Ajánló – Tavaszi webináriumsorozat I.

Tavaszi webináriumsorozat I.


A Digitális Témahét immáron az ötödik évébe lépett, amely a digitális pedagógia legnagyobb hazai eseménye. A Digitális Témahéthez csatlakozó köznevelési intézményeknek az elmúlt években lehetőségük nyílt az általuk választott témákat digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni. Ezáltal a résztvevő pedagógusok szakmailag fejlődhettek, a tanulók élményekkel gazdagodhattak. A Digitális Témahét a digitális munkarendre való átállás idején sem marad el. Most még hangsúlyosabbá válnak azok az eszközök és módszerek, amelyek lehetővé teszik, hogy a kerettantervi fejlesztési célok megvalósítása a digitális technológia hatékony alkalmazásával történjen.

Ezt a folyamatot még inkább segíti, hogy „az eddigiekhez híven a Digitális Témahét csapata online előadásokat szervez, amelyek során további ismeretek szerezhetőek a távtanításról, a projektmódszerről, az oktatási weboldalakról és digitális platformok használatáról– írja a digitalistemahet.hu weboldal. Kiemelik, hogy nagy sikerű, új sorozatukban a digitális munkarend iskolai tapasztalatairól az első hetek távtanítási élményeiről, bevált megoldásokról, nehézségekről, sikerekről számolnak be gyakorló pedagógusok és intézményvezetők egyaránt.

 

Az áprilisban az alábbi online előadások tekinthetők meg:

 

Tanuljuk együtt! – Digitális tanulási ösvények készítése (Symbaloo Learning Paths)


Időpont: 2020. április 29. 19:00-20:00

Előadó: Főző Attila László (DPMK)

A webinárium során lépésről lépésre haladva mutatják be a Symbaloo Learning Paths használatát oly módon, hogy a számítógépen a részt vevők ki is próbálhatják a funkciókat, és létrehozhatják első saját anyagaikat.

A jelentkezéshez regisztrációs űrlap kitöltése szükséges.

 

 

A digitális munkarend iskolai tapasztalatai III. – beszélgetés digitális pedagógusokkal


Időpont: 2020. április 30. 19:00-20:00

A beszélgetés résztvevői: Derekasné Orosz Andrea (igazgató, Bükkábrányi Arany János Általános Iskola), Biróné Szabó Brigitta (igazgató-helyettes, Erőss Lajos Református Általános Iskola), Főző Attila László (Digitális Jólét Nkft.)

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ webinárium sorozatában az első hetek távtanítási tapasztalatairól, bevált megoldásokról, nehézségekről, sikerekről mesélnek az online előadás résztvevői.

A jelentkezéshez regisztrációs űrlap kitöltése szükséges.

 

A Tavaszi webináriumsorozat online előadásaira a regisztrációs űrlap kitöltését követően a jelentkezők e-mailben kapják meg a belépéshez szükséges információkat. Az előadásokat rögzítik, és a felvételt később elérhetővé teszik a szervezők.

Az eddigi online előadások felvételei megtalálhatóak a Digitális Témahét elnevezésű YouTube csatornán és a Tudásbázisukban.

 

 

Forrás:
https://digitalistemahet.hu/
https://www.youtube.com/channel/UCahf7OoqZpydB5-w1smiIRQ