Ajánló – Van itthon tej – Tejszív edukációs rendezvénysorozat

Van itthon tej – Tejszív edukációs rendezvénysorozat


A 2-6. osztályos tanulók lehetőséget kaphatnak egy interaktív rendezvény alkalmával, hogy izgalmas és jövőbe mutató eszközök segítségével informálódjanak a tejfogyasztás jótékony hatásáról, a hazai forrásból származó tejtermékek előállítási folyamatairól és arról a munkáról, ami ezek mögött a termékek mögött van, valamint, hogy ezen élelmiszereknek milyen jótékony élettani hatásai vannak. A rendezvénysorozat kiemelt célja a gyermekek és fiatalok, így a jövő nemzedék tej és tejtermék fogyasztásra és egészségtudatos táplálkozásra ösztönző nevelésének támogatása. A programok úgy lettek kialakítva, hogy egyszerre tanítsák és szórakoztassák a gyerekeket, mindezt a hozzájuk legközelebb álló nyelvezetben kommunikálva.
A rendezvény menete kicsit bővebben:

  • A teljes program 45 percet vesz igénybe, 30-40 fő részvételével és egymás után több csoport is részt vehet rajta. Egy nap alatt 120-150 gyereknek szükséges részt vennie a programon, ez akár több intézménnyel összevontan is megvalósulhat.
  • A program első felében Barna Dorina dietetikus tart előadást arról, hogy valójában miért jó tejet inni és eloszlat néhány tévhitet a tejfogyasztással kapcsolatban. Ez nagyjából 15 percet vesz igénybe.
  • A fennmaradó időben a gyerekek különböző oktató és egyben játékos programokon vehetnek részt, például megismerhetik a tej útját egy interaktív terepasztal segítségével, virtuális szemüveggel oldhatnak meg tejjel kapcsolatos feladatokat és sok minden más mellett tabletek révén ismerhetik meg a tej alkotóelemeit és a tehénetetés rejtelmeit.

Az óra végén apró ajándékokkal kedveskednek a gyerekeknek.
A programmal és jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információkat az alábbi elérhetőségeken kaphatnak: Telefonszám: 06-20-771-8604 E-mail: tejedukacio@conceptflow.hu Web:
https://tejsziv.hu/

 

Kiemelt kép forrása: Tejszív Facebook oldal