Nyáridéző – A mozgás öröme

Nyáridéző – A mozgás öröme

Az Erzsébet Táborok javasolt programtematikájának szerves része a mozgás, hisz’ kiemelten fontos, hogy a diákok minél korábban megtapasztalhassák a mozgás örömét, amely végigkíséri őket életük során. Az egészséges életmód egyik alappilléreként tekintünk a mozgásra. 2020-ban a Napközi Erzsébet-táborok szervezésénél számos intézmény a sport és egészséges életmód tematikájára építette fel egy-egy turnus programtervét.

Az egyik napközi tábor első turnusa ízig-vérig a mozgás és a sport mentén szerveződött. A vakációzó diákok a tábor első napján megtervezhették a tábor akadálypályáját, majd megépítették azt, sőt még egy trambulin is helyet kapott a pályán.

A hét során megannyi izgalmas sportágba kóstolhattak bele a diákok. Többek között megismerhették a floorballt, ami a jégkoronghoz hasonló labdajáték. Emellett fitnesz sportok is felvonultak az 5 napos napközi során: volt fitball, TRX és tabata is. A sportok mellett kirándultak is a táborozók. A klasszikus sorversenyek és a játszótéri programok is helyet kaptak a kikapcsolódásban.

A megmaradt energiákat kreatívkodással vezethették le a napközisek, ám ez is a tematikának megfelelően zajlott, sportmezt készítettek az ügyeskezű diákok.