartó jurtasátras, ottalvós táborok a Balaton déli partján. Napi ötszöri étkezé...

Osztálykirándulás Zánkán

Háromnapos, kétéjszakás ottalvós Erzsébet-táborok tavasszal és ősszel. Hétfőtől szerdáig és szerdátó...

Diabétesz Erzsébet-tábor
Diabétesz Erzsébet-tábor Zánkán

Biztonságos kikapcsolódás az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek a Zánkai Erzsébet-táborban a diabé...

Diabétesz Erzsébet-tábor külső helyszínen ottalvós és napközi formában

Diabétesz Erzsébet-táborok napközi és ottalvós formában, az ország bármely pontján, gyermekdiabetoló...

Napközi Erzsébet-tábor
Napközi Erzsébet-tábor

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények az ország minden pontján megszerv...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor
Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás táborok térítésmentesen a spec...

Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Különleges Erzsébet-tábor Zalaszabarban, a speciális odafigyelést igénylő gyermeket nevelő családok ...

Erdélyi Erzsébet-tábor
Nyári Élménytábor Erdélyben

Felejthetetlen élmények a magyarság „erdélyi szigetén”. Vasárnaptól szombatig tartó kikapcsolódás az...

Családi Erzsébet-tábor
Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Péntektől vasárnapig együtt a család a „Zánkai Erzsébet-táborban”. Hétvégente a gyermekek a családta...

Erzsébet-karácsony
Erzsébet-karácsony

A korábban egynapos Erzsébet-karácsony programjai többnapos, ottalvós programsorozattá váltak a zánk...

sun boat fish fish

Megújuló táborok

korok dots oval

A kormányzati támogatásnak köszönhetően az Erzsébet Alapítvány felújította a Zánkai- és a Fonyódligeti Erzsébet-tábort, és az Erdélyi Erzsébet-tábor is megújult. 2021 óta a gyermekek már 21. századi körülmények közé érkezhetnek táborozni az ország minden pontjáról és határainkon túlról is.

Zánkai Erzsébet-tábor

A legnagyobb volumenű munkálatok az ötven éve épült zánkai tábort érintették, amely grandiózus, modern és nyüzsgő táborvárossá fejlődött. A megújult szálláshelyeken a szobákban új és felújított bútorok, továbbá vadonatúj fürdőszobák várják a táborozókat.

A konyha és az étterem Magyarország egyik legmodernebb, kétszintes, klimatizált étkezdéjévé vált.

A főtéren létesült több mint 2.000 m2-es új, fedett-nyitott közösségi tér amellett, hogy helyet ad a tábor nagylétszámú programjainak, esőhelyszínkénként is funkcionál.

A teljesen megújult sportcsarnok és színház még kényelmesebb és esztétikusabb környezetben adhat otthont a sport- és kulturális rendezvényeknek, gyermekprogramoknak.

Átalakult a központi épület, új vizesblokkok épültek, és egy kápolna is létesült a földszinten. A korszerű, akadálymentesített egészségház a kórtermi és a belgyógyászati vizsgálóágyak mellett a szükséges egészségügyi eszközökkel felszerelve működik.

A partszakasz lidósítása (homokkal borítása) még jobb Balaton-parti élményt kínál a táborozóknak, illetve már a megújult kikötőből futnak ki a sétahajók a gyermekekkel a fedélzetükön.

A felújítás a szállások és a szolgálati épületek mellett a teljes infrastruktúrát is érintette: például a víztornyot, a vízműkutakat, a gyermekeket kiszolgáló háttérhelyiségeket (mosodát, raktárakat), a közösségi területeket és az úthálózatot (pl. tömeges szabadtéri közlekedőfolyosókat, járdákat) is.

korok dots oval

Fonyódligeti Erzsébet-tábor

A Balaton déli partján lévő Fonyódligeti Erzsébet-tábor is modernné vált: a klasszikus erdei és a balatoni hangulatot ötvöző családias, jurtasátras jellegű gyermektáborrá alakult.

A fonyódligeti táborhely területén található számos, többségében a 70-es években épült, ma már korszerűtlen épületek helyén részben új, jurtasátras jellegű szállások, programhelyszínek létesültek, részben pedig a meglévő épületek újultak meg.

Összesen 5 altábor készült, egy altábor 160 férőhelyes, és minden altáborhoz tartozik egy vadonatúj, zuhanyzós vizesblokk. A sátrakban van világítás, és USB (telefon töltésére alkalmas) portok, valamint mennyezeti ventilátor is. Ugyanolyan bútorzattal vannak berendezve, mint a zánkai tábor szálláshelyei: emeleteságyak, szekrények, asztalok, székek is találhatóak a sátrakban. Megújultak a közösségi épületek és újjáépült a központi épület, az étkező és a konyha is.

Sor került úthálózati és környezeti rekonstrukcióra (például utak, járdák létesítésére), valamint a közművek felújítására és fejlesztésére (megújult a víz-, a szennyvíz-, és az elektromos hálózat) is.

korok dots oval

Erdélyi Erzsébet-tábor

Az anyaországi táborhelyek mellett a 2,5 hektáros Erdélyi Erzsébet-tábor is megújult, hogy a magyarság erdélyi „szigeteként” még teljesebben és még tökéletesebb körülmények között fogadhassa az erdélyi magyar gyermekeket és a magyarországi diákokat.

Az infrastrukturális fejlesztések során a belső tér és a kiszolgáló helyiségek is megújultak. Három teljesen új, tájjellegű közösségi épület jött létre, valamint fedett tribün és nyitott közösségi tér épült, továbbá egy Székelykapu és egy imahely is helyet kapott a táborban. A tábor területén röplabdapálya, futballpálya, mászófal, tiroli kötélpálya és játszótér is létesült. Az egészségügyi épület még korszerűbbé, valamint akadálymentessé vált. Kemence, valamint büfé épült. Mezítlábas park is létesült, ahol különböző anyagokkal kialakított járófelületek biztosítják az élményszerzést. A központi épületre hófogó került, beltéren pedig a járólapok és a szalagparketta cseréje valósult meg, és a főépület vízelvezetése is újra lett tervezve. A tábor területén kikapcsolódó gyermekek biztonságát medvebiztos kerítés is óvja. Környezetrendezés során további járdák és térburkolatok épültek, és új parkoló is létesült a buszok és személygépkocsik számára.