Ajánló – Online megoldások SNI specifikus javaslatokkal

Ladányi Lili gyógypedagógus cikkajánlója

Digitális Pedagógiai Módszertani Központ: Online megoldások SNI specifikus javaslatokkal


A koronavírus-járvány következtében már több, mint két hónapja távoktatás keretein belül zajlik az iskolai élet. Ebben az időszakban különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésére-oktatására, hiszen ebben a rendkívüli oktatási helyzetben is megilleti őket az a többlettámogatás, amelyet az iskola falain belül is megkapnak.

Rengeteg információ árasztja el a szülőket és a szakembereket a digitális oktatás kapcsán, nagyon könnyű elveszni a közösségi oldalak különböző csoportjaiban javasolt programok és applikációk között.

Közel egy hónap távoktatási tapasztalataira támaszkodva, szakemberek bevonásával készítette el a Digitális Módszertani Központ az alábbi cikket, amelyben a sajátos nevelési igény típusai alapján fogalmaz meg módszertani javaslatokat a digitális munkarend hatékony szervezéséhez és koordinációjához:

https://dpmk.hu/2020/04/17/online-megoldasok-sni-specifikus-javaslatokkal/

Olyan alkalmazásokra, programokra, digitális platformoka hívják fel a pedagógusok és szülők figyelmét, amelyek jól alkalmazhatóak nevelési, oktatási és fejlesztési célokra a sajátos nevelési igényű tanulók esetében. A cikkben olyan eszközöket, megoldásokat javasolnak, amelyek mind szakmailag és tartalmilag megfelelnek a korszerű pedagógiai és gyógypedagógiai elméleteknek, valamint jól illeszkednek a sajátos nevelési igényű gyermekek specifikus igényeihez.

Ajánlom a cikket azon pedagógusoknak és gyógypedagógusoknak, akik SNI gyermekek szüleit támogatják a digitális távoktatás során, valamint ajánlom szülőknek is, akik hasznos, jól alkalmazható és fejlesztő hatású eszközöket keresnek az otthon töltött idő megkönnyítésére.

 Kiemelt kép forrása: https://pixabay.com/