Ajánló – Lépésszámláló

Ajánló – Lépésszámláló


A mindennapos testnevelés, testmozgás már óvodás korod óta az életed részévé vált. Lehet sokallod, hogy az iskolában heti öt testnevelés órád van, de az is lehet, hogy kevésnek tartod, főként, ha aktívan sportolsz. Bárhogy is legyen, abban egyetérthetünk, hogy a sportnak, a rendszeres testmozgásnak sok jótékony hatása van. Segít a szervezeted egészséges fejlődésében, megtanít méltósággal nyerni, emelt fővel veszíteni, fejleszti a kitartásodat, valamint jobb lesz tőle a közérzeted és fittebbnek fogod érezni magad akár a nap elején, akár a nap végén vagy.

Most, hogy az időd nagy részét otthoni környezetben töltöd és kevesebb a lehetőséged lemenni a barátokkal, barátnőkkel labdázni egy kicsit, vagy a kedvenc sporttevékenységednek hódolni (de ne izgulj hamarosan ennek is eljön az ideje), a napi mozgásról, sportról így sem kell lemondanod. A különböző közösségi oldalakat böngészve számtalan divatos fitness és edzés videókat, csatornákat, fitness influencereket követhetsz (ha már legalább a 13. évedet betöltötted). De valljuk be, elég nagy kihívás az edzők tempóját lekövetni, és ugyanazokat a feltételeket megteremteni otthon is, hiszen súlyzó, jóga matrac vagy TRX kötél nem minden háztartásban található.

Egy olyan „eszközt” szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, amely a zsebedben elfér, mozgásra ösztönöz, motivációs jelvényeket gyűjthetsz és bejárhatod vele a világot. Megteheted vele az Amszterdam-Párizs, Milánó-Madrid, Peking-Melbourne közötti távolságokat úgy, hogy nem kell vonatra, repülőre vagy buszra sem szállnod. Elég ehhez sétálnod, lépkedned akár a lakásban, a házban, a kertben vagy a közeli parkban.

Hogy miről is van szó? Egy olyan applikációról, amelynek a segítségével nyomon követheted a napi fittségi szintedet, mutatja a leégetett kalóriákat, a megtett távolságot és időt, illetve a napi vízfogyasztásodat is. Rendkívül alacsony az akkumulátor használata akkor is, ha az alkalmazást egész nap használod.

A gyönyörű dizájn mellett 26 tematikus szín közül választhatod ki a számodra megfelelőt. Úgy, hogy 28 motivációs jelvény teljesítésére van lehetőséged. A kezdőképernyőn látod az aznapi célt, és hogy mennyi lépést teljesítettél, hány km-t tettél meg, mennyi kalóriát égettél el és mindezt mennyi idő alatt. Ugyanakkor lehetőséged van a lépésszámlálást megállítani, lenullázni is. A belépést követően a kezdőképernyőn a fentebb említett adatok mellett 10 menü áll rendelkezésedre ahhoz, hogy minél jobb legyen a közérzeted, minél fittebb legyél napról napra. A Kitűzők menüpontban nyomon követheted a jelvényeidet és a megtételükhöz szükséges lépések számát. A Vízkövető menüpontban megadhatod a napi vízmennyiséget, amit szeretnél elfogyasztani.

 

A Statisztikáknál fogod látni a lépések, kalória, idő és a távolság mutatóit napi, heti, és havi bontásban. A Történelem menüben lehetőséged van szintén napi, heti, havi, évi lebontásban visszakövetni a haladásodat. A világ körül menüben láthatod, hogy éppen hol jársz a világ felfedezésében, körbeutazásában. Ugyanakkor mindezek mellett a súlyodat is tudod mérni, részletes leírások (Utasítás) segítik a tudatos gyaloglásod megtételét. Hogy személyre szabott eredményeid legyenek, állítsd be a Beállítások menüpontban a korodat, a napi lépési célodat, a magasságodat, a súlyodat, a lépéshosszt, az érzékenységet, valamint az energiatakarékos módot, hogy ne merülj le hamar, kímélni tudd a telefonodat is. Ha nagyon kitartó vagy, a 3000 lépéstől 30.000 lépésig is eljuthatsz, úgy, hogy napi, heti, alkalmanként visszatérő kihívások teljesítésére is alkalmad lesz az applikáció használatának a segítségével.

 

Az applikáció elsősorban Androidon érhető el. A Google Play áruházakból tudod letöltetni, és a mobiltelefonodra telepíteni. Ugyanezt ezt az alkalmazást sajnos iOS-on nem tudod elérni. Azonban egy másik divatos, trendi, célnak is megfelelő, funkciókban és dizájnban kicsit különböző lépésszámláló és kalóriakövető applikációt tudunk neked ajánlani, ami az App Store-ból is letölthető. Ezzel szintén nyomon követheted a naponta megtett lépéseket, az elégetett kalóriákat, a sétatávolságot, az időtartamot, az iramot, valamint az egészségügyi adataidat.

 

 

Lépésszámláló applikáció használatának menete


 

Google Play áruházból történő telepítés (okostelefon):

  1. Google Play áruház megnyitása
  2. lépésszámláló – EasyFit lépésszámláló elnevezésű alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. lépésszámláló – EasyFit lépésszámláló elnevezésű alkalmazás telepítése
  4. lépésszámláló – EasyFit lépésszámláló elnevezésű alkalmazás használata

 

App Store-ból történő telepítés (okostelefon):

  1. App Store alkalmazás megnyitása
  2. Lépésszámláló Alkalmazás elnevezésű alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. Lépésszámláló Alkalmazás elnevezésű elnevezésű alkalmazás telepítése
  4. Lépésszámláló Alkalmazás elnevezésű elnevezésű alkalmazás használata
Forrás (kép és tartalom):
https://play.google.com/store/apps/details?id=easypedeometer.herzberg.com.stepcounter
https://apps.apple.com/hu/app/l%C3%A9p%C3%A9ssz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%B3-alkalmaz%C3%A1s/id1483193691?l=hu