Ajánló – Világjáró

Sétálj az erdőben


Legyünk csendes megfigyelők!

Kapcsoljunk ki mindent (a rádiót, a tévét, vagy a zenét), hogy kikapcsolódjunk!

Hihetetlen zöld látvány és lélegzetelállító madárcsicsergés vár ránk.


Strandja Natural Park, Bulgaria


 
 

Nézz be a fészekaljába


Üdvözlünk az Egyesült Államokban, Iowa államban! Ez az élő kamera egy kopasz sas fészkére néz, magasan egy fehér tölgyfában, egy félreeső völgyben Decorah-tól északra.


DECORAH, IOWA, USA

 
 

Kínai pandák


A Wolong Grove élő kamerája a Shenshuping Gengda Panda Központban, Kína Wolong Valley természetvédelmi területén 11 különféle panda-udvarra nyújt kilátást. Nézzük meg, hogy töltik napjaikat ezek az óriás pandák ebben az óriási bambusz-oázisban.

Látogassuk meg őket! Vajon most mit csinálnak?

 

GENGDA, SICHUAN, CHINA

 
 

Hegyre fel – Láss messzebbre!


A Homewood- hegy tetején található élő kamera panorámás kilátást nyújt a Tahoe-tóra. Ez egy nagy édesvizű tó a Sierra Nevada északi hegységében, Kalifornia és Nevada határán. Élvezd a lenyűgöző kilátást télen a hófödte hegyekről, nyáron a Tahoe-tó mélykékéről, valamint egész évben vár rád a lélegzetelállító napfelkelte és a naplemente.


 
 

HOMEWOOD, CALIFORNIA, USA

 
 

GRACE Gorillái Afrikából


Van egy erdei folyosó, ami összeköti a gorillák éjszakai negyedét a Kongói Demokratikus Köztársaság erdei élőhelyével a GRACE-el. Ezen az élő közvetítésen leggyakrabban a Grauer gorilláit láthatjuk, ahogy az erdőből jönnek, áthaladnak, legelészik a növényzetet és talán még fészket is készítenek az éjszakai alvásukhoz. A gorillák megválaszthatják hol szenderülnek álomra, ezért gyakran döntenek úgy, hogy lefekszenek az éjszakai épületükben, de előfordul, hogy kint a szabad ég alatt alszanak. Ezek az állatok rostos, hosszú emésztést igénylő növényeket fogyasztanak, ezért sok időt töltenek pihenéssel.

Figyeljük meg természetes élőhelyükön a legnagyobb emberszabású majmokat és készüljünk fel néhány látványosan lusta délutáni szunyókálásra!

GRACE CENTER, KASUGHO, EASTERN DRC

 
 
ÉLŐBEN A TENGERPARTON


Ez itt a híres Banzai Pipeline, más néven Pipeline, Oahu északi partján, az Ehukai strandon. Balról jobbra fordulva ez az élő kamera biztosítja a legjobb kilátást és vizuális időjárás-jelentést a világ egyik legnépszerűbb szörfözési célpontja számára.

 EHUKAI BEACH – OAHU – HAWAII, USA

 
 

A TENGER MÉLYÉN


A trópusi zátony akvárium 1 295 000 liter vizet tartalmaz és több mint 1000 állat él benne. Ezzel a méretével a kaliforniai Long Beachen található Aquarium of the Pacific vízi élővilágot bemutató központ legnagyobb akváriuma. A zátony a híres Palau partjainál lévő „kék sarok” élővilágát mutatja be, amelyet a világ egyik legszebb óceáni helyszínének tartanak. A tengeri élőlényeken kívül akár búvárt is észrevehetünk a vízben, aki éppen víz alatti előadást tart, tisztítja az állatok élővilágát, vagy a halakat eteti.

Merüljünk le a tengerek mélyére, nézzünk be a színes, víz alatti világba!


LONG BEACH – CALIFORNIA, USA