Programajánló – A Nemzeti Filharmonikus Zenekar évadnyitó hangversenye

kép forrása: jegy.hu

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar 1923-ban alakult, Székesfővárosi Zenekar néven. A közel százéves múltra visszatekintő zenekar számos átalakuláson esett át, megfordultak neves magyar és vendég-karmesterek, illetve híres szólisták is a tagjai között. Napjainkban igen színes zenei repertoárral rendelkeznek, a klasszikus műveken túl kamarazenéket, operákat és baletteket, továbbá népszerű régi és új magyar zenéket játszanak, valamint ifjúsági koncerteket is tartanak. A zenekar munkássága nem csak hazai viszonylatban elismert, 2005-től napjainkig közel 40 országban, mintegy 330 koncertet adott a külföldi közönségnek.

A Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó hangversenye a komolyzene kedvelői számára izgalmas programnak ígérkezik.

„Bartók Béla 1945. szeptember 26-án hunyt el New Yorkban. Az évforduló előestéje az a nap, melyen a Nemzeti Filharmonikus Zenekar megnyitja a budapesti hangversenyévadot. Ilyenkor mindig hallunk Bartók-művet, de más alkotások is megszólalhatnak e különleges estén. Ezúttal az is jelentősen növeli a koncert vonzerejét, hogy sikerült hazacsábítani egy itthon ritkán megforduló, külföldön egyre nagyobb diadalokat arató, fiatal magyar karmestert” – olvasható a zenekar honlapján. 

Időpont: 2020. szeptember 25., péntek 19:30
Helyszín: Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Jegyek:
https://www.jegy.hu/program/evadnyito-hangverseny-116174?affiliate_code=cln12-20200831-evadnyito_hangverseny#programInfoTabAnchor


Kiemelt kép forrása: pixabay.com