Alkalmazás ajánlás ovisoknak és kisiskolásoknak – Kidoz

Alkalmazás ajánlás ovisoknak és kisiskolásoknak – Kidoz

Kidoz: Biztonságos játék ingyenes játékokkal

A Kidoz 3-9 éves gyermekek számára létrehozott játék- és alkalmazásgyűjtemény, amely önálló felületként jelenik meg a telefon képernyőjén. Az egyes játékok különböző készségeket fejlesztenek. Regisztráció esetén részlegesen, előfizetés esetén teljesen használható szülői felügyelettel, így a szülő akár a képernyőidőt, illetve a biztonságos használatot is szabályozhatja. A regisztráció nélküli verzióban véletlenszerűen jelennek meg az ajánlott játékok (a telefonra telepítettek, illetve a Google Play fiókban elérhetőkön kívül), ezeket azonban jelölhetjük kedvencnek is. Az ingyenes verzió reklámokat – játékajánlókat – tartalmaz. Ugyan külön nincs feltüntetve, de az alkalmazás teljesen családbarát.

Az alkalmazáson belül ingyenes, havi előfizetéses és fizetős szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. Lehetőség nyílik előfizetésre és PRO hozzáférés vásárlására is.

 

Technikai információk:

Az Android 4.2 és újabb verziókon futtatható applikáció.

 

Alkalmazás futtatásához szükséges engedélyek:

A regisztrációnál a felület üzenetet jelenít meg számunkra: „Az engedélyét kérjük ahhoz, hogy hozzáférjünk az Ön alkalmazásainak listájához, majd elmenthessük őket annak érdekében, hogy az alkalmazások szűrése után kizárólag gyermekbarát alkalmazásokat jelenítsünk meg gyermeke számára.”

Regisztráció nélkül „Vendég” módban használható az alkalmazás: a telefonon található játékokat, a kamerát, a Képeim menüpontot és gyermekbarát honlapokat lehet megnyitni, az alsó sávban, ajánlott játékok futnak.

Beállítható a „Többi alkalmazás takarása” funkció, amely biztonsági üzenetekkel blokkolja a nem engedélyezett alkalmazásokat.

Megnövelt biztonságos mód: beállítható „állandó” kezelőfelületként is, ha a telefon a gyerek „sajátja”; beállítható a nem engedélyezett weboldalak és letöltések blokkolása. Folyamatosan fut a telefonon, ezért inkább olyan készülékre ajánlott, amelyet elsősorban vagy kizárólag a gyermek használ.

Kamera használata: fényképek és videók készítése.

Hozzáférés a tárhelyhez: a memóriakártya tartalmának olvasása, módosítása, törlése.

Továbbiak: előtérben lévő szolgáltatás futtatása, állapotsáv részletes és listanézete, ráhúzás másik alkalmazásokra, futtatás indításkor, csatlakozás/leválás Wi-Fi hálózatról, teljes hálózati hozzáférés, hálózati kapcsolatok megtekintése, futó alkalmazások lekérése, a telefon alvó üzemmódjának megakadályozása, Play Install referre API, Adatok fogadása az internetről, telefonállapot és azonosító olvasása.

 

 

Kidoz: Biztonságos játék ingyenes játékokkal

Típus: fejlesztő

Rövid leírás: Biztonságos játék ingyenes játékokkal.

Ajánlott életkor: 3+

Követelmény/platform: Android 4.2 és újabb

Gyártó: KIDOZ

Leírás: A Kidoz, egy gyermekek számára létrehozott játék- és alkalmazásgyűjtemény, amely önálló felületként jelenik meg a telefon képernyőjén. Regisztráció esetén részlegesen, előfizetés esetén teljesen használható szülői felügyelet alkalmazásként, így a szülő akár a képernyőidőt, illetve a biztonságos használatot is szabályozhatja. A regisztráció nélküli verzióban véletlenszerűen jelennek meg az ajánlott játékok (a telefonra telepítettek, illetve a Google Play fiókban elérhetőkön kívül), ezeket azonban jelölhetjük kedvencnek is. Az ingyenes verzió reklámokat – játékajánlókat – tartalmaz.

Készségfejlesztés: Az egyes játékok különböző készségeket fejlesztenek.

Szülői felügyelet: előfizetés után teljes körű

Megjegyzések/regisztráció: A regisztrációnál a felület üzenetet jelenít meg számunkra: „Az engedélyét kérjük ahhoz, hogy hozzáférjünk az Ön alkalmazásainak listájához, majd elmenthessük őket annak érdekében, hogy az alkalmazások szűrése után kizárólag gyermekbarát alkalmazásokat jelenítsünk meg gyermeke számára.”  Regisztráció nélkül „Vendég” módban használható az alkalmazás: a telefonon található játékokat, a kamerát, a Képeim menüpontot és gyermekbarát honlapokat lehet megnyitni, az alsó sávban ajánlott játékok futnak. Beállítható a „Többi alkalmazás takarása” funkció, amely biztonsági üzenetekkel blokkolja a nem engedélyezett alkalmazásokat. Megnövelt biztonságos mód: beállítható „állandó” kezelőfelületként is, ha a telefon a gyerek „sajátja”; beállítható a nem engedélyezett weboldalak és letöltések blokkolása. Folyamatosan fut a telefonon, ezért inkább olyan készülékre ajánlott, amelyet elsősorban vagy kizárólag a gyermek használ.”

Ajánlott korosztály: 3-9 évesek

Alkalmazásengedélyek: Kamera használata: fényképek és videók készítése. Hozzáférés a tárhelyhez: a memóriakártya tartalmának olvasása, módosítása, törlése. Egyéb: előtérben lévő szolgáltatás futtatása, állapotsáv részletes és listanézete, ráhúzás másik alkalmazásokra, futtatás indításkor, csatlakozás/leválás Wi-Fi hálózatról, teljes hálózati hozzáférés, hálózati kapcsolatok megtekintése, futó alkalmazások lekérése, telefon alvó üzemmódjának megakadályozása, Play Install referre API, Adatok fogadása az internetről telefonállapot és azonosító olvasása

Családbarát: nem jelzett, de igen

Ingyenes / freemium /fizetős: ingyenes, havi előfizetéses és fizetős verzió

Reklám: igen

Alkalmazáson belüli vásárlások: igen, előfizetés, PRO hozzáférés vásárlása

Interakció a felhasználók között: nem

Offline: nem