Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közleménye

Sajnos bőven van rá példa, hogy a médiában prekoncepciókon alapuló, tényeket mellőző és félrevezető információk jelennek meg. Ez történt a HVG 2017.04.13-i számában megjelent, Erzsébet Táborokkal foglalkozó cikkében is – amelyre természetesen részletesen reagáltunk, válaszlevelünk itt olvasható.

Az Erzsébet Táborokat megvalósító Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a szervezetünket szándékoltan negatív színben feltüntető írás kapcsán fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy – amellett, hogy az írás kimeríti a hitelrontás és a jó hírnév megsértésének fogalmát – komoly károkat okoz azzal, hogy egy olyan értékes programot támad, mint az Erzsébet-program és az Erzsébet Táborok.

Figyelemmel arra, hogy a fent említett programok keretében évente 100 ezer iskolás töltheti szinte teljesen ingyenesen a vakációját, a cikk a rá bízott közfeladatot megvalósító Alapítvány és a tevékenységet támogató Kormány mellett az ingyenes pihenés lehetőségére sokszor nagyon is rászoruló gyerekeket és az ő szüleiket is támadja – teszi ezt az által, hogy a megalapozatlan és torzító állításaival félelmet kelt és azt a látszatot kelti, hogy a táborokban nem táboroztatás zajlik majd.

Éppen emiatt tartjuk fontosnak a leghatározottabban visszautasítani a szervezetünket ért igaztalan és feltételezgetésen alapuló támadásokat, egyúttal a szélesebb nyilvánosság felé is jelezni és hangsúlyozni: az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány továbbra is elkötelezett abban, hogy élménygazdag és biztonságos táborokat szervezzen.

Ennek jegyében továbbra keményen dolgozunk azért, hogy a hozzánk érkező gyerekek most is, 15 év múlva is, és ezt követően is felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak az Erzsébet-táborokban. Tesszük ezt azért, mert a jó hírnevünk megőrzése mellett csak egy dolog fontosabb számunkra  – ez pedig nem más, mint a gyerekek biztonsága, öröme és mosolya.

Bízunk benne, hogy ilyenből minél többet láthatunk majd az előttünk álló időszakban! Mindenkit szeretettel várunk táborainkban.

Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány