Ajánló – A világ Földrajza

A Világ földrajza


A földrajzi felfedezések kora a 15. századtól, a portugál Tengerész Henrik fellépésétől a 18. század végéig tartott. E korszak alatt számos olyan területet fedeztek fel, amelyek korábban ismeretlenek voltak az európaiak számára. A felfedezők között pedig olyan bátor és kiváló utazók voltak, mint az itáliai származású Kolumbusz Kristóf, a velencei kereskedő Marco Polo, a portugál tengerész Vasco da Gama, valamintvagy a Csendes-óceán névadója Magellán, aki először hajózta körbe a földet. Vajon mit szólnának a földrajzi felfedezőink, ha most visszautaznátok a múltba, és azt mondanátok nekik: „Mindazon felfedezéseket, amiket ők a középkorban elértek, mindazon kalandokat, amelyeket átéltek, most otthon ülve, kényelmesen a fotelből mi is megtekinthetjük egyetlen egy applikáció segítségével? Mindezt ráadásul játékos, interaktív formában, úgy, hogy közben szinteket teljesíthetünk, medálokat, ládákat gyűjthetünk, küldetésekben vehetünk részt és még kapcsolatban is lehetünk több százezer játékossal.” Valószínűleg nem hinnének nektek. De vajon tényleg létezik ilyen applikáció?

Igen, létezik. Ez az applikáció nem más mint, A Világ Földrajza. Ez a program azoknak szól, akik rajonganak a földrajzért, a térképekért, a zászlókért és a fővárosokért, demográfiai kérdésekért. Azoknak, akik szeretnék elmélyíteni tudásukat, legyenek akár kezdők, vagy haladók. Az alkalmazásban kalandjáték formában kvízek segítségével tapasztalati pontokat (XP), ládákat (Küldetés menü) kell gyűjtened, hogy tovább tudj ugrani a különböző szintekre, és új játékmódok, feladványok közül válogathass. A szinteket csak úgy tudod teljesíteni, ha válaszolsz a kérdésekre. A kvízjáték nagyszerűségét mutatja, hogy szinte sosem fogynak el számodra a kérdések.

 

A Világ Földrajza kvízjáték 6000 kérdésből áll, 4 nehézségi foka van, több mint 2000 különböző ábrával, 400 különböző ország, régió és sziget témáival, 26 eltérő kvíz opcióval (pl. mit ábrázol a térkép, főváros, zászló, népesség, vallás, nyelv, címer, ország mottó) rendelkezik. Az applikáció egyszerűen kezelhető, átlátható, egy-egy kérdéssort pár perc alatt végig tudsz vinni, 15 percenként új életet kapsz.

Kiválóan alkalmas arra, hogy segítse a földrajz óraidat, főképp a vaktérkép gyakorlásában és a különböző országok jellegzetességeinek megtanulásában. De abban is csúcs, hogy pár percre kikapcsolj, szusszanj egyet tanulás közben, vagy egy hosszú nap után. Az applikációban 26 nyelv közül válaszhatsz, de természetesen van magyar nyelvű verziója is. Az igazi kihívást tovább fokozza, hogy egy Trófea szám jelzi számodra a világszinten elért pozíciódat az összesített pontjaid alapján. A Rangsor menüpontban pedig láthatod a havi, napi helyezéseidet, illetve a legjobb 5000 játékos eredményeit is az ország, a felhasználónév és a tapasztalati pontok adataival, hogy még izgalmasabb legyen számodra a játék, még több kihívás legyen benne.

 

Az alkalmazás Androidon és iOS-en is elérhető, így App Store-ból és a Google Play áruházakból is letöltheted.

 

 

A Világ Földrajza applikáció használatának menete


Google Play áruházból történő telepítés (tablet, okostelefon):

  1. Google Play áruház megnyitása
  2. A Világ Földrajza című alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. A Világ Földrajza című alkalmazás telepítése
  4. A Világ Földrajza című alkalmazás használata

App Store-ból történő telepítés (tablet, okostelefon):

  1. App Store alkalmazás megnyitása
  2. A Világ Földrajza című alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. A Világ Földrajza című alkalmazás telepítése
  4. A Világ Földrajza című alkalmazás használata

 

Forrás (kép és tartalom):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.age.wgg.appspot
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_f%C3%B6ldrajzi_felfedez%C3%A9sek_kora
https://pixabay.com/