Ajánló – Társasjáték parti

Társasjáték parti


Mit lehet csinálni a jól megszokott elfoglaltságokon kívül együtt, a gyerekekkel? Ha otthon vagyunk vagy rossz az idő, vagy egyszerűen csak már unnak mindent? Ezekre a kérdésekre tökéletes válasz a: társasjáték! Fontos, hogy mi felnőttek is kapcsolódjunk be a játékba, és legyünk aktív részesei a mulatságnak. Ha többen vagyunk otthon, nagy a család, akár házi versenyt is szervezhetünk, ezáltal fokozva az izgalmakat!

Mi kell a társasjáték partihoz?

  • sok különféle tematikájú társasjáték
  • gyerekek, felnőttek
  • rágcsálnivaló
  • hűsítő
  • nappali, kert

 

Ebben a cikkben szeretnénk ötleteket adni, és bemutatni néhány olyan társasjátékot, amivel az egész család jól szórakozhat.

1. Az örök klasszikus, az Activity: rajzolás, mutogatás és körülírás. Minden korosztály örömét leli ebben a vicces társasban. Ha már unja a család a „dobozos” verziót, érdemes ellátogatni az erzsébettaborok.hu oldalra, ahol megismerhetjük, hogy mi is az az „Elefántactivity”. Szórakoztató lesz, garantáljuk!


 

2. Ki-kicsoda társasjáték: Hedbanz

Ezt a társasjátékot mindenki élvezni fogja. A játékban található kártyákat mindenki úgy húzza ki és teszi a homlokára, hogy a saját kártyáját ne lássa. Ha megvagyunk a kártyák kihúzásával és a homlokra helyezésével, kezdődhet a nyomozás! Bármi lehetsz: tárgy, élőlény, híres ember vagy akár kitalált karakter. Aki a leggyorsabban rájön, kinek a bőrébe bújt, az nyeri a kört.  Ha nincs otthon ilyen társas, bártan készítsétek el házilag, nem kell hozzá más csak papír, toll és némi fantázia. 😊

 

3. Újabb klasszikus: a Twister

A Twister is azon játékok közé tartozik, amit szinte mindenki ismer. Ez az új fajta verzió két új nehezítést tartalmaz a levegő és a választás mezővel. Ha a levegőre mutat a nyíl, fel kell emelni a kipörgetett testrészt, ha pedig a választásra mutat a nyíl, akkor a játékos dönti el, hogy az adott végtagjával mit csinál. Érdemes kipróbálni, a nevetés biztos, nem fog elmaradni!

 

4. Monopoly társasjáték -Y- generáció kiadás

Ha imáduk a Monopolyt, de már unalmas a szokásos ingatlan cserebere, itt a Monopoly társasjáték – Y-generáció kiadása! Itt nem drága ingatlanokba, vasúthálózatokba és a megszokott dolgokba lehet invesztálni, hanem élménypontokat kell gyűjteni. De mik azok az élménypontok? Pontot ér egy éttermi látogatás, de akár egy kis sport is. Az óriási ingatlanok helyett pedig egy haver kanapéját is meg lehet vásárolni. Ezt az új világot együtt érdemes felfedezni!

 

4. Concept – kommunikációs társasjáték 

A Concept 2014-ben az év játéka lett, és ez nem is véletlen. A játék jellege főként az Activityhez hasonlítható, de teljesen új köntösben. A benne található feladványokat sematikus formákkal, általános kifejezésekkel kell körbe írni. Egy egyszerű példával még jobban lehet szemléltetni a játék lényegét: természeti jelenség, sárga, kör alakú. Ha ebből nem sikerül kitalálni, lehet bővíteni a sort például azzal, hogy meleg.  Mi lehet ez?  A megfejtés a Nap. Inkább nagyobb gyerekeknek ajánljuk, de a kicsikkel is ki lehet próbálni, akár a család által kitalált egyszerűbb feladványokkal.

forrás: https://www.regiojatek.hu/kat-732-szorakoztato_parti_tarsasjatek.html