Nyáridéző – Napközi Erzsébet-tábor Debrecenben

A 8 héten át tartó Napközi Erzsébet-táborok az ország szinte minden pontján zajlanak, ezzel közel 80 ezer gyermek töltheti biztonságosan és tartalmasan a vakációt, amely a szülők számára is könnyebbséget jelent, hiszen amíg ők dolgoznak, jó helyen tudhatják gyermekeiket és a programdús szabadidő is garantált a napközikben.
A Napközi Erzsébet-táborokban hétköznapokon, tehát 5 napon át, 8 órától 17 óráig vesznek részt a gyerekek, ez idő alatt napi ötszöri étkezésben részesülnek. Az unalom nem kap teret, hiszen a pedagógusok által, az Erzsébet Táborok tematikái mentén szervezett színes és élménydús programok és kirándulások foglalják le a tanulókat, s mindez a szülőknek mindössze napi 100 Ft-os költséget jelent.
A nyári táborozás harmadik hetén Debrecenbe látogattunk, ahol a Benedek Elek Általános Iskola tanulói a napközi turnus utolsó napján a debreceni állatkertben kirándultak. Amikor a tábori programokról kérdeztük a vakációzókat, hosszasan sorolták, menyi élményben volt részük a napköziben: „Volt Kerekerdő Élménypark, állatkert.”, „Kézműveskedtünk meg elmentünk fagyizni.”. A programok mellett fontos kiemelni a közösségben töltött idő szerepét is, hiszen a digitális tanrend bevezetését követően a Napközi Erzsébet-táborok egyfajta találkozóponttá is alakultak, ezt a debreceni diákok is megerősítették, a tábor egyik legjobb élményeként említették a régi és új barátokat.
Lássuk, milyen hangulatban telt a napközi kirándulás:

Kirándulás a debreceni állatkertben: