FAKANÁLBÁB – NYUSZI

Biztos sokan várjátok már a húsvétot. Színes tojásokat, nyuszi figurákat lehet rajzolni, festeni, vagy színes papírból kivágni. Az így elkészült alkotásokat kirakhatjátok a szobátokba, de az ablakban is vidám dekoráció lehet.

Kérjetek egy fakanalat anyától, mert most abból készítünk egy nyuszi figurát!

>> Leírásért KATTINTS! <<


 

KÉZMŰVES-FOGLALKOZÁSOK HÚSVÉT ELŐTT

Ha húsvéti készülődés, akkor TOJÁS, amely gondos előkészítést követően a vásznunk lehet. Az előkészített tojásokat többféle módon festhetjük, akár a konyhában fellelhető természetes alapanyagok segítségével is, sőt, egy harisnya és különböző formájú levelek segítségével már a festés folyamatában dekorálhatjuk őket.

>> KATTINTÁS után olvasható, hogy miről is van szó <<

 

 

Só-liszt gyurma ajtódísz

Só és liszt biztosan van otthon! Már csak egy kis víz kell hozzá és készíthetünk só-liszt gyurmát, amiből most ajtódíszt formázunk.

Az alkotás során a klasszikus francia fonás menete is elsajátítható. Ezen felül virágokat is készítünk, mint a marcipánrózsák, és adunk tippeket arra is, hogyan színezhető meg a tésztagyurma a konyhában található fűszerekkel.

>> Leírásért KATTINTS! <<

 

 

Papírguriga figurák – bagoly

Most ne dobjuk a szemétbe a konyhai papírtörlő vagy a WC papír gurigáját! Az újrahasznosítás jegyében kedves állatfigurákat készíthetünk belőlük.

A festésbe a legkisebbeket is bevonhatjuk! A figurákra színes papírból kivágott szemeket, füleket, tollakat ragasztunk, vagy csak filctollal rajzoljuk meg az arcukat.

 >> Leírásért KATTINTS! <<

 

 

Papírguriga figurák – polip

A konyhai papírtörlő vagy a WC papír guriga nem csak hulladék, hanem értékes alapanyag is lehet! Készítsünk belőle kedves állatfigurát!

A festésbe a legkisebbeket is bevonhatjuk! A polip arcát egyszerűen filctollal rajzoljuk meg, a csápokat pedig csak ollóval bevágjuk.

>> Leírásért KATTINTS! <<

 

 

Papírguriga figura – nyuszi

Mielőtt a szemétbe dobnád a WC papír gurigát, mutatunk egy ötletet, hogyan készül belőle kedves állatfigura!

A figurára színes papírból kivágott szemeket, füleket ragasztunk, majd filctollal rajzoljuk meg az arcát.

Az elkészült nyuszi húsvétkor ajándék is lehet, a legkisebbek biztosan örülni fognak neki!

>> Leírásért KATTINTS! <<