Ajánló – Találós kérdések

Az agymozgató játékoknak elég sok típusa létezik mind az online, mind az offline térben egyaránt. Van, aki a keresztrejtvényekért, a sudokuért, a különböző betű- és szójátékokért rajong. Van, aki a kvízeket, a bonyolultabb logikai játékokat, a fejtörőket, vagy a manapság igen népszerű szabadulószobákat szereti. Bármilyen típusú agymozgató játékokért is rajongjunk, abban talán egyetérthetünk, hogy ezek a játékok rendkívül szórakoztatóak, ötletesek, miközben gondolkodásra serkentenek, fejlesztik kreativitásunkat, a szókincsünket, és a nyelvérzékünket is.

Egy gyermek legyen kisebb, vagy akár nagyobb, találós kérdésekkel biztosan találkozott már. Ezek a rövid, de mókás rímek amellett, hogy szórakoztatóak, sok kihívást tartogatnak. Ha a szabadidődben szívesen tornáztatjuk az agytekervényeinket furfangos, „mi lehet az” típusú kérdésekkel, és úgy gondoljuk, hogy rajtunk semmilyen találós kérdés nem fog ki, akkor ajánlunk egy olyan applikációt, amivel hódolhatunk ennek a szenvedélynek. De vajon elég elmések vagyunk hozzá? Lássuk: Vízben élek, brekegek. Ismertek-e gyerekek? Szúnyoglábon élek, a gólyától félek? Mi lehet ez?

Ha egy kis gondolkodás után sikerült megfejteni a találós kérdést, akkor tényleg nekünk való ez az alkalmazás, amely mobiltelefonra, és/vagy a tabletre is letölthető. Az applikációban a helyes megfejtésekért érmeket gyűjthetünk, és szinteket teljesíthetünk, egy-egy megfejtés, egy-egy szintet jelent. Ha úgy éreznénk, hogy kifogott rajtunk a kérdés, akkor se csüggedjünk, mert bármikor segítséget kérhetünk az appban. Egyrészt megkérdezhetjük a barátainkat egy üzenetküldő funkció segítéségével, másrészt összegyűjtött érmeinkből egy érméért cserébe egy betűt vásárolhatunk, 5 érméért törlődnek a felesleges betűk, 30 érméért pedig szabad a gazda, és megjelenik a helyes megfejtés.

A Találós kérdések app még akkor is egy szórakoztató játék lehet, ha kevésbé rajongunk az ilyen típusú agymozgatókért, észre sem vesszük, és csak úgy szalad az idő miközben játszunk. Minden egyes helyes megfejtés növeli az önbizalmat és a kíváncsiságot, vajon a  következő feladványt meg tudjuk-e fejteni? Próbáljuk ki a játékot, teszteljük a tudásunkat, és szerezzünk minél több érmét!

Az applikáció a Google Play áruházakból tölthető le. Az alkalmazás Android rendszereken fut.

 

Találós kérdések applikáció használatának menete

Google Play áruházból történő telepítés (tablet, okostelefon):

  1. Google Play áruház megnyitása
  2. Találós kérdések – Hungarian riddles elnevezésű alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. Találós kérdések – Hungarian riddle elnevezésű alkalmazás megkeresése telepítése
  4. Találós kérdések – Hungarian riddle elnevezésű alkalmazás elnevezésű megnyitása

 

Forrás: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jatekmania.talaloskerdesek

Kiemelt kép forrása: https://pixabay.com/