Alkalmazásajánló ovisoknak és kisiskolásoknak – ÚtraManó

Alkalmazásajánló ovisoknak és kisiskolásoknak – ÚtraManó

Az „ÚtraManó” egy ingyenes, nevelési célzattal megalkotott, magyar fejlesztésű applikáció, ami segíti a megfigyelőképesség és a hallott szöveg értésének fejlesztését. A játék során Magyarország autópályáin utazva rövid mesék szólalnak meg arról, amit éppen látnak a gyerekek. A gyártó – Plukkido – egy magyar játéktervező startup, otthoni társasjátékokat és online játékokat is terveznek, figyelve a tudatos gyermeknevelésre. Legújabb fejlesztésük az ÚtraManó, ami egy GPS alapú alkalmazás kisgyerekes családoknak. Hazánk összes autópályán utazva, illetve Budapest 13. kerületében használható. Az alkalmazás a gyerekek számára mesébe foglalja az ablakon keresztül látott dolgokat, legyenek azok felüljárók, fák vagy akár egy villanyoszlop. Az applikáció letöltése előtt érdemes mérlegelni tárhelyünk kapacitását, mert az összes mese az összes autópályára, közel 300 MB tárhelyet foglal el telefonunkon, továbbá számos engedélykérésre van szükség a használathoz, amit a technikai összefoglalóban részletezve olvashatunk. Az applikáció offline módban nem használható, internet szükséges hozzá.

Kép forrása: play.google.com

 

Típus: Gyereknevelés

Rövid leírás: Magyarország autópályáin utazva rövid mesék szólalnak meg arról, amit éppen láttok.

Ajánlott életkor: 3+

Követelmény/platform: Android 4.1 és újabb, iOS 9.0 vagy újabb

Gyártó: Plukkido Games – a Plukkido egy magyar játéktervező startup. Mágneses otthoni társasjátékokat és online játékokat is terveznek, figyelve a tudatos gyereknevelésre

Leírás: A Plukkido legújabb fejlesztése az ÚtraManó, egy GPS alapú alkalmazás kisgyerekes családoknak, amit jelenleg az összes magyar autópályán utazva és Budapest 13. kerületében használhatnak. Az alkalmazás a gyerekek számára mesébe foglalja az ablakon keresztül látott dolgokat, legyenek azok felüljárók, fák vagy akár egy útszéli villanyoszlop.

Készségfejlesztés: külső környezet megfigyelése, hallott szöveg értése

Szülői felügyelet: nincs

Megjegyzések/regisztráció: Rengeteg tárhelyet igényel: az összes mese az összes autópályára közel 300 MB tárhelyet foglal.

Alkalmazásengedélyek: Helyadatok: hozzáférés a pontos és hozzávetőleges (gps- és hálózatalapú) helyadatokhoz. Telefon: telefonállapot- és azonosító olvasása. Egyéb: szinkronizálási beállítások olvasása, fájlok letöltése értesítés nélkül, szinkronizálás ki- és bekapcsolása, teljes hálózati hozzáférés, hálózati kapcsolatok megtekintése, a telefon alvó üzemmódjának megakadályozása, wifi-kapcsolatok megtekintése, további helyszolgáltatói parancsok elérése.

Családbarát: igen

Ingyenes/freemium/fizetős: ingyenes

Reklám: nincs

Alkalmazáson belüli vásárlások: nincs

Interakció a felhasználók között: nincs

Offline: nem

 

Kiemelt kép forrása: canva.com