Alkalmazásajánló ovisoknak és kisiskolásoknak – Alfi

Az „Alfi” óvodásoknak szóló, magyar fejlesztésű applikáció, amelyet magyar kutatók, pszichológusok, biológusok és informatikusok fejlesztettek az ELTE Alfa Generáció Laborjában. Célja, hogy a gyermekek az életkoruknak megfelelő, gyerekbarát tartalmakkal találkozzanak az online térben. Az Alfi játékai fejlesztik a kognitív és problémamegoldó készségeket, valamint ösztönzik a gyermekeket a társas interakciókra is. Az alkalmazás továbbá segítséget nyújt a szülőknek a gyermekek képernyő előtt töltött idejének szabályozásában is. A csomagban található játékok fejlesztik a logikát, a memóriát és a térbeli készségeket, kreativitásra serkentik használóikat. Teljesen ingyenes, nem gyűjt személyes adatokat, és pozitív hatásait tudományos módszerekkel vizsgálják.

Rövid bemutató a játékról:

Alfi technikai összefoglaló:

Típus: fejlesztő

Rövid leírás: Fejlesztő játék és mese ovisoknak.

Ajánlott életkor: 3+

Követelmény/platform: Android 4.4 és újabb

Gyártó: Alfa Generáció Labor: Az Alfa Generáció Labor az ELTE Etológia Tanszékén működik. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által biztosított alapból megvalósuló projekt keretében hozták létre.

Leírás: Az Alfi egy olyan applikációcsomag, amit magyar kutató pszichológusok, biológusok és informatikusok fejlesztettek az ELTE Alfa Generáció Laborjában. Céljuk, hogy a tablet- vagy mobilhasználó gyerekek olyan, az életkoruknak megfelelő, gyerekbarát tartalmakkal találkozzanak, melyek fejlesztik a kognitív és problémamegoldó készségeiket, valamint ösztönzik őket a társas interakciókra is. Emellett szeretnék a szülőket segíteni az egészséges mennyiségű képernyőidő betartatásában és az ezzel kapcsolatos konfliktusok elkerülésében.

Készségfejlesztés: logikai, érzelmi, memória és térbeli készségek, kreativitás

Szülői felügyelet: képernyőidő-limit

Megjegyzések/regisztráció: Alfi pozitív hatását tudományos módszerekkel is vizsgálják. Semmilyen személyes adatot nem gyűjt és nem tárol. Bővebb információ: https://www.alfageneracio.hu/alfi/

Ajánlott korosztály: 4-6 év

Alkalmazásengedélyek: teljes hálózati hozzáférés

Családbarát: igen

Ingyenes/freemium/fizetős: ingyenes

Reklám: reklámmentes

Alkalmazáson belüli vásárlások: nincs

Interakció a felhasználók között: nincs

Offline: nem

 

 

Kiemelt kép forrása: canva.com