Nyáridéző – betekintés a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének Erzsébet-napközi délelőttjébe

A Napközi Erzsébet-táborok hétről hétre izgalmas programokkal várták a gyermekeket az ország szinte minden táján.

Az 5. turnusban Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének Napközi Erzsébet-táborába látogattunk el. A színes programok mellett az egyesület kézműves foglalkozásokkal is tarkította a tábort.

Az Erzsébet-táborokban a hagyományőrzés és a kézművesség mindig nagy szerepet kap, hiszen az önfeledt szórakozás mellett fontos, hogy a gyerekek játszva tanuljanak. A kreativitás kibontakoztatása mellett az ilyen jellegű programok például fejlesztik a gyermekek kézügyességét, finommotoros készségeit és jó hatással vannak a koncentrációra is. A foglalkozások során a gyermekek textilt festettek, így saját tábori pólóval gazdagodtak, kipróbálták az üvegfestést és a decoupage-t, azaz a szalvéta technika segítségével tapasztalhatták meg az alkotás örömét. A gyerekek elmondták, hogy szívesen vesznek rész a táborban, volt, aki több turnusba is jelentkezett, mert nagyon jól érezte magát. A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete összesen 5 turnusban 100 gyermek nyarát tette felejthetetlenné a Napközi Erzsébet-táborral.

A következő videóban megnézhetjük, hogy a kézműveskedés mellett egy délelőtt során még milyen programokban vettek részt a napközisek: