Ajánló – Ismerjük meg hazánkat: Szeged

Szeged a Dél-Alföldön található, az ország harmadik legnagyobb városa, Csongrád-Csanád megye megyeszékhelye. A Tisza és a Maros találkozásánál fekszik, ma már nem csodálkozunk, ha Szeged hallatán a halászlé vagy a paprika biztosan bárkinek eszébe jut. A város méltán híres halas ételeiről, a szegedi fűszerpaprika pedig hungarikum, de ennél még több izgalmat tartogat számunkra a város.

A város képének alakulását az 1879-es árvíz nagyban befolyásolta, hiszen a katasztrófa során szinte minden épület megrongálódott, és a várost jóformán újjá kellett építeni. Ekkor a régi épületeket újabb, szebb és korszerűbb építmények váltották.

Szeged híres tudományos tevékenységeiről, Tudományegyeteme az ország egyik legelismertebb felsőoktatási intézménye. A pezsgő kulturális életre, a szórakozásra és a gasztronómiára fókuszáló rendezvények is meghatározóak a városban: a Szegedi Szabadtéri Játékokra, a Szegedi Ifjúsági napokra és a Szegedi Bornapokra az ország minden tájáról érkeznek érdeklődők. 

A városban járva a Dóm tér és maga a Dóm is kihagyhatatlan célpont, a Fogadalmi templom 81 méter magas, a város legnagyobb épülete, az országban pedig a negyedik legnagyobb templom.

A Szegedi Új Zsinagóga több stílust is ötvöz magában, monumentális épületében összesen 1340 ülőhely található, amelyből 1200 használható.

A Szent István téri víztorony is érdekes program lehet, 2006 óta felújították és kiállításokkal is várja vendégeit.

További részletek és programjavaslatok:Kép forrása: pixabay.com