Ajánló – Állatvilág (Kvíz játék)

Állatvilág (Kvíz játék)


Az állatvilág amennyire összetett és sokszínű, annyira eltérően vélekedünk, gondolkodunk az állatokról, a felelős állattartásról. Van, aki imádja az állatokat, folyton csak róluk tud beszélni és állandóan vicces vagy cuki képeket küldözget róluk a barátainak. Van, aki nagyon szeretne kis kedvencet magának, de a szülei nem engedik, hogy otthon háziállat legyen, és van, aki csupán úgy gondolkodik róluk, hogy azért nem minden állat olyan elbűvölő, és igenis vannak ijesztő és furcsa  álltatok is.

Bármelyik táborba is tartozol, abban talán megállapodhatunk, hogy az állatok alapvetően szerethetőek, rendkívül találékonyak és jó, hogy az életünk részei.

Most, hogy tanácsos otthon maradnunk, és az állatkertek is átmenetileg zárva tartanak, ezért szeretnénk az otthonodba csempészni egy állati jó élményt!

Az állatkertek és a vadasparkok egzotikus és különleges állatait sajnos nem tudjuk a lakásba vinni, de átmenetileg kitűnően alkalmasak lehetnek erre a különböző házi vagy vadon élő állatok életét bemutató dokumentumfilmek, csatornák. Ezen felül tudunk neked ajánlani egy olyan alkalmazást is, melynek segítségével nem csak szórakozhatsz, hanem könnyebbé teheted a biológia órákra való felkészülésedet, valamint nagyszerű választás lehet az állatvilág felfedezésére, új ismeretek elsajátítására. Ez az alkalmazás nem más, mint az Állatvilág kvízjáték, egy olyan applikáció, amely kvízjáték formájában segít neked minél többet megtudni az állatokról. Olyan témakörök mentén, mint az emlősök, madarak, hüllők, kétéltűek, halak, puhatestűek, rákok, rovarok, pókszabásúak, sőt még a különböző állatok latin/tudományos nevét is megtanulhatod vele. A kvízjáték támogat téged abban, hogy könnyedén és élvezetesen tájékozódhass az állatvilágról.

Az Állatvilág kvízjátékban egy olyan felfedezőútra indulhatsz, ahol küldetésekben vehetsz részt. A jó válaszaid esetén pontokat, ládákat és medálokat gyűjthetsz. Rossz válaszok esetén pedig gyakorlás (képzés) vár rád, ahol az elrontott válaszaid újból előjönnek, és ahogy teljesítetted a szintet, jutalmat kapsz.

A játék kezdő szintjénél 10, időre feltett kérdésre kell helyes választ adnod és olyan különleges állatokat kell felismerned a szint teljesítéséhez, mint például a Sarlósszárnyú guán, a Keleti tűzhasú unka, a Rókafejű nyúlhal, vagy a Mexikói axolotl. Ne ijedj meg, ha még nem hallottál a felsoroltakról, hiszen segítséget is kérhetsz, ilyenkor felezik a válaszaidat. Az Info blokkban számos érdekes információt olvashatsz az adott kérdésben szereplő állatról, akár helyes, akár helytelen választ adtál. Olyan információkat is megtudhatsz róluk, mint például milyen osztályba, milyen fajba tartoznak, mivel táplálkoznak, milyen jellegzetes tulajdonságaik vannak. Az applikáció előnye, hogy egy-egy kérdéssoron pár perc alatt végig tudsz haladni, és 15 percenként új életet is kapsz. Szuper segítséget jelenthet a biológia órákra való felkészülés során, főleg amikor az egysejtű és többsejtű eukarióta állatokról (pl. halak, csigák, teknősök), az ízeltlábúakról (pl. rovarok, rákok, pókok), a gerincesek osztályairól (pl. hüllők, madarak, emlősök), illetve mindezen állatok tulajdonságairól és jellegzetességeiről tanultok.

Ezzel az alkalmazással már így is nyertél, de ha ez nem lenne elég a virtuális „Trófeáid” száma megmutatja, hogy világszinten hányadik helyen állsz a játékban. A Rangsor menüpontban éves, havi, napi bontásban láthatod a minimum 1000, maximum 5000 legjobb játékos helyezését, illetve a legjobb játékosok eredményeit, a különböző országok rangsorát, és a barátaid összpontszámait is itt tekintheted meg. Minél több pontot gyűjtesz össze, annál több kitüntetés lehet a jutalmad, így akár edzőtől az egyetemi tanárig, felfedezőtől a kincsvadászon keresztül, egészen a világutazóig különböző szerepekben próbálhatod ki magad.
Az alkalmazás Androidon és iOS-en is elérhető, így App Store-ból és a Google Play áruházakból is letöltheted.

 

Állatvilág (Kvíz játék) applikáció használatának menete

Google Play áruházból történő telepítés (tablet, okostelefon):

  1. Google Play áruház megnyitása
  2. Állatvilág (Kvíz játék) című alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. Állatvilág (Kvíz játék) című alkalmazás telepítése
  4. Állatvilág (Kvíz játék) című alkalmazás használata

 

App Store-ból történő telepítés (tablet, okostelefon):

  1. App Store alkalmazás megnyitása
  2. Állatvilág (Kvíz játék) című alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. Állatvilág (Kvíz játék) című alkalmazás telepítése
  4. Állatvilág (Kvíz játék) című alkalmazás használata

 

Forrás (kép és tartalom):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.age.animal.appspot
https://erettsegi.com/tetelek/biologia/az-allatvilag-osztalyozasa/
https://pixabay.com/