CSALÁDI FELTÖLTŐDÉS ŐSSZEL A „ZÁNKAI ERZSÉBET-TÁBORBAN”

Tavaly szeptember 28. és 30. között – 2018-ban tizedik alkalommal – ismét a családoké volt a főszerep Zánkán, ahol a Családi Erzsébet-táborban az őszi hétvégén is izgalmas programok várták a kicsiket és nagyokat.

2018-ban, a Családok évében a „Zánkai Erzsébet-táborban” a gyerekek nem csak az iskolai közösséggel táborozhattak, de családtagjaikkal – szüleikkel, testvéreikkel, nagyszüleikkel – is kikapcsolódhattak a Balatonnál. A zánkai táborhely 2018-ban februártól októberig összesen 10 alkalommal várta ingyenes és változatos programokkal a családokat. Tavaly összesen 1000 család vett részt a jellemzően 3 napos 2 éjszakás családi hétvégéken. A szervező Erzsébet Alapítvány a Családi Erzsébet-táborokban történő részvétel kapcsán a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, a Katolikus Karitásszal, a Magyar Református Szeretetszolgálattal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal működött együtt. A jelentkezés feltétele mindössze az volt, hogy egy családban legyen legalább egy iskoláskorú gyermek.

A 2018. szeptember 28-tól 30-ig tartó családi hétvége középpontjában a szüret állt. A hordókészítés tudománya az apukák körében volt a legnépszerűbb, míg a szőlőpréselés csínját-bínját minden korosztály izgalommal sajátította el. A forgatagi hangulatot szüreti énekek és játékok színesítették, de akár a kukoricamorzsolást és az ostor csattogtatást is kipróbálhatták a résztvevők, este pedig táncházban rophatta a család. 2018-ban minden családi táborban reflektorfénybe kerültek a különböző népi mesterségek is. A résztvevők a népi fafaragással, a bútorfestéssel, a bőrművességgel, a gyöngyfűzéssel és a népi játékok készítésével ismerkedhettek meg.

A hagyományőrző programok mellett számos izgalmas aktivitás színesítette a hétvégi kikapcsolódást. Szeptember 28-án este Náray Erika adott egy remek hangulatú koncertet, szombaton pedig a családi mozizás után látványos állatbemutatónak lehettek részesei a táborozók, ahol többek között papagájt és kígyót is a kezükbe vehettek. Ezúttal sem maradhattak el a gyerekek kedvenc programjai: a tizedik Családi Erzsébet-táborban is ugrálóvár, trükkös biciklik, hoverboard, falmászás várta az örökmozgókat. A pingpongot, a csocsót, az óriás játékokat, a kalandparkot és a játéktermet a felnőttek is szívesen kipróbálták, a kézműves foglalkozásokon pedig közösen alkothatott a család. Az anyukák a relaxációs szobában AZ- frissítő masszázzsal pihenhették ki az őszi fáradalmakat, az apukák pedig a Haditechnikai Park katonai járművei között barangolhattak a gyerekekkel. Azok, akik melegen felöltöztek, a csodálatos szeptemberi tájban is gyönyörködhettek a tábori séta során, vagy a Szent Balázs templomromhoz  vezető úton, ahol sok érdekes információt is megtudhattak a túravezetőktől.

További képek Facebook oldalunkon.