LEZÁRULT A TESO JELENTKEZÉS

2021. február 15-ig lehetett jelentkezni Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának csapatába, ahol a feladat más, mint a legtöbb munkahelyen: több ezer gyerek számára kell örömteli és felejthetetlen élményeket nyújtani a tábori hetek alatt. MIÉRT? Mert minden gyermeknek jár a feledhetetlen nyár!

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársakat (TESO-kat) keresett a Balatoni Erzsébet-táborokba és az Erdélyi Erzsébet-táborba, valamint Altáborvezetőket (ATV-ket) a Balatoni Erzsébet-táborokba. Az Alapítvány célja, hogy az Erzsébet Táborok minden egyes programja élménydús és önfeledt pillanatokat, biztonságos és tartalmas kikapcsolódást nyújtson a gyermekek számára. Ennek megvalósításában fontos szereplők a TESO-k.

TESO-nak lenni kemény munka, de nem egy átlagos munka. Ők mindenhol ott vannak. Minden nap más és más, tele gyerekmosollyal és kihívásokkal. Egy TESO mindaz, ami egy tesó. Figyel, óv, kérdez, veled van, válaszol, irányt mutat, szórakoztat, megért és vigasztal – egy hétre a táborozók nagytesójává válik.

 

MI VOLT AZ ELSŐ LÉPÉS, HOGYAN LEHET VALAKI TESO?

Egy online jelentkezési lap kitöltése után, egy minta alapján elkészített önéletrajzot kért az Alapítvány, és az új jelentkezőktől egy 1-1,5 perces motivációs videót. Ha mindez beérkezett a megadott elérhetőségre, az Alapítvány értesítés küldött a kiválasztás további menetéről.

A jelentkezés feltétele volt a betöltött 19. életév és a megkezdett vagy befejezett felsőoktatási tanulmányok!

A jelentkezésnél előnynek számított, ha a leendő munkatárs rendelkezett táboroztatási, animátori vagy aktív ifjúsági közösségben szerzett tapasztalattal. Netán pedagógia, gyógypedagógia, sporttudományi, orvos- és egészségtudományi, hittudományi vagy szociális munka szakirányon tanult vagy végezett.

A jelentkezéskor a jövendőbeli TESO-k tudásuknak és érdeklődési körüknek megfelelő „pozíciókat” is megjelölhettek, így a turnusok során átadhatják  majd a táborozóknak zenei, táncos vagy éppen digitális tudásukat.