Alkossunk egyszerűen játékot, majd próbálják ki a gyerekek!

Alkossunk egyszerűen játékot, majd próbálják ki a gyerekek!


 

Helyszín: Kreatívkodásra alkalmas hely, például terasz vagy udvar.
Eszközlista: Tempera vagy vízfesték, ecset vagy festőszivacs, erősebb A/4-es papírlapok, a lemosáshoz egy tál víz.

Ha több játékos van akkor mindannyian kiválasztják, hogy a négy végtagjából melyik háromnak a lenyomatát készíti el.

A kiválasztott talpakat és kezet egyesével festékkel bekenjük, és egy papírra nyomjuk. Az így elkészült lenyomatokat félretesszük száradni és egy későbbi játékhoz használjuk fel. Kisebb gyermekeknél ajánlott a megfelelő oldalhoz tartozó azonos végtag lenyomatokat (pl. jobb tenyér) ugyanolyan színűre festeni. Minden lenyomat elkészítése után a mossuk le a festéket a gyermekről. Ha csak egy vagy két gyermek játszik, akkor érdemes több lenyomatot is készíteni. Ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a későbbi „3 kéz-láb Mozogj!” játéknál csak úgy tudjuk felhasználni, ha hármasával tudjuk csoportosítani és minden sorban különböző lenyomatokat kell felhasználni.

Mindenképp hívjuk fel gyermekeink figyelmét arra, hogy egy játéknak akkor van vége, ha a használt eszközöket kiöblítettük és kiraktuk száradni, valamint amit lehet pakoljuk el.

 

Ha elkészültünk, jöhet a játék!

Helyszín: Jó idő esetén terasz, rossz idő esetén olyan helyiség, ahol kevesebb bútor van.
Eszközlista: Az elkészített kéz- és lábnyomatok, szélesebb cellux a lenyomatok leragasztásához.

Előkészület: A láblenyomatos lapokat széltében hármasával le kell ragasztani a padlóra. Fontos, hogy egy sorban minden lenyomatból csak egy legyen és a jobbos jobbra a balos pedig bal oldalra legyen felragasztva, egymás után sorban, hiszen a gyerekeknek ennek megfelelően kell egy sorban elhelyezkedniük. Például bal láb a bal szélső lapra, bal tenyér a középsőre, jobb tenyér a jobb szélsőre.

A játékosok egyesével ugrálják le a kéz-láb pályát. Aki elrontja visszamegy és beáll a többiek mögé.

KÉZ-LÁB PÁLYA