BEMUTATKOZÁS

ELINDULTAK A 

Szülőknek, pedagógusoknak, valamint iskolásoknak és óvodáskorú gyermekeknek szóló változatos, hasznos, vidám és figyelemfelkeltő online tartalmakkal tölti meg az Erzsébet a Kárpát-medencei gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) a Digitális Erzsébet-táborokat. A programmal az Erzsébet Alapítvány arra törekszik, hogy az Erzsébet-tábori sokszínűség a digitális tanórák szüneteire, a gyermekfelügyeletről gondoskodó intézmények falai közé és az otthonokba is eljuthasson. A cél, hogy egy helyen minél több praktikus tartalmat, információt és programjavaslatot találjanak a felnőttek és a gyerekek egyaránt. Az anyagok a www.erzsebettaborok.hu oldalon érhetők el, a tartalom folyamatosan bővül.

Kattintson a DIGITÁLIS ERZSÉBET-TÁBOROK vagy a TARTALOM menüpontra!

A Digitális Erzsébet-táborok minden korosztály számára kínálnak változatos, szórakoztató és hasznos tartalmakat. A program kiemelt célja, hogy a gyerekek a táboroztatási időszakon kívül is találkozhassanak élményprogramokkal, valamint az érdeklődési körüknek megfelelő online tartalmakkal. A gyerekek például kézműveskedhetnek, de akár interaktív énekórán vagy egy koncerten is részt vehetnek, altábori csapatkiáltásokat gyakorolhatnak a TESO-kal (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársakkal), vagy a TESOtesin végezhetnek otthoni mozgásos gyakorlatokat. A pedagógusoknak, óvodai dolgozóknak, szülőknek pedig olyan élménypedagógiai módszertani programjavaslatokat nyújt elsősorban a felület, amelyek segítségével a digitális tanórákon kívüli időszakot, vagy az otthoni szabadidőt is hasznosan és kiegyensúlyozottan tölthetik a gyermekekkel. A Digitális Erzsébet-táborok fontos célja, hogy a tartalmak a mentális jóllét megteremtését is támogassák.

A felület rendszeresen frissülő saját gyártású tartalmakkal, gyűjteményekkel, módszertani javaslatokkal, konkrét játékötletekkel és további felületekre való átnavigálási lehetőségekkel bővül napról napra.

A Digitális Erzsébet-táborokban az alapítvány a Nemzeti Színházzal, a Fővárosi Nagycirkusszal, művészekkel, orvosokkal és mentálhigiénés szakemberekkel is együttműködik: színházi- és komolyzenei előadásokat, interjúkat tesz tesz közzé a weboldalon, a testi és a lelki egészség megőrzésére, valamint a környezettudatosságra is összpontosító anyagokat, linkgyűjteményeket (online játékokat és meseoldalakat, virtuális múzeumi sétákat, kiállításokat, otthoni elfoglaltságokat), gemifikációkat, „Digitális Immunerősítő” tartalmakat, tippeket és tanácsokat is elérhetővé tesz a szervezet.